Metin Akbal 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Gecmis olsun. Kalibrasyon tamam ama zaten bu hata payi ile ilgili %10 a kadar opsiyon var. Radara yakalanilan hiz 89 ise gidilen hizda muhtemelen 95-100 arasindadir. %10 luk hata sapma payi bizim kadranimiz 100 ise asil gittigimiz hiz 90 km dir ortalama olarak. 1 Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik 12 Ekim 2016 Yazar Paylaş 12 Ekim 2016 Ortalama ile çalışan radarlar hızı ölçmüyordur bence. İki mesafe arasını tamamlama süresiyle / yapılan yol orantılanıyordur. Kalibrasyon gerekecek bir durum olmaz.Sürenin ölçümü kalibreli mi acaba?[emoji6] 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 88 ile gitse ceza yenmeyecekti doğrumu. %10 tölarans vardı. Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik 12 Ekim 2016 Yazar Paylaş 12 Ekim 2016 88 ile gitse ceza yenmeyecekti doğrumu. %10 tölarans vardı.Azamiden kasıt 81 bile olamaz demektir bana göre. Ama yurdum çarkı nasıl işliyor hiç kafam basmadı bugüne kadar. 1 Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Azamiden kasıt 81 bile olamaz demektir bana göre. Ama yurdum çarkı nasıl işliyor hiç kafam basmadı bugüne kadar. % 10 tölaransı kadran sapması yüzünden koyuyolar. istanbulda 70 olan yerde 78 ile ceza yazıyolardı. 77 ile gitsen sorun olmayacak. Ama tabi bu hataya mahal vermemek için 70 i geçmemek lazım. Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Bu sene yolda gelirken cok fazla hız sınırı bölgesi hız 50 km tabelasına rastladım onlarda tedes yok sanırım? İzmit Adapazarı arasına da köy bağlantı yolları filan derken dünya kadar 50 tabelası koydular. bu bölgelere radar koysalar 1-2 ayda millete araba sattıracak kadar ceza kesilir.. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 En azından fransız capon kırması değil.[emoji48] Allah için güzel kırmışlar ama.. ben seviyorum... 3 Yorum bağlantısı
Ercan Pamukcu 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 aynı yerde ve yakın zamanda 95 km ile bende ceza yedim maalesef... Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Her radarda ister sabit olsun isterse hareketli yani araç içinden yapılan kontroller olsun %10 hata payı eklenip ceza uygulanıyor. Yani tabela 70 diyorsa radarın 78 okuması lazım ki ceza uygulansın.. O zaman kalibrasyona çokta ihtiyaç olmuyor.. Yorum bağlantısı
Süleyman Can Şahin 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Buraya neden radar koymuşlar anlamış değilim . Çevre yolu şehir içi filanda değil. Radarlar iptal oldu muhabbetinden sonra oradan 4-5 defa geçtim allahtan yavaş geçmişim Selektör yapıp hızlı hızlı geçenlere yazık oldu. 1 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Turgay abi, 88 ile gitseydin % 10 kuralına uyar mıydı acaba? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 36 saniyede 891 metre yol katedilmiş, matematiği iyi olanlar hesaplasınlar kaç çıkıyor sürat ? Yorum bağlantısı
Serkan Toker 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 88 küsür çıkıyor Casio MS-10VC hesap makinesine göre.. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Ortalama hesabı saçma geliyor bana Radara kadar 200 le gelip radarın olduğu yeri 80le geçmesinler diye bence mantıklı. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Radara kadar 200 le gelip radarın olduğu yeri 80le geçmesinler diye bence mantıklı. Ankara Gölbaşı arasında da benzer uygulama var-dı eskiden. eskiden diyorum çünkü halen var mı emin değilim. çünkü son 2 aydır aynı güzergahta seyreden 06 plakalı araçlar sabit radarı geçer geçmez gazlıyor, eskiden olsa sabit hızda ağır ağır giderlerdi asla gazlamazlardı, o dikkatimi çekti. 