İçeriğe Yönlendir

2006 Model Dizel Rolantide Çok Titriyor Çözüm Bulamadık

Enes Bozat

Recommended Posts

Enes Bozat

Merhaba uzun süredir bir sorunum var ve hala çözemedim

2006 model 112.000 Km de olan dizel aracımız son zamanlarda rolantide efsane fazla titremeye başladı. Titremeyi şöyle ifade edehyim ön koltuklar boşken eski dolmuşların koltukları gibi titriyor. Hareket halindeyse titremeden ziyade aracın alt devirler de zorlandığını yüksek devirlerde de turbo devreden cıkınca boşa devir yükselttiğini düşünüyorum. Şu sıralar motorun turbo devrede olmadığı devirlerde motorun epey hantallaştığını düşünüyorum.

Bu titreme debriyaj ve viteste de hissediliyordu. Bunun üzerine volanla beraber debriyaj seti komple değişti, ancak sorun çözülmedi. Geçen kurban bayramında aracın şarj dinamosu bozulunca aküyle beraber (60l amper) değişti. Bayramdan dolayı yaklaşık iki gün araç elektriksiz yattı. Ayrıca bunların öncesinde de aracı ilk aldığım zamanlarda (1 Ağustos 2014) enjektörlerden bi tanesi hava kaçırdığı için hepsi komple sökülüp pulları değiştikten sonra geri takıldı ancak pompacıya gösterilmedi.

Eskişehir'de uzun süredir gittiğim ustalar ve Otokoç Eskişehir aracın sağlıklı olduğunu söylüyor. Ben sarsıntı var dedikçe bilip bilmeden masraf çıkarttıkları için ustalara gitmeyi bıraktım. Otokoç'ta sırayla her şeyi değiştirelim sorunu öyle buluruz ancak diyor. Henüz sağlam bi usta bulamadım ancak önümüzdeki hafta İstanbul'a geleceğim. Konuyu açma sebebim de bu, daha önce başına böyle bir şey gelen ve ustasına güvenen arkadaşlardan yardım almak istiyorum. 

Şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

1 turbo her zaman devrededir. Az veya çok.

2 motor ve şanzıman kulaklarına baktırın.

3 kulaklar sağlamsa ve rolanti bozuksa enjektörlere baktırın...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Enes Bozat

Kulaklar sağlam diyorlar, rolantide devirde dalgalanma mevcut değil enjektörden başka bir şey değil midir

Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Enjektörün biri arızalı sanırım. İyi bir pompa enjektör ustasına baktırın.

Marş alma durumu nasıl ?

Yorum bağlantısı
Enes Bozat

Enjektörün biri arızalı sanırım. İyi bir pompa enjektör ustasına baktırın.

Marş alma durumu nasıl ?

Marş hızlı alıyor sıkıntı yok, ancak kışın mazot donması sonucu baya sıkıntı çektik çalışırken normal mi bilmiyorum..

%80 Yakıt yada enjektör kaynaklı

Sent from my iPhone using Tapatalk

Yakıt sürekli değiştirdim de sıkıntı çözülmedi. İstanbul'da da bir servise göstereyim diyorum ondan sonra enjektörleri sökülsün artık bakalım.

Benim de tahminim enjektör 

Teşekkürler..

aşırı ise sallama enjektör degildir ama 

Ustalar aşırı değil diyor ancak aşırı bence baya yandaki koltuk dolmuş koltuğu gibi sallanıyor rölantide 

Yorum bağlantısı
Enes Bozat

İstanbul'da yetkili servis ve iyi dizel ford usta tavsiyesi alabilirim.. En azından gitmişken bir göstereyim..

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Enes kardeşim geçenlerde aynı anlattığın sorun benim aracımda da başladı.herkes enjektör dedi sorun üst motor takozundan çıktı.

ustalar genelde takozun dışına bakıp ona göre yorum yapıyorlar

özel bir ford servisinde işten anlayan birine denk geldim nokta atışı yaptılar.

motor takozu zamanla deforme olup iç kısmındaki lastikler tamamen gövde üzerine oturduğu için titremeye neden oluyordu.

orjinal takoz takarak sorunu giderdik

denemeni tavsiye ederim zira enjektör işi biraz zahmetli

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Benim de aklıma takoz geliyor, İStanbul'a gelecekseniz NONAME servise gitmekte fayda var.

