İçeriğe Yönlendir

Göstergeler Kapanıp Açılıyor

Alp Altın

Recommended Posts

Alp Altın

Merhaba arkadaşlar bu ilk mesajım, yarın servise götüreceğim aracımı ama konuyla ilgili bir forum olduğunu görünce burda da başıma geleni paylaşmak istedim belki yorum yapabilen olur. Aracım 2009 connect glx, 110 bg olan versiyondan.

Bir süredir ara sıra oluyordu ama bugün üst üste yaptı endişelendim. Farklı hızlarda ve viteslerde sabit şekilde giderken bütün göstergeler sıfıra düşüp yarım saniyede geri eski yerlerine geliyorlar. Göstergeler dibe ulaştığında hayal meyal ESP devre dışı vb bir mesaj ve kırmızı ledin yanıp söndüğünü görüyorum. O sırada 3 kez tekrarlayan kısa bir alarm veriyor. Daha öncesinde de bir kez motor arızası vb bir mesaj sabit kalmıştı. Bugünkü olay gece başıma geldi, böylece farların da o sırada kapanıp açıldığını fark ettim. Geri yanarlarken Uzunlar da kısa bir an parlıyor sonra normal Kısalar devam ediyor. Bugün 110 120 gidiyordum otobanda, hiçbir seferde de gazın kesildiğini ya da gidişin aksadığını görmedim. Hatta bazı seferlerde alarm ötmese fark bile etmeyebiliyorum.

Sırf bu nedenle gece yolculuğunu yarına erteledim, yorum yapabilen olursa sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Alp Altın
(düzenlendi)

önce şarjı ve aküyü ölçtürün

Teşekkürler, tamam yarın ona da baktırayım. Akü yeni sayılır ama, araç çalışırken ve giderken neden gostergeler sıfırlar bilemiyorum.. internette sigorta kutusu diyen var, kilometre sensörü gibi bir parça dan bahseden var.... Diğer Ford modellerinde de buna benzer sorunlar yaşayan olmuş ama net bir cevap göremedim. Negatif akü kablosunun değişmesi ile çözülmüş durum bile var..

tarihinde Alp Altın tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

elektrikte hepsi mümkün ancak hız sensörü değil bu arıza

sonucu benzeyen ancak kaynağı farklı olan bir tip arıza... internet ile nokta atışı yapılamaz buna

Yorum bağlantısı
Alp Altın

elektrikte hepsi mümkün ancak hız sensörü değil bu arıza

sonucu benzeyen ancak kaynağı farklı olan bir tip arıza... internet ile nokta atışı yapılamaz buna

Ilginiz için çok teşekkür ederim. Servise bu konuda, şu veya buraya bakılması hususunda öneri vermek mümkün olabilir mi yoksa direkt onlara mı bırakmalıyım? (Elektrik ölçümü konusu hariç tabi ki)

Yorum bağlantısı
Turkay Enez

Önce kutup başları kontrol edilecek. Sağlamsa, Negatif (-) kablonun şaseye bağnatısı kontrol edilecek. Connect sahibi bir arkadaşım benzer sorun yaşamıştı. Negatif (-) kablonun şaseye bağlantısı gevşemişti. Sıkınca düzelmişti...

Yorum bağlantısı
Alp Altın

Önce kutup başları kontrol edilecek. Sağlamsa, Negatif (-) kablonun şaseye bağnatısı kontrol edilecek. Connect sahibi bir arkadaşım benzer sorun yaşamıştı. Negatif (-) kablonun şaseye bağlantısı gevşemişti. Sıkınca düzelmişti...

Adana Otokoç a götürdüm sabah ilk iş. Zaten randevusuz gitmiştim bi göz attılar sadece ve bu arızanın bulunması için en az 2 gün yatması gerektiğini belirttiler. Kayseri'ye dönmek zorunda olduğumdan bırakamadım ve yola çıktım. Neyse sorunsuz geldik ama yolda tamamen rastgele anlarda (yol kalitesi, titreşim, eğim, vites,hız, belirli bir fonksiyonun kullanımı, gaza basma, çekme vs vs bağlı olmadan) gitti geldi yine 4 5 kez. Ama salimen vardım. Bakalım burda ne diyecekler. Herhangi bir silkeleme kesinlikle yok en azından.

Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Alp Altın

Son durumla ilgili bilgi vereyim. Aracı servise götürdüm 135bin bakımları yanında bu soruna da bakıldı. Alternatör kablolarında sorun varmış o Kablolar tamir edilmiş (izolabantla hallettiklerini söylediler). Normal bakımları dışında 2 disk değişti ve 4 teker balatası da değişti. 1450 civarı bir rakamla çıktım. Pozitif akü kablosunun da değişmesi gerektiği söylendi ancak bi 500 daha vermek zorlayacağı için onu yaptıramadım. Bakalım aynı arıza tekrar edecek mi, zaman içinde göreceğiz.

Yorum bağlantısı
Osman Ünal2

Bizim de başımıza gelmişti alternatör kablosu zamanla kopuyor tamiri mümkün.Farlar da kalorifer sisteminde voltaj düşüp artmasıyla kendini belli etmişti

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...