İçeriğe Yönlendir

Çok Acil Bu Araç Alınır Mı Peug 308 1.6 Auto-R 2009

İbrahim Göknar
Çözüme git Mahmut Şahin tarafından,

Recommended Posts

İbrahim Göknar

Öncelikle iyi akşamlar değerli forumdaşlar

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-peugeot-memurdan-cok-temiz-premium-348411608/detay/

ilandaki araç alınırmı  km 140.000 arkadaşımın aracı pazarlığımızı yaptık 37,700'e bana bıraktı ancak halen çekincelerim var

1-) Km durumu çok mu ben senede 10,000 km yapıyorum

2-) Baskı balata muamma kendisi değiştirmedi 110,000 km de satın aldı ancak önceki sahibinin kaçta değiştirdiğini veya hiç değiştirmediğini bilmiyor, muhtemelen hiç değişmedi

3-) Muhtemelen 3-4-5 yıl kullanacağım Allah nasip ederde ömrümüz yeterse ve 200,000'e rahat dayarım ben bunu bu kilometreden sonra da satabilirmiyim çok çekincelerim var

4-) Turbo ne alemde belli değil, şanzuman durumu nedir bilmiyorum ancak araç çok temiz nerdeyse sıfır kokusunda çekişi çok güzel bakımları düzenli yapılıyor, muayenesi tamam, 30 bin bakımınıda yaptırdı aracı eşimde kullanacak acilen yorumlarınıza ihtiyacım var

Yorum bağlantısı
Oğuz Yılmaz

Piyasasını bilmiyorum.

Ancak piyasası 40 ve size 37ye bırakıyorsa, murphy işlese bile 3000tl ye bahsettiğiniz sıkıntıları çözer, çiçek gibi binersiniz.  Dışarıdan alsanız yine bir düşünün derdim  ama  sonuçta arkadaşınızdan alıyorsunuz,

Vites geçişlerini pek beğenmezler, ancak alışınca debriyaj pedalı ve vites kolu olmayan düz vites gibi davranıp gazdan ayağı çekme yöntemi ile sorunsuz sarsıntısız kullanabilirsiniz. Teste çıksın eşiniz mümkünse.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Fiyat uygun gibi geldi bana, temizse alınır bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar

Fiyat uygun gibi geldi bana, temizse alınır bence. 

Araç çok çok temiz ancak turbosu, baskı balata ve otomatik vites durumu ve km gözümü korkutuyor yoksa araba bildiğiniz sıfır yani

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

Kenarda 3-5 bin olmalı bana göre, masraf çıkarabilecek detaylar var gibi. 

Yorum bağlantısı
Fırat Önal

Vites konusunu araştırın bence. Hangi otomatik vitesiydi tam bilmiyorum ama geçişler sarsıntılıydı diye konusuluyordu.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Sezer Pamukçu

Araç temiz ve diri duruyor. Kesinlikle tavsiye ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kenan Koç
(düzenlendi)

Kızmayın ama nacizane fikrim pejodan uzak durun 2010 focuslara bakın derim

tarihinde Kenan Koç tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Göknar

Kızmayın ama nacizane fikrim pejodan uzak durun 2010 focuslara bakın derim

Ford'a da bulaşıp ağzımızın yanmışlığı (hatta başka bi taraflarımızın) yanmışlığı da var :(

Yorum bağlantısı
  • Çözüm
Mahmut Şahin

vites geçişleri biraz sert olmakla birlikte genel anlamda sorunsuz bir yarı otomatiktir. arabanın evveliyatını bildiğiniz için, tanıdığınız birinden alıyor olduğunuz için, fiyatının gayet makul olduğu için, arabanın genel hatları ile gayet temiz ve iç fotolarından da insan evladı tarafından kullanıldığının anlaşıldığı için ve galericiden, al-satçıdan satılığa çıkarılmadığından; bu fiyatla bu modeldeki arabanın bu şartlar altında pejo olsa dahi bahsedilen fiyata alınmak üzere her hangi bir mahsuru olmadığına kanaat getirdim. şimdiden hayırlı olsun.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Erkam Elma

Önce bir test sürüşüne çıkın içinize sinerse alın derim.

Yorum bağlantısı
Erhan Güler

Bence o fiyata alınır. Ustaya gösterirsiniz,çok aşırı masraf çıkarmayacak gibiyse kaçırmayın. Özel serviste uyguna yaptırırsınız zaten ağır bakımını. Araç çok diri ve temiz duruyor. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Araçla test sürüşü yaptınızmı, çünkü bu şanzıman özellikle 1 den 2. Vitese geçerken baya düşünür. Yokuşlarda falan kararsızdır biraz alışkanlık gerekir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

arkadaştan alırken bile bu çekinceler var ise.. daha yeni model bir şey bakın sonra satamassınzı

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hasan Basri Bayraktar

Yaklaşık 7 ay 2012 modelini kullandım...çok ta memnundum.vitesine alışmak bir kaç günü alabilir.özellikle 2 . vitesle girilen rampaların ortalarına doğru araba hızlanmamaya başlarsa dip gaz yerine manuel bire çekmek sorunu çözer.şanzımanda bi sıkıntı yoksa çok ta güzel binilir...yakıtı focusu 2 kere cebinden çıkarır.direksiyon kutusuna ve şanzımanına bakıldıktan sonra alınabilir...özellikle yakıt konusu ... insanı mest eder...

