İçeriğe Yönlendir

Kızdırma Bujisi Arıza Lambası Yardım.

Fatih Avcı

Recommended Posts

Fatih Avcı

Merhaba arkadaslar

Dün uzun yoldan geldirken tam eve yaklasacağım sirada kızdırma bujisi lambası yanip sönmeye başladı. Eve gelip stop ettim aracı sabah tekrar marşa bastığımda yanip sönmeye devam ediyordu ayrica motorda da degisik bir ses geliyordu dizel sesine daha ilave daha tiz dizel sesi ama gidisinde sıkıntı yok arabanın gerci 3000 deviri gecmedim arabayla konulara baktım ama egr olabilir diyen bile olmuş acaba sorun ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2
(düzenlendi)

Aynı sorun bizim de başımıza geldi ve araç enjektör yedi umarım böyle bir şey olmaz.Usta bu lambanın enjektörlerde meydana gelen bir arızadan kaynaklandığını söylemişti. Size tavsiyem aracı çalıştırmadan bir servise çekmeniz. 

tarihinde Osman Ünal3434 tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Mazot aldıktan sonra mı oldu ?

Mazot aldiktan yaklasik 300 km sonra oldu bir kez daha o isik yanmisti bir 3 ay evvel stop edip tekrar calistirinca kaybolmustu bu sefer kaybolmadi degisik traktörümsü bir dizel ses oldu ışık yaninca araba ilk calisinca normal calisiyor ama isik yaninca ses değişiyor.

Aynı sorun bizim de başımıza geldi ve araç enjektör yedi umarım böyle bir şey olmaz.Usta bu lambanın enjektörlerde meydana gelen bir arızadan kaynaklandığını söylemişti. Size tavsiyem aracı çalıştırmadan bir servise çekmeniz.

Enjektör le alakali oldugunu sanmiyorum yakit felan hersey normal mesela Enjektör de sikinti varsa lamba yaninca arabanin sesi degisir mi ?

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

Kızdırma bujisi ışığı VAG larda EGR-DPF sıkıntısı anlamına geliyor belki sizin araçtada bunlardan dolayı olabilir

Yorum bağlantısı
Erdal Aydın

Bu lamba amcamın doblosunda da yanıyor. Çalıştıktan bir süre sonra sönüyor ama kısa süreli stop ettikten sonra tekrar marşa basınca yine yanıyor. Yaklaşık 1 dakika boyunca. Ben de merak ettim sıkıntıyı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

ismi buji lambasıdır ancak yanma sebepleri içinde enjketör egr gibi yanma ile iligili parçalar da vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

ismi buji lambasıdır ancak yanma sebepleri içinde enjketör egr gibi yanma ile iligili parçalar da vardır.

Çağlar abi aracin calismasinda yaktinda bir sorun yok araci calistiriyorum lamba yanip sonuyor ve aracin sesi bir anda traktör sesi gibi oluyor yarin bir ustaya göstereceğim.
Yorum bağlantısı
Mustafa Şahin2

geçen yaz yaşadım bu illeti.3000 deviri geçmiyordu.ısıtma bujileri araç soğukken sökülüp değişmeli fakat kırılma ihtimali kurum yüzünden çok yüksek.Benimki kırılmıştı motor açılıp kırılan parça çıkartıldı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

mondeo bujisinin somun kısmı iri. ve önde.. pek kırılmaz.

kırılma sebebi daha çok yakıtın yapışkan halde kurum yapması. fiziksel bir sorun

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Merhaba arkadaslar ,

Bugün Aksaray da bir ustaya gosterdim arabayı cihaza bağladı arabayı ve 2. Enjektorde ariza kodu verdi P2337. Beni Topkapı sanayi de bir enjektörcüye yönlendirdi. Yaşlı bir amca arabaya şöyle bir bakti herhangi bir sıkıntı yok bu arabalar hep böyle sıkıntı olmaz devam et dedi tamam amca dedim

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Geçmiş olsun... Kodlar kendisi nasıl silinmiş anlamadım. Eğer silinmişse enjektörler bozulmuş olabilir. Aynı arızayı yine tekrarlar.

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Geçmiş olsun... Kodlar kendisi nasıl silinmiş anlamadım. Eğer silinmişse enjektörler bozulmuş olabilir. Aynı arızayı yine tekrarlar.

Ayhan bey inanin bende anlamadım ama ariza kodunda 2 silindir enjektör problemli diyordu. Usta yeniden kodladi ariza kodunu sildi ilk basta ariza kodunu silmeye izin vermedi sistem silinmedi kodlama yapildi silindi simdilik kullan bir sikinti cikarsa o zaman yaptiririz dedi. Bu arada 2. Enjektor dedi sadece 1 enjektor yapilabiliyormu yoksa 4 enjektoru mu yaptirmam gerekecek. Araba suan 195k de normal bu seylerin olmasi diye dusunuyorum.

Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Ayhan bey inanin bende anlamadım ama ariza kodunda 2 silindir enjektör problemli diyordu. Usta yeniden kodladi ariza kodunu sildi ilk basta ariza kodunu silmeye izin vermedi sistem silinmedi kodlama yapildi silindi simdilik kullan bir sikinti cikarsa o zaman yaptiririz dedi. Bu arada 2. Enjektor dedi sadece 1 enjektor yapilabiliyormu yoksa 4 enjektoru mu yaptirmam gerekecek. Araba suan 195k de normal bu seylerin olmasi diye dusunuyorum.

Bence yaptıracağınız zaman 4 ünü de yaptırmanız gerekecek takım olarak. Diğer türlü zaten bir anlamı olmaz.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Geçmiş olsun.. Gerektiğinde tabi ki dördü de yapılmalı... 

Kodlayan.. Enjektörler için yeni kod üretti mi.. Enjektörün üstündeki kodları mı girdi.. 

Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Geçmiş olsun.. Gerektiğinde tabi ki dördü de yapılmalı...

Kodlayan.. Enjektörler için yeni kod üretti mi.. Enjektörün üstündeki kodları mı girdi..

Mehmet bey enjektörün uzerinde ki kodları tekrar girdik. Suan birsey yok gibi ama eminde degilim bakalim bir kac gun gecsin ne olacagi belli olur.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet bey enjektörün uzerinde ki kodları tekrar girdik. Suan birsey yok gibi ama eminde degilim bakalim bir kac gun gecsin ne olacagi belli olur.

Şu an sorun yoksa. Sonradan koda bağlı sorun çıkmaz.
Yorum bağlantısı
Fatih Avcı

Şu an sorun yoksa. Sonradan koda bağlı sorun çıkmaz.

Mehmet bey gaza basmaya korkuyorum birsey olacak diye nasil test edebilirim.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek

Mehmet bey gaza basmaya korkuyorum birsey olacak diye nasil test edebilirim.

Basın. :)

Hata verecekse ilk marşta verir.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...