Yasin Erbakılı 2 Ekim 2016 Paylaş 2 Ekim 2016 Merhaba, aracımda yaklaşık 10 gündür gittikçe artan, yatak/karyola gıcırtısına benzer içeriden ve dışarıdan da oldukça rahatsız edecek şekilde duyulan bir ses peydah oldu. İnternette epey araştırdım. Ustam amortisör dedi ama internette baktığım kadarıyla amortisör arızalarında daha farklı sesler geldiğini okudum/dinledim. Anladığım kadarıyla amortisör sorununda daha tok bir ses çıkıyor. Benim sorunum ise daha iç gıcıklayıcı bir viyaklama sesi. Bazı sitelerde, diğer marka/model araçlar için salıncak burçlarından bahsedilmiş. Sorun benim aracımda da buradan kaynaklanıyor olabilir mi? Sizce sorun neyden kaynaklanıyor olabilir? NOT: Yarın sabah sesi kaydedebilirsem, mutlaka buraya yükleyeceğim. Yorum bağlantısı
Recep Nalcı 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Günaydın, aynı gıcırtı benim aracımda da var, tamirciye götürdüğümde ses kesildi. Duyamadığımız için yorum yapamadık. Kafayı takınca delirecek gibi oluyorum. Bir türlü çözemedim nereden geldiğini. Yorum bağlantısı
Nuri Güngör 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Arka amortisör ün orada bir yer var oraya lastik bir parça atiyorlar ses kesiliyor ses sürtünme sesi ama nereye koyduklarını bilmiyorum Yorum bağlantısı
Yasin Erbakılı 3 Ekim 2016 Yazar Paylaş 3 Ekim 2016 Günaydın, aynı gıcırtı benim aracımda da var, tamirciye götürdüğümde ses kesildi. Duyamadığımız için yorum yapamadık. Kafayı takınca delirecek gibi oluyorum. Bir türlü çözemedim nereden geldiğini. Hiç sorma hocam. Bu hafta İzmir'den Ankara'ya gideceğim. İyice sinir oluyorum şu sese. Koltuk? Yok hocam, koltuktan değil. Çünkü araç seyir halindeyken, ses dışarıdan da duyuluyor. Arka amortisör ün orada bir yer var oraya lastik bir parça atiyorlar ses kesiliyor ses sürtünme sesi ama nereye koyduklarını bilmiyorum Salıncak burcu olmasın hocam? Yorum bağlantısı
Emrah Altun 3 Ekim 2016 Paylaş 3 Ekim 2016 Siz aracı servise götürdüğünüzde aracı lifte alıyorlar. Dolayısıyla o gıcırdayan parçalar yerinden hareket ediyor. Sonra aşağı inince belirli bir süre daha gıcırdamıyor. Ustaya sorunu gösterirken 1 tur atmakta fayda var. Aynı sorun bende de var. Kasislerden geçerken çok bariz duyuluyor. Arka burçları değiştirdim ama ses kesilmedi Yorum bağlantısı
Efecan Topaloğlu 4 Ekim 2016 Paylaş 4 Ekim 2016 Arka amortisörlerin takozları zamanla yıpranarak tarif edilen şekilde ses yapıyor, yağmurlu havalarda ıslanınca daha belirgin şekilde ses duyuluyor. Yorum bağlantısı
Serdar Çavuş 9 Ekim 2016 Paylaş 9 Ekim 2016 Bu arkadan gelen ses için yapmadığım şey kalmadı. Seyir halindeyken hafif bozuk yolda bile kesintisiz sürekli ses geliyor. Arka koltuk kilit ve kapı mekanizmalarını elektrikli bant yapıştırdım olmadı, wd-40 kullandım ama yine olmadı. Sesin burçlardan ya da amortisörlerden gelmediğine eminim. Arka koltuklara birileri oturdu mu ses kesiliyor ne hikmetse. Geçenlerde deneme yanılma yöntemi yapmak suretiyle sesin geldiği noktayı tespit ettim. Koltuk yayları gıcırdıyor. Yaylara ulaşmak için bir giriş noktası aradım ama bulamadım. Fırsat bulduğumda koltuk döşemeciye gitmem gerekecek gibi. Sizde ki sesler de aynı yerden geliyor olabilir. Umarım düzelir. Yorum bağlantısı
Recommended Posts