İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk4 Elektirikli Isıtıcı

Semih Usluer

Recommended Posts

Semih Usluer

Genelde dizel mondeolarda gördüğüm elektirikli ısıtıcı benzinlilerde olmuyor mu? Parçayı temin etsek tesisatı yada yeri hazırmıdır takılmaz mı? Bütün bunlar olsa bile çalışmama durumu mevcut mu bu konuda bilgisi olan arkadaşlar bilgilendirirse sevinirim. Çıkma olan parçalar hep dizel araçlara ait bu arada. Sorma nedenim ise malum kış ayları geliyor mondeonun içerisi geniş ve çocukları okula bırakana kadar ısınmıyor (mesafe çok uzun değil) o yüzden olabiyormu diye sormak istedim. Daha önce forumda zannedersem cmax a uygulayan olmuştu.. Teşekkür ederim şimdiden...

1e134ed33a438d04e9fa97e5f7b40482.jpg

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Erkan Dikici Focus için uyguladı. Ulaşırsanız yardımcı olur mutlaka.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Benzxinliler için gerekli midiri konuşsak daha iyi olur zira 1 kilometre gitmeden motor ısınmış oluyor, bunu kullanamının sebebi dizel motoru zorlmadan zinhar ısınmaması.

Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Yolcu tarafındaki sol tarafta kapak var, onu tek tırnakla açıp bir siyah bir kırmızı kalınca kablo görürseniz vardır..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Benzxinliler için gerekli midiri konuşsak daha iyi olur zira 1 kilometre gitmeden motor ısınmış oluyor, bunu kullanamının sebebi dizel motoru zorlmadan zinhar ısınmaması.

Çocukların okulu 1.5 km kışın onlar üşüyor ben dönüşte ancak ısınıyorum...

Yolcu tarafındaki sol tarafta kapak var, onu tek tırnakla açıp bir siyah bir kırmızı kalınca kablo görürseniz vardır..

Teşekkür ederim kontrol edeceğim..
Yorum bağlantısı
İsa Acar

En kötü bi 5-10 dk erken inip içerideki soğuğu kırmak gerekebilir [emoji848]

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

MK III için oluyor mu. Donuyoruzzz  :brr:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

Bendeki Mk4 te cok kisa surede isiniyor, motor sicakligi yaklasik 500 600 km de olmasi gerekene ulasiyor.

Mk4 lerde elektrikli blok isitici var dizellerde.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Semih Usluer

Bendeki Mk4 te cok kisa surede isiniyor, motor sicakligi yaklasik 500 600 km de olmasi gerekene ulasiyor.

Mk4 lerde elektrikli blok isitici var dizellerde.

Benzinlilere koymamışlar malesef.. Benzinli kullananları akdeniz ve egede ikamet ediyo sanıyolar galiba [emoji91] [emoji23]
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Gürsoy

Aynen mk4 mondeo diğer dizellere göre çabuk ısınıyor . Sami' nin dediği gibi 1 km olmadan motor ısınmış oluyor .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

MK III için oluyor mu. Donuyoruzzz  :brr:

Ve önümüz kış neyse sen donmaya devam et ben 4x4 le devam ederim. :p

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Ve önümüz kış neyse sen donmaya devam et ben 4x4 le devam ederim. :p

Motoru açtırıp, blok ısıtıcısı koyalım mı ne yapalım. Yine neler oluyor ki, 4x4 ne OXXO 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

bu parçanın yeri kalorifer sisteminde standart.

cmax a yapmıştım focus içinde aynısı geçerli

malzemenin takılacağı yerde kör kapak mevcut 

benzinli araçları inceleme şansım olmadı fakat takılabileceği kanaatindeyim

yine de daha iyi bilen birileri vardır diye düşünüyorum

benzinli araç üzerinde görsel olarak araştırılırsa daha iyi olur diye düşünüyorum

Yorum bağlantısı
Semih Usluer

d62ac2499c28f7beae22ce17106a1254.jpg

Serkan bey kapağın altı bu şekilde iki adet baya sert bir kablo gidiyor ama kırmızı değil ikiside siyah..

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin
(düzenlendi)

A3NEZX.jpg

kırmızı işaretli yerlerdeki vidalar sökülünce ptc heater ın monte edileceği yeri görebilirsiniz

sarı işaretli yer boyunca kablonun gitmesi gerekir.

2 adet kırmızı ve siyah bayağı kalın kablo olması gereker

focus ve cmax için bu konuyu da incelerseniz hemen hemen aynı

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/278664-cmax-ghia-ptc-heaterek-is%C4%B1t%C4%B1c%C4%B1-montaj%C4%B1/

tarihinde mehmet sezgin tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Semih Usluer

A3NEZX.jpg

kırmızı işaretli yerlerdeki vidalar sökülünce ptc heater ın monte edileceği yeri görebilirsiniz

sarı işaretli yer boyunca kablonun gitmesi gerekir.

2 adet kırmızı ve siyah bayağı kalın kablo olması gereker

focus ve cmax için bu konuyu da incelerseniz hemen hemen aynı

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/278664-cmax-ghia-ptc-heaterek-is%C4%B1t%C4%B1c%C4%B1-montaj%C4%B1/

Teşekkür ederim yarın döşemenin altına doğruuda iyice bakayım
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

MK III için oluyor mu. Donuyoruzzz :brr:

Koltuk ısıtıcı favorim, arkadakiler donuyor benim arabada..

Teşekkür ederim yarın döşemenin altına doğruuda iyice bakayım

Bence yok, kabloları göremedim.

Yorum bağlantısı
Tamer Topaç

Koltuk ısıtıcı favorim, arkadakiler donuyor benim arabada..

Bence yok, kabloları göremedim.

Tamamen arkadakileri düşünüyorum Abi
Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

elmconfig ile bağlanıp ek ısıtıcı(PTC) özelliklerine çek atıp kaydetmeyi deneyebilirsiniz.

eğer araçta beyinde destekleniyorsa monte edilebilir yol bilgisayarında ekranda kaloriferi açtığınızda -ısıtıcı takılı olmasa bile- bilgilendirmeler görünecektir.

benzinli olduğu için tesisat olmayabilir tecrübeli arkadaşlar tesisatı da kolaylıkla halledebilirler.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...