İçeriğe Yönlendir

Ka - Debriyaj Yukarda Kavrama.

Çağrı Güzel

Recommended Posts

Çağrı Güzel

Öncelikle merhaba arkadaşlar.Bununla ilgili bir yazı bulamadım forumda.Araç sürekli en tepede kavrıyor debriyaj.Baskı balata debriyaj set pedalın arkasındaki merkez hepsi değişti.özellikle yokuşlarda kaldırmak cok güç oluyor.Bu kronik bişey mi merak ediyorum.

Yorum bağlantısı

Debriyaj ne zaman değişti?

Değişmedi orjinal 120,000 de araba. Hiçbir kaçırma yok rampa vs gayet rahat kalkıyor. Hızlanması da Devirle orantılı ve oldukça yumuşak..  Sanki bitmeye yakın yukarda kavraması ve sertleşmesi gerekmiyormu ? 

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

focus 2 ve cmax 1.6 tdci ve 2.0 tdci larda da yukarida kavriyor.

hepsi orjinal balata ile 57000 deki de ayni 160000 deki de ayni. Ayak aliskanligi olarak ben debriyaji birakirken sadece bilegi degil komple bacagi kaldiriyordum :)

Yorum bağlantısı

focus 2 ve cmax 1.6 tdci ve 2.0 tdci larda da yukarida kavriyor.

hepsi orjinal balata ile 57000 deki de ayni 160000 deki de ayni. Ayak aliskanligi olarak ben debriyaji birakirken sadece bilegi degil komple bacagi kaldiriyordum :)

Yukarda dediğiniz rampada arabayı kaldıramayacak kadar yukarda olmaması lazım.  Belki en dipte kavrama yapmıyordur ama dediğim gibi ben ayagımı hafif kaldırıp biraz gaz vererek rahatlıkla kaldırıyorum. TDCi da nasıldır bilmiyorum benim aracım benzinli. Ama Dediğim gibi Baskı bitmeye yakın yukarda kavramaya başlar ve sertleşir bende ikiside mevcut değil orjinal balata. 

Yorum bağlantısı
Musa Değerli

Benim araç ayağımı hafif çekmem için fırsat kolluyor.Debriyajı 3000 km önce değitirdim

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Yukarda dediğiniz rampada arabayı kaldıramayacak kadar yukarda olmaması lazım.  Belki en dipte kavrama yapmıyordur ama dediğim gibi ben ayagımı hafif kaldırıp biraz gaz vererek rahatlıkla kaldırıyorum. TDCi da nasıldır bilmiyorum benim aracım benzinli. Ama Dediğim gibi Baskı bitmeye yakın yukarda kavramaya başlar ve sertleşir bende ikiside mevcut değil orjinal balata. 

Saydigim araclarin ikisi benimdi, ikisi de yakinlarimin. Belki sadece dizellerde durum böyledir ama benim arabayi ilk kez kullanmak isteyen motoru bagirtmadan kalkmiyordu hic. Ben de baska araca bindigimde stop ettirmenin ucundan dönüyordum genelde. Bazen de baska arabada oldugumu unutunca stop da ettiriyordum. Yokusta ise ayagi alismamis birisi icin heyecanli dakikalar yasatiyordu hep :)

Baskalarinin dedigi hep söyleydi "bunun balata bitmis" ama dedigim gibi 57000 de de ayni 160000 de de. 4 farkli arac hepsi ayni.

Biryerlede fordlarda balata bitecegi zaman, klasik belirti olan, asigida veya yukarida kavrama yapmiyor diye de okumustum.

Yorum bağlantısı

Saydigim araclarin ikisi benimdi, ikisi de yakinlarimin. Belki sadece dizellerde durum böyledir ama benim arabayi ilk kez kullanmak isteyen motoru bagirtmadan kalkmiyordu hic. Ben de baska araca bindigimde stop ettirmenin ucundan dönüyordum genelde. Bazen de baska arabada oldugumu unutunca stop da ettiriyordum. Yokusta ise ayagi alismamis birisi icin heyecanli dakikalar yasatiyordu hep :)

Baskalarinin dedigi hep söyleydi "bunun balata bitmis" ama dedigim gibi 57000 de de ayni 160000 de de. 4 farkli arac hepsi ayni.

Biryerlede fordlarda balata bitecegi zaman, klasik belirti olan, asigida veya yukarida kavrama yapmiyor diye de okumustum.

Olabilir ama belirtilerden mesela kalkış yaparken titreme Stop edecek gibi. Yada devir hızlanırken motorun sadece bağırması  bunların hiçbiri bende yok orjinal baskı 120,000 oldu araba. Rampada da az bi gazla çok rahat kalkıyor. Ama dizel benzin farklımıdır bilemem. Focus 2 tdci kullanmadım ama Şöyle bişi var Kayınpederim de 2005 Vtec2 Civic var onun çok yukarda kavrıyor ben ilk kalkışta hep bağırtıyorum alışkanlık sanırım oda benim arabaya binince ( Kayınçoda aynı şeyi söyledi ) Senin debriyaj ne kadar yumuşak ve aşağıda kavrıyor araç fırlıcak gibi diyor :) 

Yorum bağlantısı

Arkadaşın konuyu baltaladık gibi oldu ama yukarda bi arkadaş da daha Ka var ve 3000 km olmuş değişeli oda benim gibi düşünüyor ( Yazdıklarından onu anladım ) Sizin kavrama noktasında bence sıkıntı var gibi. Stop edecek kadar yada aracı bayırda kaldıramayacak kadar yukarıda kavraması bence problem.

Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer

Fordların genelde yukarıda kavrar bende alışıncaya kadar baya zorlanmıştım[emoji4]

Yorum bağlantısı
Çağrı Güzel
(düzenlendi)

arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için cok tesekkurler yaklasık 1 yıl önce baskı balata değişti ve sıkıntı olmasın diye luk marka orjinaliymiş gittim ondan aldım bir arkadasımın yerınde takdırdım daha sonra ankara yuksel usta ile tanıstım oda bana volanın taşlanmadığını bunun yapılması gerektıgını soyledı tekrar ındırıp sanzumanı o işlemide yaptık baya güzel bi kavrama oldu düğme gibi olmuştu.Daha sonra tekrar yukarlara cıkmaya başladı ve bir havasını alalım dedık.Havayı aldıkca tekrar hava yapmaya başladı araç vitese geçmez oldu. bu sefer pedalın arkasındakı galıba alt merkez onu degıstırdık.sıkıntı tekrar gıttı sımdı tekrar bı hava aldık artık kendım bıle alabılıyorum havayı.Bayramda kendım aldım havasını 1 hafta dıpte kavradı sımdı gerı yukselmeye basladı.ayrıca balata testi dedikleri 4. vitese takıp bağırtma olayını denedim araç stop ediyor. şimdiden teşekkurler yardımlar ıcın.

tarihinde Çağrı Güzel tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

hidrolik debriyajda ayar yok. baskı balatayı takarken ayarlama işlemi yapılabilir o ayrı konu. her yerde yapmazlar. tornacı işlemidir

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağrı Güzel

Bu gün tekrar aldım havasını yine dipte kavrıyor bakalım ne olacak?

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu gün tekrar aldım havasını yine dipte kavrıyor bakalım ne olacak?

Sürekli hava yapıyorsa, sistemde sorun vardır?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...