Güven Kaya 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 eski disklerim 2 bin km sonra titremeye başladı garanti almıştım frenciden götürdüm değişti balatalar beraber yenileri de hemen hemen 2 bin km oldu değişeli ama yine yarı fren yapınca titreme yapıyor özellikle 100 le 60 arası yapıyor bunu frenci baktı balatalar alışmamış dedi kullan devam ederse getir dedi sacma geldi bana trw takılı disk ve kale balata Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 eski disklerim 2 bin km sonra titremeye başladı garanti almıştım frenciden götürdüm değişti balatalar beraber yenileri de hemen hemen 2 bin km oldu değişeli ama yine yarı fren yapınca titreme yapıyor özellikle 100 le 60 arası yapıyor bunu frenci baktı balatalar alışmamış dedi kullan devam ederse getir dedi sacma geldi bana trw takılı disk ve kale balata Güven Bey, disk ve balataların birbirine alışması için 2.000 çok, tam performans için 1000km yeterlidir. Bence disklerinizde bir eğrilik olabilir, yeni taktırdınız evet ama yine de ürün sıkıntılı olabilir, disklerinize tekrar baktırmanızı öneririm. 3 Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Öncelikle şunu söylemeliyim aracınızın aks larında meydana gelen boşluk yüzündende titreme yapıyor olabilir. Ön düzenciye akslarınızı kontrol ettirin, lastiklerinizi balans yaptırın ve tekrar deneyin eğer titreme devam ediyor ise Diskleri daha fazla kullanmayın hemen götürüp ustanızdan değiştirmesini isteyin. Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Teker bilyeleri ve hatta komple yürüyen kontrolü lazım bence. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Rot balans yaptırdınız mı ? Araç fren harici titremiyorsa balans sorunu yok demektir... 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 (düzenlendi) lastikten başlayın. tel atması vs olursa sadece frende yapabiliyor ya da özel durumlarda. 6 Ekim 2016 tarihinde Mehmet Göktürk tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 (düzenlendi) değişim sonrası tekrarlayan titreşim hatası, belli hızlarda titreşim, frene basılmadan sürüşte hiç hata yok, titreşim yok, sadece frene basınca titreşim var, diskler sıcakken basıldığında titreşim dahada bariz.... Durum buysa disk hatalıdır, yeni takılan disktede aynısı bir süre sonra olduysa yine disk hatalıdır, tabii kaliperler düzgün çalışıyorsa, komple kaliperleri kontrol etsinler, balataya düzgün basıyormu, eşit baskı yapıyormu, takılma varmı pistonlar düzgün hareket ediyormu, sonrasında diskleri başka marka ve yenisiyle değiştirin. takılan diskler tırt ise bir süre sonra ısıyı gördüğünde yamulur, bu sebeble başka marka kullanın değişim sonrası 2000 km kadar sorunsuz kullanım olduğuna göre, bilya olmaz (sürekli ses ve titreşim yapar) aks kafası olmaz... lastikten başlayın. tel atması vs olursa sadece frende yapabiliyor ya da özel durumlarda. rot balansçı balans esnasında anlar, tel kırığı varsa titreşim sürekli oluyor, diski değişmiş ve bir süre sonra tekrar aynı sorun olmuş, lastikler sağlam büyük ihtimal... Not: disklere torna yapalım diyebilirler, kabul etmeyin, yoğunluk farkı olan hatalı diskleriniz var büyük ihtimal (tırt disk) buna torna yaparsanız ilk zamanlar düzeldi sanırsınız, biraz sert frenaj yapın, hızlı giderken sol ayakla frene basın gazada frene basın diskleri kızdırın, sonra bakın bakalım torna işe yaramışmı, titreşim büyük ihtimal tekrar başlayacaktır... titreşimmi var, diski at ve kaliteli yeni disk tak, bulabilirsen fabrikaların montaj esnasında kullandığı ürünlerden tak, işi bilenler sana bu balatalardan bulur, 0 araç aldığında frenlerini düzgün kullanırsan 160-200 bin km. hatta 250 bin km. kadar aynı diski ve balatayı kullanırsın, montajda kullanılan malzemeler farklıdır haberin ola benim araç 166 bine geldi, hala aynı disk balata var, değişimi 200 binde falan yaparım artık, baskı balata ise ... 