Yorum bağlantısı
Enes Bozat

Enes kardeşim geçenlerde aynı anlattığın sorun benim aracımda da başladı.herkes enjektör dedi sorun üst motor takozundan çıktı.

ustalar genelde takozun dışına bakıp ona göre yorum yapıyorlar

özel bir ford servisinde işten anlayan birine denk geldim nokta atışı yaptılar.

motor takozu zamanla deforme olup iç kısmındaki lastikler tamamen gövde üzerine oturduğu için titremeye neden oluyordu.

orjinal takoz takarak sorunu giderdik

denemeni tavsiye ederim zira enjektör işi biraz zahmetli

Abi müsait olduğun bir zaman bizim arabaya da bakalım aynı ses ve tireme geliyorsa deneyelim, özelden yazdım zaten.

Benim de aklıma takoz geliyor, İStanbul'a gelecekseniz NONAME servise gitmekte fayda var.

Çok teşekkürler..

Yorum bağlantısı
Enes Bozat

motor takozu diyorum

İnşallah öyledir enjektör bozuk gibi bir ses yok çünkü, enjektör sesini biliyorum. 

Yorum bağlantısı
Enes Bozat

Biraz önce bir şey fark ettim, klimayı açınca rölantide ki titreme bir nebze olsun azalıyor neden acaba fikri olan var mı ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

Y4MJPj.jpg

resimde kırmızı ile işaretli yerlerde boşluk olması gerekiyor.

birçok usta takoza dışarıdan bakıp sağlam diyor

lastik özelliğini kaybedince kırmızı işaretli alanda boşluk kalmayınca lastikler tamamen gövdeye basıyor ve özellikle rolantide bütün sarsıntıyı gövdeye veriyor.

yeni takoz araca takılınca resimdeki kadar boşluk olmuyor.haliyle motorun ağırlığı binince biraz daha aradaki mesafe azalıyor.

kontrol ederken ince bir cisimle arada boşluk olup olmadığına bir bakın eğer hiç boşluk yok ise arızaya neden %99 bu takoz 

değiştirirseniz orjinal almanızı tavsiye ederim

aynı durum benim başıma geldi takoz değişimi ile hiçbir sorunum kalmadı

az daha benim enjektörleri de sökeceklerdi

öncelikle takozlardan başlayın derim haliyle 10 yıllık araç

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

içinde yağ vardır . amortisör gibi patlar denir

aynen öyle

hem içindeki sıvı hem de lastik özelliğini kaybediyor

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Motorda titreme yokken, Osman ustanin gormesiyle, yeterli bosluk yok diye motor takozunu degistirdik. Parca 350 tl, simdi satilik ama bu degisen parcalar alici icin goze gelmez sonra motor kucakta titriyor gibi olsa daha mi iyi

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Enes Bozat

Y4MJPj.jpg

resimde kırmızı ile işaretli yerlerde boşluk olması gerekiyor.

birçok usta takoza dışarıdan bakıp sağlam diyor

lastik özelliğini kaybedince kırmızı işaretli alanda boşluk kalmayınca lastikler tamamen gövdeye basıyor ve özellikle rolantide bütün sarsıntıyı gövdeye veriyor.

yeni takoz araca takılınca resimdeki kadar boşluk olmuyor.haliyle motorun ağırlığı binince biraz daha aradaki mesafe azalıyor.

kontrol ederken ince bir cisimle arada boşluk olup olmadığına bir bakın eğer hiç boşluk yok ise arızaya neden %99 bu takoz 

değiştirirseniz orjinal almanızı tavsiye ederim

aynı durum benim başıma geldi takoz değişimi ile hiçbir sorunum kalmadı

az daha benim enjektörleri de sökeceklerdi

öncelikle takozlardan başlayın derim haliyle 10 yıllık araç

Abi çok teşekkür ederim yarın gündüz gözüyle kontrol edeyim, ustanın birine de göstereyim.

içinde yağ vardır . amortisör gibi patlar denir

Anladım teşekkürler bakalım göstereceğim.

Motorda titreme yokken, Osman ustanin gormesiyle, yeterli bosluk yok diye motor takozunu degistirdik. Parca 350 tl, simdi satilik ama bu degisen parcalar alici icin goze gelmez sonra motor kucakta titriyor gibi olsa daha mi iyi

:D:D

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:sandalye: boya var mı boya

Yorum bağlantısı
Enes Bozat

at çöpe o zaman titremesi önemsiz :D

öyle deme abi çok sinir bozucu, benim arabaya her binen bu araba da bir sıkıntı var diyor :D

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...