İçeriğe Yönlendir

Muayene Ve Ezgoz Muayenesi Hakkında


Burak İşci

Recommended Posts

Burak İşci
(düzenlendi)

Merhaba, ilk defa aracımı muayene sokacağım için pek bilgili değilim bu konularda. Normal muayene için cumartesi öğleden sonra için randevu aldım ancak egzoz muayeneside aynı gün son gün olarak gözüküyor, muayene şartlarında da egzoz muayenesinin yapılmış olması gerektiği yazıyor sanırım, şimdi egzoz muayenesini aynı gün bir saat erken gidip TüvTürk de yaptırabilir miyim acaba?

 

Bir diğer sorunum aracın dışında bir takım derin çizikler, ön camda çatlak, sağ ön sinyalde de temassızlık (bazen yanıyor bazen yanmıyor), bir de sürücü koltuğundan yanımda ki yolcu koltuğunun camını açabiliyorum ama kapatamıyorum illa yolcu tarafından kapatmam gerekiyor, bunlar sorun olur mu acaba? Aracı muayeneye götürmeden önce bunları yaptırayım mı yoksa bu şekilde geçebilir mi? Son olarak ilk yardım çantası ve diğer ekipmanları ben çantasından çıkarıp kendi aldığım daha geniş bir çantaya bezler, sabun ve cila malzemeleri ile beraber koydum bu konu da sıkıntı çıkar mı yoksa yeni bir ilkyardım çantası alayım mı? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler, ilk defa olacağı için sorun çıkmadan geçmesini istiyorum aracın.

tarihinde Burak İşci tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı

Muayeneden önce ekzos muayenesini yaptırmalısınız. Ama ben olsam tüvtürk den değil, dışarıdan bir yerde yaptırırım. Ön cam çatlağı görüşe engel değilse hafif kusur. Aydınlatma lambaları ağır kusurdur. Muayene için çizik ve açılmayan cam sorun teşkil etmez, ilkyardım çantası için çekimserim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur

Egzos muayeneni dışarıda yaptır.

Ön cam çatlağı durumuna göre hafif kusur geçersin

Temassızlık yapan lambanı hallet öyle gir yoksa kalırsın.

İlkyardım çantası içindekilerin tamamı varsa sıkıntı yok. arka koltuğa yayıp sıraya giriyorsun.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

egzosu dışarda halledin. gerisine masraf etmeyin. kalırsa zaten o kısımı yaptırıp muayaenyi tamamlarsnız

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

Herkes söylemiş ama egzos muayenesi özel firmalarda çok daha çabuk ve daha rahat hallediliyor. tüvtürk daha ince eğirip sık dokuyor.dışarda yaptırıp gitmek daha mantıklı 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Burak İşci

Herkese yorumları için teşekkürler, egzos muayenesini o zaman yarın halledeyim özel bir yerde, sağ ön sinyalide söküp tekrardan takayım bakalım sorun düzelecek mi.

Yorum bağlantısı
gokhan gunay

Sinyal calismaz ise kusur dur asla gecemezsin.! Sadece sinyal deil far. Stop lambalari bunlarinda calismasi lazim digerleri hafif kusur saydiklarinin

Benim tavan komple siyah folyoluydu . Camlar ful en siyah filmli . Ilk yardim cantasinin icinde sadece el bezi ile fener vardi yangin tupu vardi birde . Ama icini acip bakmadi. Istetmede yoktu. Hafif kusur yazdi istetmeye filan folyo normalde tavandaki ara rengi harici ise agir kusur bildigim ama gectim hafif kusur filanda hic yazmadi tavan folyosuna sadece camlara yazdi hafif kusur diye isin en onemli yeri direksiyob kutum agrizaliydi komple drmadan yag akitiyordu hatta alti ful yag doluyordu muane zamaninda ama gectim. Sonra yaptirdim tabi, neyse yani ben gectiysem sen hayli hayli gecen

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Aydın Akdeniz

bugün muayene işimi hallettim .

ilkyardım çantası hiç bir arabamda olmadı.

 

son 1 senedir aynı aracı 4. kez muayeneye soktum . hiç yangın tüpü sormamışlardı bugün sordular dukkanda dedim. 

 

eksiklerimi söyleyim . 

 

kriko,

işletme,

gijon anahtarı,

ilkyardım çantası,

yangın tüpü,

vs. 

 

muayeneden geçtim.

 

camlarda filmli

 

hatta dünki lastik vukuatımdan dolayı sağ ön lastik 1 gijon eksik muayeneye girdim.

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Sarıca

benim geri vites lambası yanıyor sanıyordum halbuki sönmüş sebebide yağmur suyunun oradan tahliye olması bide arka frenlerde birinin fren merkezi bozukmuş haberim yok %30  dan fazla fark çıktı ağır kusur yazdı kaldım :) muayenenin faydaları. araç eski olunca muhtemel sorunlar işte.bu arada ilkyardım çantası falan zaten olmalı sırf muayene için değil .(çoğu kişi ödünç alıyo muayene için arkadaşından 50 tl lik şey için bence değmez olmalı zaten)

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fahrettin Karakoç

Pazartesi hayırlısıyla bende muayeneye gireceğim.

Egzoz muayenesini tuv de yaptırmayı düşünmüştüm, bende dışarıdan yaptırayım

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...