İçeriğe Yönlendir

Edes Yakalamış.

Turgay Özçelik

Recommended Posts

Fırat Önal

Yakışıklı çıkmışsın Cezaya değer abi[emoji1]

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar
(düzenlendi)

Evren Bey otoparkta ya da sokaklarda 120 km hız zaten akla uygun değil. Sakin yollar 70 derken anlamadım, bahsi geçen şehirler arası yollar. Hız sınırları belli fakat uygulama alanları yeterli ve yerinde değil. Erzincan'dan İstanbul'a hafta sonu sabit 140 ile gidin olması gerekenin dörtte biri çevirme ve radar cezası görürsünüz o da şanssızsanız.

Sadık Bey iş icabı hakimim konuya, hiç bir trafikçi 110'a radar kurmaz, hiç bir trafikçi bu yolda 111'e ceza kesemez çalıştığım yerde D100 karakoluna 2 sene bu şekilde uygulama yapıldı, arkadaşlar 124'e kurardı. Hatta şöyle söyleyim gösterge hızında 129-130'u geçmedikçe radara girmiyordu araçlar. %10 hata payları için konulmuş fakat uygulama olarak hep yasal limitler dahilinde değerlendirilmiştir. Aksini duymadım.

tarihinde Mahmut Sayar tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

aslında bir çok kişinin doğru bildiği bir yanlış nedeniyle sizde bu cevabınızla önce kendinizle çelişiyorsun Mahmut bey.

121 e sabitleyip gittiğiniz yol 110 km/h hız limiti olan yol.  Ve sadece sollamalarda +%10 km/h hakkınız var.  keza otobanda da öyle. limit üstü hızlarda tespiti halinde ceza yazıp yazmamak trafik memurunun insiyatifinde. 

şahsen ben 110 la gidilecek yerde 109 a, 120 de 119 a sabitlerim. bu demek değil ki asla hız yapmadım. yaptım ve radara yakalanıp cezasını ödedim.  :)

Sollamalarda değil abi, yüzde 10 her zaman vardır. Sollama yaparken hız yapmak serbesttir. 

Hızlarını azaltmak zorundadırlar.

Aksine bir karar veya işaret yok ise, azami hız sınırı %10' a kadar aşılabilir. Öndeki aracı geçme sırasında geçme şartlarının mecbur kılması nedeniyle hız sınırı aşılabilir, bir suç oluşturmaz.

Hız sınırlarını % 30'dan fazla aşan sürücülerden, suçun işlendiği tarihten geriye doğru 1 yıl içerisinde aynı kuralı 5 defa ihlal ettiği tespit edilenlerin sürücü belgeleri 1 yıl süre ile geri alınır. Bu süre süre sonunda psiko-teknik değerlendirmeden ve psikiyatri uzmanının muayenesinden geçilerek sürücü belgesi almasına mani olmadığı anlaşılanların belgeleri iade edilir.

Hız sınırlarının aşılıp aşılmadığını, tespit etmekte kullanılan cihazların yerini tespit veya cihazları bulunduranlar hafif para cezası ve 4 aydan 6 aya kadar hafif hapis cezası ile cezalandırılar, cihazlarına el konulur.

Çok şeritli yollarda yapılan, geçme sayılmaz. ( hız sınırı aşılamaz yani)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik

Tedes iptal olan bir uygulama değil mi?

Süleyman'a mı yoksa Naciye göre mi soruyorsunuz?[emoji57]
Yorum bağlantısı
Özdemir Deniz

Abim gelmiş de elektronik ceza bile yemiş :D

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Baha Kanberoğlu

Tedes iptal olan bir uygulama değil mi? 

İş arkadaşlarıma da çatır çatır cezalar geliyor. Adapazarında mevcut EDSler duruyor. 

