İçeriğe Yönlendir

Focus 2 Gösterge Paneli Sorunu (Videolu)

Muhammet Çelik
Çözüme git Sani Gerşon tarafından,

Recommended Posts

Muhammet Çelik

Merhabalar;

2006 tdi trend aracımda videoda görüldüğü gibi karadüzen gösterge ışıklarının yanıp sönmesi mevcut, yavaş yavaş seyir halinde iken soldaki güç aktarım, hidrolik direksiyon ve yağ basıncı ikazları çıktığı anda gazı kesiyor. üst kısıma hafifçe tıklattığımda soldaki ikaz ışıkları sönüyor ve o zaman yoluma devam edebiliyorum.

İstanbul kartal oto sanayideki Ford ustasına sordum camlar kapalı iken klima uzun süre açık kaldı mı? diye sordu. ( 2 saat camlar kapalı klima açık yolculuk etmiştim)

gösterge panel soket girişi nem, oksitlenmiş olabilir dedi, bilgisayara bağlayıp hata kaynağına bakalım dedi

Bu sorunla daha önce karşılaşan oldu mu acaba?

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Sani Gerşon

Forumumuzda karşılaşıldı bu durumla.  Gösterge soketiniz kontrol edilecek, sorun yok ise göstergeniz değişime kadar gidebilir.

Yorum bağlantısı
Muhammet Çelik

Forumumuzda karşılaşıldı bu durumla. Gösterge soketiniz kontrol edilecek, sorun yok ise göstergeniz değişime kadar gidebilir.

Dediğiniz gibi sokette sorun varmış, soket temizlenince sorun gitti

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Muhammet Çelik

Geçmiş olsun. Küçük ama can sıkıcı.

Sağolun, şase yapıp araç acaba alev alır mı? diye de insanın aklına gelmiyor değil, neyseki sorun küçükmüş.
Yorum bağlantısı
erdinc karatak

Kardesim galiba benim aracimdaki sorunda ayni.senin arac duzeldimi

Yorum bağlantısı
Muhammet Çelik

Kardesim galiba benim aracimdaki sorunda ayni.senin arac duzeldimi

Evet sorun düzeldi
Yorum bağlantısı
  • 1 yıl sonra...
Hami Erışık

2006 ford cmax aracım; motor sistem arızası,yakıtta su var,hızlanma yavaşlatıldı,elektronik fren arızası gibi arızalar verdi.

Aracı satın alalı 4 sene olmuştu ve satın aldıgımdaki akü vardı üzerinde.Zaten yarın birgün akü yolda bırakır diye aküyü degiştirdim sorun düzelmedi.

Ford clubteki bu sorunu defalarca okudum ama gösterge ekranını sökemedim.Dogru sanayiye gittim.

Usta yoktu,kalfa vardı,bu sorundan çok gelen oldugunu ,sorunu  çözdüklerini ,bana araç sollamaya girme senin daha gaz pedalın devre dışı kalacak deyincebilgi sahibi olduklarını anladım.

Ustayı telefonla aradı fiat aldı;400 tl dedi,kalfaya ekranı söktürdüm,evde ekranı parçalayıp,telefoncuya lehimlerini komple 25 tl,ye yenilettim,sorun komple çözüldü,sanayiye öpülmeyin.

• Beğen 4
  • Teşekkür 1
Yorum bağlantısı
Alpay Sumer
10 saat önce, Hami Erışık yazdı:

kalfaya ekranı söktürdüm,evde ekranı parçalayıp,telefoncuya lehimlerini komple 25 tl,ye yenilettim,sorun komple çözüldü,sanayiye öpülmeyin.

Gecmis olsun diyelim.. Daha detayli bilgi paylasilmasi adina soruyorum;

sadece lehim tazelememi yapildi? 

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Kalfaya ekranı söktürdüm,ama ekran soket fişini sökmeden aracı eve kadar getirdim,soket fişini evin orada çıkardıim.Soket fişini çıkarınca araç hiç kontak basmıyor.                             Gösterge panelin,deki lehimler çatlama yapıyor temassızlık olunca ikaz lambaları  yanıyor,ekran beyine hata olarak gönderiyor.

Direk telefon tamircisine gittim,gösterge ekranını verip,lehimleri tazelermisin,lehim çatlamaları var dedim,oda komple lehimleri tazeledi.

Şu ana kadar hiç sorun çıkarmadı.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet İhsan Akşen

Geçen yaz bende yaşadım, kendim söküp soket lehimlerini tazeledim. 1 senedir sıkıntı yok şükür, servis 3,5 4 bin istiyorlar diye duydum...

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Mehmet Ardahan

Merhaba,

Bende de aynı sorun var, 2007 Ford Focus TDCI. Sorunun anahtar teslim çözümü için özellikle istanbul (anadolu yakasında) tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı acaba?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...