Mehmet Eren 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 Not: Usta tavsiyesi istemiyorum. Elazığ veya yakınında bulununan ford kullanıcılarına şiddetle usta tavsiye etmek için bu konuyu açtım. Yaklaşık bir ay önce Muş'tan İstanbul istikametine uzun yola çıktım. 97 mondeo aracımın normal bakımlarını yaptım. Buji- buji kablolarını Lpg filtresini değiştirip yola çıktım. Aracımın 120bin bakımları yaklaşmıştı, İstanbul'da veya Balıkesir'de yaptırırım diye düşünerek yola koyuldum. Bingöl civarında aracın triger aksamları civarından şıkırtı gelmeye başlamıştı. 2000 devir altında şıkırtı geliyordu. Pazar sabahı olduğu için kimseye ulaşamadım Elazığ'a kadar dua ede ede yola devam ettim. Burada tek uyguladığım yöntem şıkırtı gelmesin diye 2000 devir üstünde tutmaya çalışmak oldu. Çok şükür Elazığ sanayiye kadar ulaştım. Burada açık bir ford servisi buldum. Koordinatı: 38.667065, 39.246375 Yalçın Oto Ford isimli bu tamirhanede hızlı ve usta bir şekilde aracın triger kısmını açıp gergi rulmanının dağılmış olduğunu tespit ettik. Parçacılara ulaşılamadığından ve mağduriyetimi çabuk telafi etmek için kendi ellerinde bulunan çıkma mondeo rulmanını bir müddet dükkanda arama yaptıktan sonra buldular. Rulman takılıp dağılmış olan eski rulman bilyalarını mıknatısla bulup temizleyerek ve sente ayarı yaparak üst kapağı kapattıktan sonra araba sağlıklı şekilde çalışmaya başladı. Toplamda bir iki saatlik hünerli müdehaleyle arabayı uzun yola hazır ettiler. Büyük bir para da talep etmediler. Sonuç olarak ben böyle ustalık görmedim, adamlar on numara. Kazım ustanında mk2 mondeosu varmış, otomatik vitesi düz vitese çevirmiş. Yani baya yetenekliler ve en azından mk2 mondeoyu iyi tanıyorlar. Çok memnun kaldım. Dükkanlarındaki tuvalet bile tertemizdi. Herkese ve öncelikle yakın civardaki mk2 mondeo kullanıcılarına tavsiye ederim. 3 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 24 Eylül 2016 Paylaş 24 Eylül 2016 Bilgi için teşekkürler.. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Fırat Önal 17 Ekim 2016 Paylaş 17 Ekim 2016 Elazigda usta bulmak zordur. En azindan ben bulamadigimdan hep yetkili servisleri kullandım. Citroen-hyundai. Yorum bağlantısı
Seçkin Kaçar 18 Ekim 2016 Paylaş 18 Ekim 2016 (düzenlendi) Yalçın oto iyidir,ben de aracın bakımlarını orada yaparım. 1989 dan beri aynı yerde hizmet veriyorlar. 18 Ekim 2016 tarihinde Seçkin Kaçar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts