Hasan Turakine 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Selam arkadaşlar; Ford Fiesta Van 2006 1.4 Dizel aracımla bayramda Konya'ya giderken arkadan (egzozdan) çok yoğun bir beyaz duman çıktı ve araç stop etti. Aracımda en baştan beri siyah duman sorunu vardı, halen de var olmaya devam ediyor. Çalıştırdım çalışmadı. Yaklaşık 15 - 20 dakika sonra genel kontrolleri yaparken aracın yağının çok azaldığını gördüm. Tekrar çalıştırmayı denedim çalıştı. İlk benzinlikten 70.-TL'ye 10-40 motor yağı alıp ekledim. Bu arada gösterge panelinde hiç arıza ışığı yanmıyor. Bayram olduğundan yolda kalma pahasına yola devam ettim. Toplamda 1300.-KM yol yaptım. Dün Yalova'da ustaya götürdüm. Önce Turbosundan şüphelendiler ama onda sorun olmayınca Hegele'sine baktılar. Sonuç şu çıktı. Aracın Katalizörünü boşaltmışlar yenisi 3000-4000.-TL civarı o yüzden sen Bursa'da Katalizör dolduran yerler var git doldur dediler. Şunu öğrenmek istiyorum. Bu Katalizörün boş olması araca zarar verir mi? Çıkmasını bulursam alayım mı? Doldurma dedikleri işlem güvenilir mi? Ciddi tavsiyelere ihtiyacım var. Teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Katalizör, egzosdan çıkan partiküllerin ayrıştırılmasını sağlayan bir alet diye biliyorum. İptal ediliyor araçlardan daha fazla performans almak adına. Çevreye zararı var da aracı bilemiyorum tam olarak. Ancak önceki aracımın birinde de katalizör arızası vardı. 1,5 sene kullandım. Hiç bir sıkıntı yaşamadım. Sorunun bu olduğunu sanmam. Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 (düzenlendi) Ben kat'ın doldurulduğunu ilk kez duydum desem yalan olmaz sanırım Alçıyla mı dolduruyorlarmış. Çıkması olabilir ancak boş olsa da sıkıntı yaratmaması lazım. Ben eski aracımda da katalizör yoktu onun yerine o görüntü de bir boru kaynattırmıştım ben muayeneden geçmek adına.. 20 Eylül 2016 tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Universal katalizörler olmakla beraber bence bir ustaya daha danışın. Yalova maslak arası kaç km idi? Yorum bağlantısı
Eray Alicikoğlu 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Selam arkadaşlar; Ford Fiesta Van 2006 1.4 Dizel aracımla bayramda Konya'ya giderken arkadan (egzozdan) çok yoğun bir beyaz duman çıktı ve araç stop etti. Aracımda en baştan beri siyah duman sorunu vardı, halen de var olmaya devam ediyor. Çalıştırdım çalışmadı. Yaklaşık 15 - 20 dakika sonra genel kontrolleri yaparken aracın yağının çok azaldığını gördüm. Tekrar çalıştırmayı denedim çalıştı. İlk benzinlikten 70.-TL'ye 10-40 motor yağı alıp ekledim. Bu arada gösterge panelinde hiç arıza ışığı yanmıyor. Bayram olduğundan yolda kalma pahasına yola devam ettim. Toplamda 1300.-KM yol yaptım. Dün Yalova'da ustaya götürdüm. Önce Turbosundan şüphelendiler ama onda sorun olmayınca Hegele'sine baktılar. Sonuç şu çıktı. Aracın Katalizörünü boşaltmışlar yenisi 3000-4000.-TL civarı o yüzden sen Bursa'da Katalizör dolduran yerler var git doldur dediler. Şunu öğrenmek istiyorum. Bu Katalizörün boş olması araca zarar verir mi? Çıkmasını bulursam alayım mı? Doldurma dedikleri işlem güvenilir mi? Ciddi tavsiyelere ihtiyacım var. Teşekkür ederim. boş olması bi zarar vermez aksine ilerleyen kmlerde faydalı olur tek sıkıntı yaratacağı nokta belki alt devirlerde biraz sağırlaşabilir üstler rahatlar Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Kat ın boşaltılması dediğiniz sorunları yaratmaz. Beyaz duman yağ yakma sonucu oluşur, siyah olması kat boş olmasından olabilil, filtrelenemediği için kara duman olarak çıkabilir ama fazlası da normal değil yine de. Zaten sizin de belirttiğiniz gibi yağ da azalmış, yani araç yağı yakmış. Araç çalışırken şakırdama var mı seste? Yorum bağlantısı
Misafir 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 Beyaz duman su karışması sebebi veya turbo sorunu sebebiyle gelebilir. Yağ yakan araç dumanı mavimsidir.Mavimsi olan belki aynadan görülmemiş olabilir. Yağ da bi anda azalmış ben de o yüzden böyle bi fikir sundum. Yorum bağlantısı
Tamer İyiiş 20 Eylül 2016 Paylaş 20 Eylül 2016 katalizörü bende boşalttırmıştım 2007 dizel fiestamda. aracın çekiş gücü biraz artış gösterir denilmişti ben pek bir fark hissetmemiştim ama sizdeki gibi bir arızaya neden olmaz. siz aracınızın birde genleşme su kabına bir bakın su seviyesinde eksilme var mı? yada su renginde bir kararma, suya yağ karışması gibi bir durum var mı? beyaz duman denilince ilk akla bunlar geliyor. Yorum bağlantısı
Recommended Posts