İçeriğe Yönlendir

Biraz Fren Yapınca Yanık Kokusu Geliyor..

Hasan Turakine

Recommended Posts

Hasan Turakine

Selam arkadaşlar.

2006 1.4 Dizel Fiesta Van aracımda özellikle uzun sayılabilecek yokuş inişlerinde "mesela 3 - 5 km" yanık kokusu gelmeye başlıyor. Fren ve baskı-balatalardan geldiğini düşünüyorum. Biraz aracı dinlendirip devam ettiğimde ve daha az fren kullandığımda koku kayboluyor ama bu bir sıkıntı. Aldığım kişi oto tamircisiydi ve baskı balatanın ve fren sisteminin 1 - 2 ay önce komple yenilendiğini söyledi.

Sizce bu normal mi?

Bu şekilde farkında olmadan daha fazla ısınırsa bir yangın çıkarma ihtimali olur mu?

Tavsiyeleriniz nelerdir?

Teşekkür ederim... 

Yorum bağlantısı

Balatalarınızdan geliyor büyük ihtimal. Bi frenciye baktırın hoş kendiniz de görebilirsiniz balatanın seviyesini

Yorum bağlantısı
Hasan Turakine

Balatalarınızdan geliyor büyük ihtimal. Bi frenciye baktırın hoş kendiniz de görebilirsiniz balatanın seviyesini

Bunu nasıl yapıcaz acaba?

Yorum bağlantısı

Bunu nasıl yapıcaz acaba?

Araçta Celik jant varsa kenarından görünür eğer teneke jant ise Lastiği sökeceksiniz sonra kaliperin arasından balatanın kalınlığı gözükecektir. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Balatalar sıkıyor da olabilir, balata sıkıyor ise yangına kadar gider. Bir oto servise göstermeniz gerekli.

Hasan bey, profil fotoğrafı olarak kendi fotoğrafımızı kullanıyoruz kolay tanıyabilmek için birbirimizi. Ben profil fotoğrafınızı kaldırdım,kendi fotoğrafınızı koyarmısınız ? :flowers:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Yokuş aşağı inerken boşta veya debriyaja basarak değil de viteste inerseniz frenlere binen yükü azaltırsınız. 3km frenle yokuş inerseniz koku olması gayet normaldir.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Yokuş aşağı inerken sürekli frene basarak inerseniz tabiki balatalar ısınır ve koku gelir normaldir, öyle devam ederseniz ne disk kalır ne balata. İnişlerde düşük vites kullanarak yükü motora vermeniz ve frene devamlı değil de ara ara basmanız gerekir. 

Yorum bağlantısı
gokhan gunay

Balata degisimlerinde bazen 1ay a kadar kokular olabiliyor fren yapmalarda bunun nedeni balatanin disc e tam uyum saglamamasi ama duzeliyor belli gunden sonra, birde yokus inislerde bosta iken frene basmayin balatayi yersiniz mumkun oldugunca devirli sekilde viteste iken frene basin

Yorum bağlantısı
Hasan Turakine

Öncelikle ilginize teşekkür ederim, sanırım bir ustaya göstermem gerekecek, araç kullanma şeklimden değil araçla ilgili olduğunu düşündüğüm için cumartesi ustaya göstermenin uygun olduğunu düşünüyorum. Tekrardan teşekkürler...

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...