İçeriğe Yönlendir

Klima Açıkken Gelen Yüksek Cıyırtılı Ses? (Kayış Sesine Benzettim)

Cihan Gulseren

Recommended Posts

Cihan Gulseren

Merhaba arkadaşlar. Aracım da klima açıkken ara sıra motor kısmından çok yüksek sesle cıyırtı kopuyor. klima yı kapattığım anda ses de gidiyor. Klimayı hiç açmadığım zaman hiç ses yok. Kayış sesine çok benzetiyorum. Klimanın kendine özel bir kayışı var mı ? yoksa V kayışına mı bağlı onu merak ediyorum. Bir kaç kendine usta diyen kişiye götürdüm. Önce klima bakımı yapacağınız sonra arızayı bulacağız diye cin olup adam çarpmaya çalışıyorlar. Biride V kayışından dedi 

Sizce ne olabilir?

Yorum bağlantısı
Cihan Gulseren

motor yıkandı mı birkaç zaman önce

Yok ustam hiç yıkanmadı. Zaten ilk çarşı pazarı dolaşırken başladı bu hadise. Video da yine çarşıya gitmek üzereyken aracı çalıştrdığım da klima da açık kalmış o sebeple denk geldim. Tamirciye götürüp klimayı açtığım da yapmıyor malesef. 

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

öncelik v kayış bilyasında. kontrolü basit... yağ çubuğu çekilir bilya içine bir miktar ucunadki damla sürülür. hala kesmedi se v kayış sökülür motor çalışrııtrlı sonra şarj veya klima kompresörü kalır geriye. %90 bilya çıkar.

ses başlamışsa dağılır bir süre sonra riski var.

kompresör yükü biince bilya daha yük altına girer o tetikleyebilir. bunlar ucuz ve ilk bakılacak yerler

Yorum bağlantısı
Gökhan Tongay

Klimayı çalıştırmak için kranktan güç alır onun bilyası bozuk.

Yorum bağlantısı
Cihan Gulseren

öncelik v kayış bilyasında. kontrolü basit... yağ çubuğu çekilir bilya içine bir miktar ucunadki damla sürülür. hala kesmedi se v kayış sökülür motor çalışrııtrlı sonra şarj veya klima kompresörü kalır geriye. %90 bilya çıkar.

ses başlamışsa dağılır bir süre sonra riski var.

kompresör yükü biince bilya daha yük altına girer o tetikleyebilir. bunlar ucuz ve ilk bakılacak yerler

Tamam ustam dediklerin çok mantıklı. Tamircilere gittiğim de ilk klima bakımını yapıp 70-80 tl ye sonra arıza yı buluruz diye adam yolmaya çalışıyorlar. Halbuki sorunu biliyo olabilirler ama maksat adam yolmak. Bende bilya dan tahmin ediyorum teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Halil İbrahim Bilgiç

klima kapanınca ses gidiyormuş v kayışıyla ne gibi bir bağı olabilir ki ??

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Video daki araç mk4 fiesta değil. Konu yanlış yerde sanırım.

Yorum bağlantısı
Cihan Gulseren

Video daki araç mk4 fiesta değil. Konu yanlış yerde sanırım.

evet 2009 fiesta konuyu açarken yılları farketmemişim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

Klima kompresörü yağsız kalmış bu şekilde kullanmayın umarım bilyalar kitlememiştir yaklaşık 400 tl civarı masrafınız var tebi içerisi aşınmamışsa geçmiş olsun

Yorum bağlantısı
Cihan Gulseren

Klima kompresörü yağsız kalmış bu şekilde kullanmayın umarım bilyalar kitlememiştir yaklaşık 400 tl civarı masrafınız var tebi içerisi aşınmamışsa geçmiş olsun

Ara ara açtığım da hiç ses gelmiyor bu aralar. Yağsız olsa her zaman yapardı bence bu sesi. Ben yarın bi ustaya gideyim en iyisi klima bakımı yaptırayım.

Yorum bağlantısı
Rasim Bolat

Klima gaz dolumu yapılırken en son ne zaman klima yağı ve kaydırıcı katkı konuldu. Benzer sorunu 2001 focusta yaşamıştım.

Yorum bağlantısı
Cihan Gulseren

Klima gaz dolumu yapılırken en son ne zaman klima yağı ve kaydırıcı katkı konuldu. Benzer sorunu 2001 focusta yaşamıştım.

Merhaba kardeşim. Senin dediğini bugün 2 ustaya sordum. Klima yağının bu denli ses'e hiç bir etki etmez dediler. Ben yinede ustam bi klima bakımı yapalım belki çözülür diye ısrar etmeme rağmen, hiç gerek yok boşuna yaptırmış olursun dedi. 2 elektirikçi ve klimacı dolaştık dan sonra sorunun V kayışı ve onun bilyasın da olmadığını söylediler. Çünkü normal çalışır ve klima kapalı olduğun da asla sorun yok. Son gittiğim elektirikçi tuğrul'un söylediklerini aktarayım. 

kompresör ün aynı debriyaj sistemi gibi çalıştığını, klima yı açtığında kompesör kafasındaki bir diskin kompresöre yapışıp onu hareket ettirdiğini söyledi. Yüksek hızlarda klima açmanın çok sakıncalığı olduğu ve senin araban da yüksek hız'da klima açılıp bu sistem de ki lastik parçanın aşındığını ve tam tutunamadığını söyledi. Aynı debriyaj'ın çalışma sistemi gibi yani. bununda 70 tl ye yapılacağını söyledi ama ben emin olamadım tabiki.

klima kapanınca ses gidiyormuş v kayışıyla ne gibi bir bağı olabilir ki ??

önce v kayışı bilyası diye tahmin ettik ama yok. Kaç tane ustaya götürdüm hepsi kayış sağlam dedi.

Yorum bağlantısı
  • 4 yıl sonra...
Ertuğ Aykuş

Abiler motoru yıkattım klima açınca 2 bin devirlerde kayış sesi gibi ses geliyor gidiyor benimde yardım eder misiniz. Çağlar abi özellikle sormş yukarıda yıkandımı diye

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
Ertuğ Aykuş yazdı:

Abiler motoru yıkattım klima açınca 2 bin devirlerde kayış sesi gibi ses geliyor gidiyor benimde yardım eder misiniz. Çağlar abi özellikle sormş yukarıda yıkandımı diye

yıkanınca genelde her yer su girre, o normal tabii. bu yerler arasında v kayış gergisi/bilyası da olur. ömrünün sonuna gelmiş se cıyyvalamaya başlar. bir süre sonra düzelebilir ancak genlede değişim zamanın geldi diye haber verme sesidir o .

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...