İçeriğe Yönlendir

Devir Dalgalanması

Yavuz Huz

Recommended Posts

Yavuz Huz

ford mondeo 1996 2.0 ghia 240bin de olan arabamın devir saati 500 ile 1000 devir arası kendin gaza basıyormuşsun gibi yükselip alçalıyor.filtre bakımları yapıldı yağ değişti gaz bakımı yapıldı.egsoz komple değişti.forumdan biraz baktım.bir çok parçadan bahsediliyor.buji hava akışmetre vb.....sırasıyla hangi parçalara yada ne yapmam lazım... 

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Düzensiz hava girişlerinden dolayı olabilir, en başta hava hortumları kontrol edilsin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Boğaz kelebeğinin temizlenmesi rölanti ayarlarının daha da bozulmasına sebep olabilir, en başta bu alana değil de hortumların kontrol edilmesi daha uygun olur diye düşünüyorum. Mondeolarda motora istem dışı hava girmesi kronik sorundur. Mesela mk3 lerde karter havalandırma hortumu çok çabuk deforme olan bir parçadır. Aynı sorun mk2 lerde de vardır diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı

Devir dalgalanmasını Stilo larımda yaşamıştım. Gerçi onlarda kronik deniyordu boğaz kelebeği durumu. Ama temizlendiğinde ortadan kalkıyordu.

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Bencede boğazkelebegi temizliği. İçinde kurum siyahlık kalmayana kadar ama zarar vermeden temizlenmesi gerekir. Motor hava alıyor olsaydı 1000 ve üzeri devirlerde gezerdi, hava aldıkça gaza basar gibi olurdu. Ama bu ufak oynamalar kelebek kendini tam ayarlayamıyor ve içinde kurum bağladıysa tam hava alamıyor demektir. Kelebeği temizle güzelce sonucuda buraya yaz. Ama gaz telinide düzgün ayarlaman lazım

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Bencede boğazkelebegi temizliği. İçinde kurum siyahlık kalmayana kadar ama zarar vermeden temizlenmesi gerekir. Motor hava alıyor olsaydı 1000 ve üzeri devirlerde gezerdi, hava aldıkça gaza basar gibi olurdu. Ama bu ufak oynamalar kelebek kendini tam ayarlayamıyor ve içinde kurum bağladıysa tam hava alamıyor demektir. Kelebeği temizle güzelce sonucuda buraya yaz. Ama gaz telinide düzgün ayarlaman lazım

Ben boğaz kelebeğinden değildir demiyorum, öncelikli bakılacak yer boğaz kelebeği olması diyorum. Boğaz kelebeğinde rolanti ayar vidası var, orayla oynanırsa sıkıntı dahada büyür, Hava alan bir yer vardır, aracın düzensiz hava alması yüksek devirde kendini belli etmez, daha alt devirlerde belli olur, sadece hava giriş hortumları veya boğaz kelebeği değil, başka bir sebepten de olabilir, buji,buji kablosu, bobin, kalitesiz yakıt...

Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Kemal hocam senin yorumuna istinden söylemedim afedersin. Nacizane fikrim ve başıma gelen bi olaydan ötürü fikrimi sundum. Tabiki havda etkileyebilir ama hava alınca araç tekler giderken ve gazı stabil durmamakla beraber 1500 200 ve üstünede çıkabilir. Hazır konu havayken benim mondeo 98 model. Motorun hava aldığı yerler kelebeğin altında 3 tane küçük hortum ve hava filtresinden gelen kalın hortum hariç başka nere var? Manofolda giren hortum olarak sadece bunları biliyorum.

Yorum bağlantısı
Sinan Şenlik

Aynı yıl ve model araca sahibim 220000 km LPG yok ve bahsettiğiniz sorunun aynısı bende de var. Filtreler,yağ,buji ve kabloları yeni değişti. Hava akışmetre temizliği yapıldı. Ancak sorun hala devam ediyor. Bu sorun da motor ısındıktan sonra oluyor aracı ilk çalıştırdığımda devir normalden yüksek iken dalgalanma olmuyor. Bir de araç çalışırken hava akışmetre soketini çıkardığımda motorun çalışmasında değişiklik olmuyor. YouTube'dan izlediğim videolarda soket çıkarılınca motorun çalışması bariz şekilde değişiyor.

Yorum bağlantısı
Yavuz Huz

arabayı kontak vurduktan sonra hep oluyor.gaz dan ayağımı çekincede stop ediyor.araba viteste giderken sorun yok.rolantiye yada boşa attığım zaman stop ediyor hemen.devir 1000 üzerine çıkıyor 500 lere geri iniyor sürekli böle siz benim müdahele ediceğim her yere etmişsiniz.yine olmamış şimdi ne yapıcaz.forumdan baktığım heryerde buji buji kabloları hava akışmetre hepsinde aynısını söylüyor.en kötüsüde direk bulunamaması problemin sağlam parçaları habire değiş dur. boşa para ver dur.

Yorum bağlantısı
Sinan Şenlik

Benim stop etme seviyesine gelmedi henüz. Maalesef ustalarda tam teşhis koyamadıkları için deneme yanılma yolu ile çözmeye çalışılıyor. Sanırım Forumda yazılanlara göre de üç önemli ihtimal var. Boğaz kelebeği,hava akışmetre ve rölanti sensörü bugün bir usta daha Boğaz kelebeği dedi.

Yorum bağlantısı
Misafir

Bircok sebepten olabilir. 1 sene ayni sıkıntıyı yasadim. Rolanti valfi hortumlar hepsi yenilendi ama nafile. Sonra ustaeller ford servisinden sabri ve salih ustalarim oksijen sensorunden oldugunu belirledi. Degistim ve 1 yila yakindir problem ortadan kalkti cok sukur. Yani en ucuzundan baslayin. Karter havalandirma hortumu ve subabindan başlayın. Daha sonra once oksijen sensorunu balata spreyiyle guzelce temizletin. 100 km kadar ara sira yuksek devirlerde olmak sartiyla benzinde kullanin. Bir sure hic devir dalgalanmasi yapmazsa oksijen sensorudur.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...