İçeriğe Yönlendir

Mondeo'dan Sonra İnsignia Deneyelim Dedik


metehan koç

Recommended Posts

metehan koç
(düzenlendi)

Mondeo Titanium 1.6 125 ps Titanium aracımı sattıktan sonra 2010 model opel insignia 1.6 turbo 180 ps aldım. Şuan için tek foto çekebildim araç ile ilgili modfiyeler yaptıkça resim ekleyeceğim.

 

Yalnız performansı inanılmaz derecede tatmin edici olduğunu söylemeliyim.Bu foto aracı ilk aldığımda çektiğim fotoy.Şuan 06 plakayı taktık Ankara'ya getirdik tabi.Yağlamaşı lpg kiti taktırdım hemen. Yaklaşık 3000 km kullandım lpg'de. Şehirler arası 20-22 kuruş, şehir içi ise 22-24 kuruş arası yakıyor.Tabi bu turbo devreye girmeden yani 2500 devir altında ki değerler.Sakin kullanım yani.

 

Ama 2500 deviri geçtiğiniz anda Turbo devreye giriyor ve aracı sanki birisi itekliyormuşçasına performans artıyor.o şekilde yakıt ise şehir içi 28-34 kuruş, şehirler arası ise 24-28 kuruş arası yakıyor.

 

Yalnız dikkatimi eken çok önemli bir detay var bu aracın bu kadar iyi yol tuttuğunu inanın bilmezdim.Resmen hayran kaldım.Mükemmele yakın bir yol tututuşu var.Mondeo aracım virajlarda fazla yatardı ancak bu araçta gram yatma yok.Ve ses yalıtımı oldukça iyiymiş.

 

Şuan için bu kadar.Herkese keyifli sürüşler diliyorum

 

9GWAbN.jpg

 

.

tarihinde metehan koç tarafından düzenlendi
  • Beğen 8
Yorum bağlantısı
Emrah Altun

Hayırlı olsun. Opellerde bol bol elektronik ve lpg ye bağlı motor arızaları oluyor. Umarım siz yaşamazsınız.

  • Beğen 3
Yorum bağlantısı

Hayırlı olsun. Mondeo'nun ikinci elde bir zamanlar yaşadığı yüksek performans/düşük fiyat polemiğini yaşayan model. Kullanıcısını rakiplerine göre daha az yatırımla mutlu eden İnsignia'nın elektronik hassasiyetlerini göz önüne alıp kullanmakta fayda var. Bu tarz turbo araçlar lpg ile pek barışık değiller, umarım güzel bir işçilikle montaj sağlanmıştır.

Saygılarımla.

Yorum bağlantısı
İsa Acar

Hayırlı olsun, kazasız belasız güzel günlerde kullanın :nazar: 

Mondiye baya emek harcamıştınız, değerini bilecek birine gitmiştir umarım...  :good1:

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Sarıkaya

Hayırlı olsun.ALLAH hayırlı sürüşler versin ve bu araçtan sıkıldığınızda bunu satıp daha iyisini almayı nasip etsin.

 

Bende birzamanlar bu insigniaya ve astra t ye takmıştım ama nasip olmadı yerine gidip tigra b almıştım :) şimdiye kadar 2 adet opel geçti elimden motorlar aynı sayılırdı gm.Opel fanatikleri kızmasın ama gm motor yapmayı bilmiyor.Bence o işi bırakıp başka alanlara girmeliler.Ford motoru gerçekten harika yapıyor.Ford motorun kalitesini lütfen fiesta c max focus gibi arçlarla kıyaslamayın geçmişte yaptıkları efsaneler bu işi nekadar iyi yaptıklarının referansıdır zaten.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Barış Göktürk

Yeni aracınız hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...

 

Açıkçası D sınıfı araç bakmaya başladıktan sonra benim de seçeneklerim arasındaki araçlardan biridir Opel Insignia. Tıpkı Ford'un D sınıfındaki temsilcisi Mondeo gibi 2. el pazarında hak ettiği değeri bulamayan bir araç. Ağırlığından dolayı aklım daha çok 2.0 lt hacimli dizel versiyonlarına kayıyor benim ama benzinli motorların LPG ile olan birlikteliğine dair bilgim yok; merakım var. Hangi markanın hangi dönüşüm modelini kullandınız bu araçta? Ve tabi maliyeti ne kadardı?

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş

Heybetli bir araba, maşallah Allah kaza bela vermesin.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İsa Acar

.... 2. el pazarında hak ettiği değeri bulamayan bir araç. .....

 

Bırakın hak ettiği değeri bulamasın Barış Bey, bizler de rahat rahat binebilelim   :good1:  :)

  • Beğen 5
Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Bunlarda direkt enjeksiyon yok diye hatırlıyorum.


Hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanın.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın.

Yalnız benim Insignia hakkındaki yol tutuş tecrübelerim sizinkinden çok farklı. Mondeo'dan sonra size daha iyi gelmesine şaşırdım.

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Tolga Diribaş

Hayırlı olsun , Bende Rıdvan Bey gibi düşünüyorum. Hatta mondeo ile ilgili benim için en öne çıkan özellik her zaman yoltutuşu olmuştur diyebilirim. 

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ersin Uçan

Hayırlı olsun kazasız belasız kullanın

 

Insignia almayı düşünen arkadaşlara 1.4 benzinli modeli de akıllarında bulundurmalarını tavsiye ederim. Tanıdığım birinde vardı ve tüketim / performans olarak çok memnundu. Diğer özellikleri zaten aynı.

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
metehan koç

Dostlar herkese teşekkür ederim degerli yorumlari icin.

Evet malum mondeoya oldukca emek etmistim, ses yalitimi,led isik ve diger modifiyeler icin ama kisnet nasip degistirdik.

Ben bundan oncede mondeo kullanmistim, selective olani.Daha oncede fiesta kukkanmistim yani ford araclarina oldukca yakinim ve iyi bilirim.

Mondeo cok guzel konforlu bir arac.ben icine ne zaman otursam kendimi guvende hissetmisimdir hep.Makam araci konforunda bir rahatligi oldugu aşikar zaten.Ozeklikle sony ses sistemi harkulade.

Daha oncede peugeot 508 kullanmistim mondeodan sonra ama yol tutusunu begenmemistim onun.

Opel serilerinede yabanci degilim daha once kullandim.

Insignia ile yaklasik 3500 km yol yaptim ve bunun 2000 km si uzun yol.deneme firsatim oldu ve karsilastirma yapacak duruma geldim.mondeo 4 ile insignia 2010'u nacizane kiyaslarsam,

Mondeo artilari

Daha geniş ve arka tavan yuksek oldugundan bas mesafesi cok iyi.

Sony ses sistemi oldukca basarili

Suspansiyonu daha yumusak konforu artiriyor

Sofor koltugu baldir destegi mukemmel bir rahatlik sagliyor

Yakit lpg de cok dusuk 16 kurusa kadar inmstim uzun yolda

yolda ama mondeo lpg de yakit seciyor,yani yakiti degstrnce fakir karisim hatasi veriyor hemen

Insignia artilari

Daha guncel bir on gogus kokpit tasarimi,mondeo bu konuda ne yazikki cok eski kaliyor

Cok daha dolu donanim

Ben turbo 180 ps kullandigim icin,atmosferik mondeo ile kiyaslamam dogru olmaz performansi elbette o yuzden bunu geciyorun ancak performans cok tatminkar

En baz donaniminda bile elektrikli park freni var ki bunu mondeo full donanimda bile kullanmiyor ilginc

Bunu oldukca yuksek hizlarda denedim, 180 km ve +, yol tutus inanilmaz gercekten.bunda 245 45 r18 lastiginde etkisi var illaki ama arac milim sapmiyor yoldan.mesela mondeo cok yatiyordu yuksek hizlarda,insigniada o yok gercekten

Malumunuz mondeoya ses yalitimi yapmistim ancak ona ragmen insignianin sessizligine ulasamadigini gordum.insignia gercekten sessiz bir arac.sadece arka tekerlerden biraz ses aliyor ki onuda halletcem ben

Lpg kiti mondeoyada taktirdigim atiker obd 2 gold yaglamali seri.mesela mondeoda ariza vermisti.abs esp el freni isiklari yakmisti.beni 2 ay ugrastirmisti.o konuda mondeo cok nazik.beyne yapilan en ufak bir mudehalede hemen ariza veriyor.insigniayada ayni kiti taktirdim suana kadar herhangi bir sorun olmadi.

Yakit tabiyki atmosferik mondeodan bir parca yuksek ama performansa gore bence normal.

Bence insignianin eksisi kullandigi plastik malZemeden dolayi biraz trim sesi yapmasi.mondeonun kullandigi plastik kesinlikle cok daha kaliteliydi.ve mondeo elektirik sistemini cok iyi izole etmis.disardan mudehale biraz zor,led icin parklardan almstim elektrigi ama insigniada daha kolay belki ondan dolayi cok elektrik arizasi veriyor olabilir.

Insignia icin de benzer modifiyeler yapip buradan paylasacagim.sornak istediginiz birsey olursa memnuniyetle cevaplarim arkadaslar

  • Beğen 4
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

:nazar: hayırlı olsun ancak yorumlara bakınca mondeo zamanı bayağı şanssızlık olmuş sanırım. şansınız bol olsun bu sefer

  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...