Enes Bozat 12 Ağustos 2016 Paylaş 12 Ağustos 2016 Merhaba uzun süredir bir sorunum var ve hala çözemedim 2006 model 112.000 Km de olan dizel aracımız son zamanlarda rolantide efsane fazla titremeye başladı. Titremeyi şöyle ifade edehyim ön koltuklar boşken eski dolmuşların koltukları gibi titriyor. Hareket halindeyse titremeden ziyade aracın alt devirler de zorlandığını yüksek devirlerde de turbo devreden cıkınca boşa devir yükselttiğini düşünüyorum. Şu sıralar motorun turbo devrede olmadığı devirlerde motorun epey hantallaştığını düşünüyorum. Bu titreme debriyaj ve viteste de hissediliyordu. Bunun üzerine volanla beraber debriyaj seti komple değişti, ancak sorun çözülmedi. Geçen kurban bayramında aracın şarj dinamosu bozulunca aküyle beraber (60l amper) değişti. Bayramdan dolayı yaklaşık iki gün araç elektriksiz yattı. Ayrıca bunların öncesinde de aracı ilk aldığım zamanlarda (1 Ağustos 2014) enjektörlerden bi tanesi hava kaçırdığı için hepsi komple sökülüp pulları değiştikten sonra geri takıldı ancak pompacıya gösterilmedi. Eskişehir'de uzun süredir gittiğim ustalar ve Otokoç Eskişehir aracın sağlıklı olduğunu söylüyor. Ben sarsıntı var dedikçe bilip bilmeden masraf çıkarttıkları için ustalara gitmeyi bıraktım. Otokoç'ta sırayla her şeyi değiştirelim sorunu öyle buluruz ancak diyor. Henüz sağlam bi usta bulamadım ancak önümüzdeki hafta İstanbul'a geleceğim. Konuyu açma sebebim de bu, daha önce başına böyle bir şey gelen ve ustasına güvenen arkadaşlardan yardım almak istiyorum. Şimdiden teşekkürler... Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ağustos 2016 Paylaş 12 Ağustos 2016 1 turbo her zaman devrededir. Az veya çok. 2 motor ve şanzıman kulaklarına baktırın. 3 kulaklar sağlamsa ve rolanti bozuksa enjektörlere baktırın... 2 Yorum bağlantısı
Enes Bozat 12 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 12 Ağustos 2016 Kulaklar sağlam diyorlar, rolantide devirde dalgalanma mevcut değil enjektörden başka bir şey değil midir Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 13 Ağustos 2016 Paylaş 13 Ağustos 2016 Enjektörün biri arızalı sanırım. İyi bir pompa enjektör ustasına baktırın. Marş alma durumu nasıl ? Yorum bağlantısı
Abdussamed Acar 14 Ağustos 2016 Paylaş 14 Ağustos 2016 %80 Yakıt yada enjektör kaynaklı Sent from my iPhone using Tapatalk Yorum bağlantısı
Sinan Kaya 15 Ağustos 2016 Paylaş 15 Ağustos 2016 aşırı ise sallama enjektör degildir ama Yorum bağlantısı
Enes Bozat 15 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 15 Ağustos 2016 Enjektörün biri arızalı sanırım. İyi bir pompa enjektör ustasına baktırın. Marş alma durumu nasıl ? Marş hızlı alıyor sıkıntı yok, ancak kışın mazot donması sonucu baya sıkıntı çektik çalışırken normal mi bilmiyorum.. %80 Yakıt yada enjektör kaynaklı Sent from my iPhone using Tapatalk Yakıt sürekli değiştirdim de sıkıntı çözülmedi. İstanbul'da da bir servise göstereyim diyorum ondan sonra enjektörleri sökülsün artık bakalım. Benim de tahminim enjektör Teşekkürler.. aşırı ise sallama enjektör degildir ama Ustalar aşırı değil diyor ancak aşırı bence baya yandaki koltuk dolmuş koltuğu gibi sallanıyor rölantide Yorum bağlantısı
Enes Bozat 16 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 16 Ağustos 2016 İstanbul'da yetkili servis ve iyi dizel ford usta tavsiyesi alabilirim.. En azından gitmişken bir göstereyim.. Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 Enes kardeşim geçenlerde aynı anlattığın sorun benim aracımda da başladı.herkes enjektör dedi sorun üst motor takozundan çıktı. ustalar genelde takozun dışına bakıp ona göre yorum yapıyorlar özel bir ford servisinde işten anlayan birine denk geldim nokta atışı yaptılar. motor takozu zamanla deforme olup iç kısmındaki lastikler tamamen gövde üzerine oturduğu için titremeye neden oluyordu. orjinal takoz takarak sorunu giderdik denemeni tavsiye ederim zira enjektör işi biraz zahmetli 2 Yorum bağlantısı
Cem Işık 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 Benim de aklıma takoz geliyor, İStanbul'a gelecekseniz NONAME servise gitmekte fayda var. Yorum bağlantısı