Şimdi Bakan Soylu'nun açıklamasını okudum. Önce Keyfi radar uygulamaları tamamen kalkıyor izlenimi var ama esasta fiilin devamlılığı göz önüne alınarak 300 metre arayla kurulan EDS'lerden peşpeşe ceza olmayacak diyor. Hatta Maliye Bakanı Ağbal bu uygulamalar yaygınlaşmalı demiş. 2 km içinde 4-5 ceza yeme olayı bitiyor veya bitmiş. Ama ortalama hız ile veya kurulan peşi sıra EDSlerden hangisinde hız sınırını geçersen ceza olayı devam edecek. 
Yorum bağlantısı
Emre Demir

Genel abi  :bravo:

Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik

Abim gelmiş de elektronik ceza bile yemiş :D

Sorma Özdemir im. Aldık bakalım elimize (!) tutanağı[emoji57] .Özlemişim sizleri. Slmlar.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Hamit inan

Tam bitti dedim gaza dokundum. Bu radarı birden görünce başladım türkü söylemeye  :fiuw: 

Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik
(düzenlendi)

Tam bitti dedim gaza dokundum. Bu radarı birden görünce başladım türkü söylemeye :fiuw:

Tuzak tedes in 300 mt gerisinde tüm yasakların bittiğine dair levha var. Ceza yenirse bu kanıt olarak kullanılabilir. tarihinde Turgay Özçelik tarafından düzenlendi
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik

Bence cezayı yine yazarlardı. Bu iş belediyeler için rant kapısı olduğundan beri işler böyle artık. Sulh ceza hakimliğine itiraz edeceğim. Cezanın tespit günü ile bana tebligata başlamaları arasında kanundaki max süre olan 10 iş gününden fazlası var. Şimdilik dayanağım bu. Ama dosya çokluğundan hakimlerin de tüm itirazlara inceleme yapmadan toptan ret kararı verdiğini de avukatlar ifade ediyor. Yani işimiz Allaha kaldı sevgili Cenk.

Ve bugün itibariyle ekleriyle beraber titizlikle[emoji56] hazırladığım itiraz dilekçesini verdim sulh ceza hakimliğine.

37e3ef3a9cbb0fd8e1d4e00d123ca4ff.jpg

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Tam bitti dedim gaza dokundum. Bu radarı birden görünce başladım türkü söylemeye :fiuw:

Video editlemek icin hangi programi kullaniyorsunuz?
Yorum bağlantısı
Metin Akbal

Sa. Ben Osmancik liyim. Ulusoy tesislerinin isiklarin oradaki kamerayi 82 le gecebilirsiniz 70 hiz siniri zaten yok orada. Hatta ben 70 olan yerleri 75, 80-82 olan yerleri 85-87 ile geciyorum. Ayrica hiz siniri yasaginin kalktiktan sonraki rampa inisteki kamera hiz siniri ise aksine bir isaret yok ise bolunmus yol hiz siniri olan 110 km dir orayi 70 le gecmenize gerek yok :) O yuzden o kamera 70 tuzagi degildir :) Memleketimden gunesli bir yol manzarasi eklediginiz icin tesekkurler ozlemisim :) Ama bu radarlardan Ordu da magdur olan biri olarak memleketimden bile sogudum :)
Yorum bağlantısı
Misafir
(düzenlendi)

Son ceza diğerleri ile aynı gün değil. Maşallah hız konusunda esigemoyor ticari araç aslında.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Son ceza diğerleri ile aynı gün değil. Maşallah hız konusunda esigemoyor ticari araç aslında.

Saygilarimla.

Evet,tarih farklı.
Yorum bağlantısı
Turgay Özçelik
(düzenlendi)

Bayramda tedes çalışmayacak diyenlere gelsin :)

Geçmiş olsun. İtiraz edecek misiniz? tarihinde Turgay Özçelik tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Misafir

Geçmiş olsun. İtiraz edecek misiniz?

Araç bizim Mahalleden,bana ait değil yani.

Sanmıyorum itiraz edeceğini.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...