250 binde belki, satarım arabayı zaten 6 Ekim 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 değişim sonrası tekrarlayan titreşim hatası, belli hızlarda titreşim, frene basılmadan sürüşte hiç hata yok, titreşim yok, sadece frene basınca titreşim var, diskler sıcakken basıldığında titreşim dahada bariz.... Durum buysa disk hatalıdır, yeni takılan disktede aynısı bir süre sonra olduysa yine disk hatalıdır, tabii kaliperler düzgün çalışıyorsa, komple kaliperleri kontrol etsinler, balataya düzgün basıyormu, eşit baskı yapıyormu, takılma varmı pistonlar düzgün hareket ediyormu, sonrasında diskleri başka marka ve yenisiyle değiştirin. takılan diskler tırt ise bir süre sonra ısıyı gördüğünde yamulur, bu sebeble başka marka kullanın değişim sonrası 2000 km kadar sorunsuz kullanım olduğuna göre, bilya olmaz (sürekli ses ve titreşim yapar) aks kafası olmaz... rot balansçı balans esnasında anlar, tel kırığı varsa titreşim sürekli oluyor, diski değişmiş ve bir süre sonra tekrar aynı sorun olmuş, lastikler sağlam büyük ihtimal... Not: disklere torna yapalım diyebilirler, kabul etmeyin, yoğunluk farkı olan hatalı diskleriniz var büyük ihtimal (tırt disk) buna torna yaparsanız ilk zamanlar düzeldi sanarsınız, biraz sert frenaj yapın, hızlı giderken sol ayakla frene basın gazada basın diskleri kızdırın, sonra bakın bakalım torna işe yaramışmı, titreşim büyük ihtimal tekrar başlayacaktır... titreşimmi var, diski at ve kaliteli yeni disk tak, bulabilirsen fabrikaların montaj esnasında kullandığı ürünlerden tak, işi bilenler sana bu balatalardan bulur, 0 araç aldığında frenlerini düzgün kullanırsan 160-200 bin km. hatta 250 bin km. kadar aynı diski ve balatayı kullanırsın, montajda kullanılan malzemeler farklıdır haberin ola çok tehlikeli, hem de çok Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 (düzenlendi) çok tehlikeli, hem de çok değil, azıcık dokun yeter, bırak gazı az bas fren ısınsın disk kızarsın o zaman, madem tehlikeli, ileri sürüş yetisi olmayan yapmasın o zaman, halbuki ne hareketler çekersin bu teknikle motor kullananlar ne demek istediği hemen anlar... neyse gazı bırakıp frene basın diyeyim en güzeli 6 Ekim 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Nihat Palolu 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 değil, azıcık dokun yeter, bırak gazı az bas fren ısınsın disk kızarsın o zaman, madem tehlikeli, ileri sürüş yetisi olmayan yapmasın o zaman, halbuki ne hareketler çekersin bu teknikle neyse gazı bırakıp frene basın diyeyim en güzeli Arkamdan çok yakın takip edenlere yapıyorum ben bunu 1 Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 (düzenlendi) Arkamdan çok yakın takip edenlere yapıyorum ben bunu bak hele buda bir hareket tabiii ben küçükken arka koltuktan kırmızı kapağı takılı el feneri yakardım bu işler için, babam kızardı 6 Ekim 2016 tarihinde Ali Cihangiroğlu tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Güven Kaya 6 Ekim 2016 Yazar Paylaş 6 Ekim 2016 (düzenlendi) Güven Bey, disk ve balataların birbirine alışması için 2.000 çok, tam performans için 1000km yeterlidir. Bence disklerinizde bir eğrilik olabilir, yeni taktırdınız evet ama yine de ürün sıkıntılı olabilir, disklerinize tekrar baktırmanızı öneririm.Teşekkür ederim. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum titreme Yarin gidip devam ediyor diyeyim 6 Ekim 2016 tarihinde Güven Kaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Misafir 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Halbuki, disk hatalarının teşhis yöntemi basit ve kesin. Komparatör ile disk ve porya yalpalaması, salgısı, çarpıklığı kesin değerler ile ölçülebiliyor. Gerekli olan mekanik komparatör ve manyetik ayak. 300-350 TL. maliyeti var. 0,01mm. hassasiyetinde ölçüm yapabiyor. Frenciyim diyen ustanın dükkanında bu takımın olması şart. Ama yok... Yok balata alışacak, yok porya rulmanı bozuk; biraz kullan alışsın yine gel... Videoda nasıl kontrol edileceği anlatılmış... Ölçüm sonrası kesin teşhis. Örneğin Mondeo Mk2'de disk çarpıklığı 0,15mm. ye kadar, kalınlık sapmasıda 0,015mm. yekadar kabul edilebilir değerdir. Üzeri değerlerde disk değişmelidir. https://www.youtube.com/watch?v=aMYt0Q13cZY Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Teşekkür ederim. Gerçekten çok can sıkıcı bir durum titreme Yarin gidip devam ediyor diyeyim Ben de tecrube ettim ondan biliyorum, sonra disklerim egri cikti maalesef Eger sorun bu ise, ve balatalar saglamsa, onlari da bostan yere yipratmamak gerekir diye dusunuyorum, bence de yarin goturun ve sonuctan bizi de haberdar edebilirseniz seviniriz. 1 Yorum bağlantısı
Güven Kaya 6 Ekim 2016 Yazar Paylaş 6 Ekim 2016 Ben de tecrube ettim ondan biliyorum, sonra disklerim egri cikti maalesef Eger sorun bu ise, ve balatalar saglamsa, onlari da bostan yere yipratmamak gerekir diye dusunuyorum, bence de yarin goturun ve sonuctan bizi de haberdar edebilirseniz seviniriz. Disk değişince mecbur balata da değişiyor ve frenci sadece diskleri kendisi veriyor:( Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Disk değişince mecbur balata da değişiyor ve frenci sadece diskleri kendisi veriyor:( Hayir, balatalar iyi durumda ise kalabilir, benim degismedi. Yorum bağlantısı
Güven Kaya 6 Ekim 2016 Yazar Paylaş 6 Ekim 2016 Hayir, balatalar iyi durumda ise kalabilir, benim degismedi. Hadi yaa benim daha onceki sorun da değiştirdiler mecbur Yorum bağlantısı
Ali Cihangiroğlu 6 Ekim 2016 Paylaş 6 Ekim 2016 Balatalar yeniyse gerek yok, zımparalayın geri takın Yorum bağlantısı
Murat Altay1 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 ayni sorun arkadasta vardi lAstiklerdendi defisti titreme gitti Yorum bağlantısı
Mert Can Üzger 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 Çok hassas bir nokta var aslında. Frene bastığınızda ayağınızın altında fren pedalı titriyorsa disk - balata problemi mevcut, sadece pedal değil aracın kasası komple titriyorsa aks vb. diğer aksamlara bakılmalıdır. Bu farklı anlamanız biraz zordur, en iyisi rot-balansçı ve mekanik ustaya gösteriniz.. Yorum bağlantısı
Murat Öngür 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 Merhaba aynı durum benim başımada gelmişti diskleri değiştirince rot balans da yapmtırmanız gerekli , ondan sonrada titreme devam ediyor ise diğer direksiyon parçaları rot rot başı z rot gibi parçlarda arızalanmış olabilir. Bunlar dışında bir arıza olmaması lazım , ekstra olarak da arka disklerede bir torna yaptırın derim. Yorum bağlantısı
Hamit inan 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 jantta eğrilik varsa da yapar. Fiestam frene basınca titriyordu. Diski torna ettirdim. 3 kez balans yapıldı. En son jantları düzeltmeye verince kesildi. Fren yaptığınızda yüke biniyor belli oluyor yoksa anlaşılmıyor. Yorum bağlantısı
Can Çelik 7 Ekim 2016 Paylaş 7 Ekim 2016 aynı sorun bende vardı fren diskleri yapıldı düzeldi fakat titriyorsa lastik havalarına bakın yine düzelmezse rot balans Yorum bağlantısı
Recommended Posts