Enes Bozat 17 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2016 Enes kardeşim geçenlerde aynı anlattığın sorun benim aracımda da başladı.herkes enjektör dedi sorun üst motor takozundan çıktı. ustalar genelde takozun dışına bakıp ona göre yorum yapıyorlar özel bir ford servisinde işten anlayan birine denk geldim nokta atışı yaptılar. motor takozu zamanla deforme olup iç kısmındaki lastikler tamamen gövde üzerine oturduğu için titremeye neden oluyordu. orjinal takoz takarak sorunu giderdik denemeni tavsiye ederim zira enjektör işi biraz zahmetli Abi müsait olduğun bir zaman bizim arabaya da bakalım aynı ses ve tireme geliyorsa deneyelim, özelden yazdım zaten. Benim de aklıma takoz geliyor, İStanbul'a gelecekseniz NONAME servise gitmekte fayda var. Çok teşekkürler.. Yorum bağlantısı
Enes Bozat 17 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2016 motor takozu diyorum İnşallah öyledir enjektör bozuk gibi bir ses yok çünkü, enjektör sesini biliyorum. Yorum bağlantısı
Enes Bozat 17 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2016 Biraz önce bir şey fark ettim, klimayı açınca rölantide ki titreme bir nebze olsun azalıyor neden acaba fikri olan var mı ? Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 resimde kırmızı ile işaretli yerlerde boşluk olması gerekiyor. birçok usta takoza dışarıdan bakıp sağlam diyor lastik özelliğini kaybedince kırmızı işaretli alanda boşluk kalmayınca lastikler tamamen gövdeye basıyor ve özellikle rolantide bütün sarsıntıyı gövdeye veriyor. yeni takoz araca takılınca resimdeki kadar boşluk olmuyor.haliyle motorun ağırlığı binince biraz daha aradaki mesafe azalıyor. kontrol ederken ince bir cisimle arada boşluk olup olmadığına bir bakın eğer hiç boşluk yok ise arızaya neden %99 bu takoz değiştirirseniz orjinal almanızı tavsiye ederim aynı durum benim başıma geldi takoz değişimi ile hiçbir sorunum kalmadı az daha benim enjektörleri de sökeceklerdi öncelikle takozlardan başlayın derim haliyle 10 yıllık araç 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 içinde yağ vardır . amortisör gibi patlar denir 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 içinde yağ vardır . amortisör gibi patlar denir aynen öyle hem içindeki sıvı hem de lastik özelliğini kaybediyor Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 Motorda titreme yokken, Osman ustanin gormesiyle, yeterli bosluk yok diye motor takozunu degistirdik. Parca 350 tl, simdi satilik ama bu degisen parcalar alici icin goze gelmez sonra motor kucakta titriyor gibi olsa daha mi iyi 2 Yorum bağlantısı
Enes Bozat 17 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 17 Ağustos 2016 resimde kırmızı ile işaretli yerlerde boşluk olması gerekiyor. birçok usta takoza dışarıdan bakıp sağlam diyor lastik özelliğini kaybedince kırmızı işaretli alanda boşluk kalmayınca lastikler tamamen gövdeye basıyor ve özellikle rolantide bütün sarsıntıyı gövdeye veriyor. yeni takoz araca takılınca resimdeki kadar boşluk olmuyor.haliyle motorun ağırlığı binince biraz daha aradaki mesafe azalıyor. kontrol ederken ince bir cisimle arada boşluk olup olmadığına bir bakın eğer hiç boşluk yok ise arızaya neden %99 bu takoz değiştirirseniz orjinal almanızı tavsiye ederim aynı durum benim başıma geldi takoz değişimi ile hiçbir sorunum kalmadı az daha benim enjektörleri de sökeceklerdi öncelikle takozlardan başlayın derim haliyle 10 yıllık araç Abi çok teşekkür ederim yarın gündüz gözüyle kontrol edeyim, ustanın birine de göstereyim. içinde yağ vardır . amortisör gibi patlar denir Anladım teşekkürler bakalım göstereceğim. Motorda titreme yokken, Osman ustanin gormesiyle, yeterli bosluk yok diye motor takozunu degistirdik. Parca 350 tl, simdi satilik ama bu degisen parcalar alici icin goze gelmez sonra motor kucakta titriyor gibi olsa daha mi iyi :D Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 Motorda titreme yokken, Osman ustanin gormesiyle, yeterli bosluk yok diye motor takozunu degistirdik. Parca 350 tl, simdi satilik ama bu degisen parcalar alici icin goze gelmez sonra motor kucakta titriyor gibi olsa daha mi iyi boya var mı boya Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 boya var mı boyaAz da olsa var. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 17 Ağustos 2016 Paylaş 17 Ağustos 2016 at çöpe o zaman titremesi önemsiz 1 Yorum bağlantısı
Enes Bozat 18 Ağustos 2016 Yazar Paylaş 18 Ağustos 2016 at çöpe o zaman titremesi önemsiz öyle deme abi çok sinir bozucu, benim arabaya her binen bu araba da bir sıkıntı var diyor Yorum bağlantısı
Recommended Posts