İçeriğe Yönlendir

Transit Courier - Düşük Devirde Gaz Tepkimesine Boşluklu Tepki

İlkay Gürler

Recommended Posts

İlkay Gürler

Selam arkadaşlar bugün farkettim araç düşük devirde 1. Vites hariç diğer viteslerde örneğin 2bim devirin altına düşünce gaza yüklendiğimde boşluk yapıp öyle hızlanıyor sanki vuruyor gibime geldi, sonra durdum çekiş kontrolü kapattım sorun ortadan kayboldu, tekrar çekiş kontrolu açıp denedim yine sıkıntı yoktu boşluk yapmadı, acaba neden böyle bir sıkıntı oluştu klima kapalıydı

Yorum bağlantısı
Mehmet Eren

Lpgli aracımda gazı değiştirince yaptı aynısını. LPGde hava bastı gibime geldi çünkü eski istasyona göre az gaz bastı araya hava kaynadı ve sorun bundan oldu gibime geldi.

Yorum bağlantısı
  • 2 ay sonra...
Ahmet Türkelay

Hocam bendede oluyor gibi...Ama çok nadir gerçekleşen bir olay...Bir çözüme ulaştınız mı...Ben servise bir soracağım..

Yorum bağlantısı
  • 1 ay sonra...
Sabahattin Görgülü
(düzenlendi)

Selam arkadaşlar bugün farkettim araç düşük devirde 1. Vites hariç diğer viteslerde örneğin 2bim devirin altına düşünce gaza yüklendiğimde boşluk yapıp öyle hızlanıyor sanki vuruyor gibime geldi, sonra durdum çekiş kontrolü kapattım sorun ortadan kayboldu, tekrar çekiş kontrolu açıp denedim yine sıkıntı yoktu boşluk yapmadı, acaba neden böyle bir sıkıntı oluştu klima kapalıyd

Bugün aynı dediğinizle ben de karşılaştım. Fakat aklıma şu geldi. 

1-Motor soğuksa gaza yüklendiğinizde geç tepkime verebilir. 

2-Dizel malum benzin veya gaz gibi motor içinde anında etki veren bir yakıt türü değil. Dolayısıyla motor yakıttan ötürü benzinli araçlar gibi anında hızlanmıyor.

3-Sonuçta ticari yapılı bir araca biniliyor Mantık olarak da üretilirken otomobil gibi düşünülmemiş. 

tarihinde Sabahattin Görgülü tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...