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 (düzenlendi) Aynı noktada kayınpeder de 90'la aynı cezayı yemiş. Şehirlerarası yolları şehrin içinden geçirenle, burada hız sınırını düşüren aynı kişiler. Hem ilçeleri, kasabaları gelişsin istiyorlar, hem kaliteli seyahatı engelliyorlar, üstüne radarla nefret ettiriyorlar. Çok çok şehir içi, şerit daralması ve okul, hastane önü olmadığı müddetçe 110 km/h (+%10) altına ceza yazılması taraftarı değilim. Ben Ankara protokol yolunda, İstanbul E-5'te rahat 90-100 yaparken uzun yolda ceza yiyeceğim! Bence hız sorunu şöyle çözülür; Türkiye'nin dört bir yanına 110 km/h (otoyol +10) hız sınırı koyarsın üstüne çıkana çatır çatır yazarsın. İnsanlarda bu hızın üstü kesin ceza algısı oluşturursan ölümlü kazalar büyük oranda azalır. Adam bildiği radar noktalarından 50 ile geçerken, diğer yollarda 160-170 yapıştırıyor. Kamu görevi dışında 12 senedir 1 kez radar cezası yedim, o da 89 km idi. Ben duble yolda 121, otoyolda 132 sabitler giderim, daha üstü hızların telafisi olmadığını çok kere temaşa ettim. Umalım ki düzelir bu işler. 12 Ekim 2016 tarihinde Mahmut Sayar tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik 12 Ekim 2016 Yazar Paylaş 12 Ekim 2016 Turgay abi, 88 ile gitseydin % 10 kuralına uyar mıydı acaba?Bence cezayı yine yazarlardı. Bu iş belediyeler için rant kapısı olduğundan beri işler böyle artık. Sulh ceza hakimliğine itiraz edeceğim. Cezanın tespit günü ile bana tebligata başlamaları arasında kanundaki max süre olan 10 iş gününden fazlası var. Şimdilik dayanağım bu. Ama dosya çokluğundan hakimlerin de tüm itirazlara inceleme yapmadan toptan ret kararı verdiğini de avukatlar ifade ediyor. Yani işimiz Allaha kaldı sevgili Cenk. Yorum bağlantısı
Evren Erakçora 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Aynı noktada kayınpeder de 90'la aynı cezayı yemiş. Şehirlerarası yolları şehrin içinden geçirenle, burada hız sınırını düşüren aynı kişiler. Hem ilçeleri, kasabaları gelişsin istiyorlar, hem kaliteli seyahatı engelliyorlar, üstüne radarla nefret ettiriyorlar. Çok çok şehir içi, şerit daralması ve okul, hastane önü olmadığı müddetçe 110 km/h (+%10) altına ceza yazılması taraftarı değilim. Ben Ankara protokol yolunda, İstanbul E-5'te rahat 90-100 yaparken uzun yolda ceza yiyeceğim! Bence hız sorunu şöyle çözülür; Türkiye'nin dört bir yanına 110 km/h (otoyol +10) hız sınırı koyarsın üstüne çıkana çatır çatır yazarsın. İnsanlarda bu hızın üstü kesin ceza algısı oluşturursan ölümlü kazalar büyük oranda azalır. Adam bildiği radar noktalarından 50 ile geçerken, diğer yollarda 160-170 yapıştırıyor. Kamu görevi dışında 12 senedir 1 kez radar cezası yedim, o da 89 km idi. Ben duble yolda 121, otoyolda 132 sabitler giderim, daha üstü hızların telafisi olmadığını çok kere temaşa ettim. Umalım ki düzelir bu işler. Yoğun insan trafiği, sıkışık sokaklarda 30km, otoparklarda 20km, yerleşim yerleri yayaların bulunduğu trafikte 50km, daha sakin yollarda 70km olmalı, yüzde 10 sınırı geçen ceza yiyeceğini bilmeli. Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek 12 Ekim 2016 Paylaş 12 Ekim 2016 Bence hız sorunu şöyle çözülür; Türkiye'nin dört bir yanına 110 km/h (otoyol +10) hız sınırı koyarsın üstüne çıkana çatır çatır yazarsın. İnsanlarda bu hızın üstü kesin ceza algısı oluşturursan ölümlü kazalar büyük oranda azalır. Adam bildiği radar noktalarından 50 ile geçerken, diğer yollarda 160-170 yapıştırıyor. Kamu görevi dışında 12 senedir 1 kez radar cezası yedim, o da 89 km idi. Ben duble yolda 121, otoyolda 132 sabitler giderim, daha üstü hızların telafisi olmadığını çok kere temaşa ettim. Umalım ki düzelir bu işler. aslında bir çok kişinin doğru bildiği bir yanlış nedeniyle sizde bu cevabınızla önce kendinizle çelişiyorsun Mahmut bey. 121 e sabitleyip gittiğiniz yol 110 km/h hız limiti olan yol. Ve sadece sollamalarda +%10 km/h hakkınız var. keza otobanda da öyle. limit üstü hızlarda tespiti halinde ceza yazıp yazmamak trafik memurunun insiyatifinde. şahsen ben 110 la gidilecek yerde 109 a, 120 de 119 a sabitlerim. bu demek değil ki asla hız yapmadım. yaptım ve radara yakalanıp cezasını ödedim. Yorum bağlantısı
Recommended Posts