Yorum bağlantısı
Metin Mankal

Ben de 2011 manuel comfort var.Çok keyifli ve sorunsuz bir araç.Yaklaşık iki yıldır bende bakım harici sanayii yüzü görmedim.Turbo konusu bakımları düzgün ise en az ikiyüzbin kilometre sıkıntı çıkarmaz.Donanımhaberde bir 308 sahibi vardı.380 bin km yapmıştı ve hala devam ediyor.Benim araç comfort ve oldukça dolu.Sizin alacağınız premium kesinlikle tatmin edecektir.2010-2011 premiumlar 45-50 arası fiyatları.Araçta sıkıntı yoksa fiyat çok çok iyi derim...

Yorum bağlantısı
Ahmet Çankaya

araç güzel ama km yüksek bence megane ya da fluence dizel otomatiklere de bir göz atın..

daha düşük km. daha yüksek model bulabilirsiniz ayrıca otomatik geçişleri daha iyi ve daha sorunsuz...

Yorum bağlantısı
Resul Demirel

baskı Balata ve Turbo yu kontrol ettirin sıkıntı yoksa alınır binilir. sanziman vites geçişleri dışında çok sorunlu değildir. satış işi biraz kısmet işi. sonuçta yüksek km dizel araç satarken hep sorundur.

MX5 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yorum bağlantısı
Misafir

Kuzenime ilk sahibinden  85 000 km de  307 full benzinli aldık. Araç 2002 idi sanırım . Yaşına göre çok diri olmasına rağmen önce sunroof (2000 tl masraf çıktı motorunda )  sonrada marş motorunda arıza  çıktı. Yetkili serviste tanıdıklar olduğu için biraz geçte olsa araç ile ilgili kronik sorun arıza vs gibi durumlar ile ilgili bilgi aldık. Açıkçası ilerde özellikle elektronik sorunlar çıkabileceğinden korktuğumuz için  aracın  sorunlarını  yaptırıp   6 , 7 ay gibi bir sürede satmak zorunda kalmıştık. Serviste elektronik arızadan dolayı yatan araçlar vardı. Bildiğim kadarı ile peugeotler yaşları ilerledikçe  elektroniği hassaslaşan  araçlar  ve kullanılan çevre çok önemli özellikle alt takım hassas. 307 nin  konforu ve donanımı fiyatına göre oldukça iyiydi. Hiç lpg takılmamıştı ve bizde takmadan sattık. 308  gelince sonuçta daha yeni bir teknoloji ve her yeni araçta peugeot biraz daha kendini yeniliyor. Burada dikkat edilmesi gereken aracın dizel ve otomatik oluşundan dolayı bakı balata, turbo ve enjektörler . Ayrıca  ağır bakımın yapılıp yapılmadığı . Bence iyi bir ustaya baktırılıp  test edildikten sonra alınabilir . Özellikle eşiniz de kullanacak ise onunda test esnasında yanınızda  olması ve aracı test etmesi bu durumda çok önemli.

Yorum bağlantısı
Emre Sutay

aracın 140bin de olduğundan eminsiniz değil mi? şu sebeple söylüyorum nice 140binler kol geziyor malum sitede, 4 ile 1 yer değiştirmiş.. arkadaşınızdan alacaksınız, eminseniz ve şuan için bir problemi yok ise 37bin bence makul bir fiyat.

ancak 37bine daha temiz neler alınabilir diye aklınızda soru işaretleri var ise, aldıktan sonra arabanın kapı kolundan çıt sesi gelse pişman olabilirsiniz..

ama diğer taraftan ikinci el aldığımız hangi araç sorunsuz ki? en başta aracı alınca aldığımız kişiye güvenmeyip, yağını değiştiriyoruz zaten :unsure2:  motorda alt takımda problem var mı diye ustalara gösteriyoruz, yoldayken ekstra aracı dinleyip sıkıntısı var mı diye düşünüyoruz. sonuçta ailemizi bindireceğiz uzun yola gideceğiz vs..

o yüzden genel olarak aracın ihtimal dahilinde çıkabilecek arızalarını düşünmeyin, o ihtimaller bir başka araçta daha yüksek oranlı olabilir.

araç güzel duruyor.  bu kadar problemli, herkesin kurtulmak için çabaladığı bir araç olsaydı ilandaki aracın fiyatı daha düşük olması gerekirdi.

Tavsiyem, güzel bir muayene, bir de ekstra ince pazarlık (satıcının dediğinden illa aşağı olacak arkadaş  :D

aynı araç ile alakalı olmasa da Peugeot marka olduğu için belirteyim; daha önce çalıştığım şirkette 2010 partner tepee 1.6hdi outdoor kullanmıştım, ticari olmasına rağmen çok konforluydu (arka koltuklar bile belli bir eğime kadar yatıyordu) ve az yakıyordu. Sıfır alınmıştı, 1 senede 100bin kmye kadar, 2.ayda farın patlamasının garanti dışı olması :unsure2:(para aldılar hiç acımadan)  ve emniyet kemeri bağlantılarında gelen tıkırtı (çözüm bulunamayınca silikon sprey ile gideriliyordu) dışında bir problem yaşamamıştık. (komple servis bakımlıydı) sonrasında iş değiştirdim zaten.  :biggrin:

Yorum bağlantısı
Murat Kırçal

Araç çok çok temiz ancak turbosu, baskı balata ve otomatik vites durumu ve km gözümü korkutuyor yoksa araba bildiğiniz sıfır. 

Devirsiz kullanım turbo ve motora zarardır.Test ettirmekte fayda var.Kullanılan motor psa ' nın ortak motoru (volvo, peugeot,ford )

düzenli kullanımda 500000 çok rahat görmesi lazım bence.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...