İçeriğe Yönlendir

"muzo"yu Bilen Varmı?


Rıdvan Ergün

Recommended Posts

Rıdvan Ergün
(düzenlendi)

Arkadaşlar. internette dolaşırken ilginç bir cihaz tanıtımına rastladım. Linklerini veriyorum. Umarın reklam yaptığım düşünülmez, henüz Türkiye'de satışı görünmüyor.
Cihazın iddiası, ses engelleme teknolojisi ile kişisel sessizlik alanı yaratmak. Cihazı sert bir zemine oturtup düğmesine bastığınızda dışarıdan gelen sesi engelliyor veya bir diğer farklı modunda kullanırsanız örneğin restoran vb bir yerde sizin konuştuklarınızı başkaları duyamıyormuş.
Yurtdışı satış fiyatı oldukça yüksek. Performansından emin olmadan alınacak gibi bir şey değil. Bana ilginç geldi ve eğer bu dediklerini yapabiliyorsa çok da hoş olur diye düşünüyorum.

SES ENGELLEME TEKNOLOJİSİYLE KİŞİSEL ALAN YARATAN CİHAZ “MUZO

Muzo, düzgün yüzeyler için anti titreşim teknolojisi uygulayan ilk akustik cihaz.
En basitiyle etrafınızdaki istenmeyen rahatsız titreşimleri engelleyen muhteşem bir teknoloji. Gerçekçi sesler üretmek için Billionsund Teknoloji (BST) kullanıyor ve bu güçlü seslerle araya giren istenmeyen sesleri bastırıyor.
Tap_zpsyrz3bcr0.gif
Muzo’nun 3 farklı modu var; sakinlik modu anti titreşim ile sessizlik yaratıyor, uyku modu perde yaratarak daha kaliteli uyku sağlıyor ve gizli modu ses maskelemesi yaparak daha özel konuşmalar sağlıyor.
muzo-elmaaltshift-1.jpg
Yani kısacası Muzo sizi etrafınızdaki acı gerçeklerden soyutlayarak kişisel konfor alanı yaratıyor. Bu inanılmaz cihaz sayesinde olduğunuz her yeri bir anda sizin özel alanınız haline getirebiliyorsunuz. Bunun için de Muzo’yu herhangi düz bir yere yapıştırıp ufak bir dokunuş yeterli oluyor.
muzo-elmaaltshift-2.jpg

Türkçe bilginin yer aldığı link şurası
http://elmaaltshift.com/muzo/
Burada da ürünün kendi sitesinin linki var:
https://www.indiegogo.com/projects/m...-sound-sleep#/

tarihinde Rıdvan Ergün tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fikret Özsoy

Daha önce böyle bir teknoloji üzerinde çalışıldığını okumuştum. Ses dalgalarına karşı ses dalgaları üreterek daha kulağa gelmeden nötürleştiren bir teknoloji. Yaygınlaşıp ucuzlarsa güzel olabilir. Bekleyelim bakalım.

Yorum bağlantısı
Yasin Şimşek

Pilli mi bu?

2 sene sonra kemeraltında 10 liraya kalem pillisini satarlar abi  :p

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bu bir kickstarter projesi. Yani akıllarındaki rakam bağış olarak toparlandığında projeye "başlayabilirler". Başlamamak ta tercihleri :) Misal, şu an düşündükleri paranın %533 katı toplanmış ama daha tık yok. 1 milyon$ gibi bir rakam toparlanmış :s

Kickstarter projelerden çok başarılı işler de çıktı, gerçekçiliği olmayan şeyler.

 

Başarılı kickstarter'lara örnek:

http://www.stuff.com.tr/2016/06/13/kickstarterin-en-basarili-10-kampanyasi/

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fazlı Özdemir

Bu teknoloji aslında yıllardır var.Hatta bazı araç modellerinde dahi kullanıldı. Honda yanılmıyorsam kullandı bazı modellerinde.  "Active Noise Cancellation" teknolojisi demek ki artık son kullanıcıya da ulaşacak.

Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Serhat ipeksoy

muzo deyince ben de radyocu muzo zannetmiştim. :D 

rEbPAV.jpg

 

 

sanırım aktif gürültü kontrol diye ford da yapmıştı

 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

Serhat yaşlanıyoruz :) Bende o sandım :)

 

aa bilenler varmış meğer. yıllar önce (15-16 sene) trabzonda öğrenciyken gösterisine gitmiştim. hala o halim garip gelir.  :biggrin: ilk radyoda denk gelmem sene 97, yurtta kulaklığımızı takar yorganı başımıza geçirir kıkır kıkır dinlerdik. ama önce şekeroğlanı.

Yorum bağlantısı
Misafir

aa bilenler varmış meğer. yıllar önce (15-16 sene) trabzonda öğrenciyken gösterisine gitmiştim. hala o halim garip gelir. :biggrin: ilk radyoda denk gelmem sene 97, yurtta kulaklığımızı takar yorganı başımıza geçirir kıkır kıkır dinlerdik. ama önce şekeroğlanı.

Ders çalışırken dinlerdim :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...