İçeriğe Yönlendir

Su Eksiltme

Tunahan DEMİR

Recommended Posts

Tunahan DEMİR

Arkadaşlar merhaba.

Aracim ilginç bir şekilde su eksiltiyor. Bakimsiz bir araç ta değil, 50.000 km de şu an, bakimlarini hep yetkili serviste yaptırırım, su an bakim icin km dolmadi, bir ay sonra yılı dolacak. Dün su ekleyip yola çıktım, 800 km sonra bir baktım, bir litre kadar eksilmiş. Bulunduğum yere yakın yetkili servis yok. Ne önerirsiniz? Neden eksiliyor acaba?

Yorum bağlantısı
Volkan Dinçel

Radyatörde kaçak olabilir ilk aklıma gelen..

Yada su eklediğiniz kabın kapağı bazen tam oturmuyor..ondan kaynaklı olabilir..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Devirdaim contasından veya termostatdan da kaçırıyor olabilir.Bazen genleşme kabında da kılcal çatlak oluyor ona da bakmak lazım.Motor suyu sıcakken belli eder genelde kendini.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tunahan DEMİR

Kapağı kontrol ettim, sıkıntı yok, genleşme kabına da sıcakken baktım, kaçak görünmüyor. Yani gözle baktığımda görünmeyen bir yerden kaçıyor gibi...

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Bir hortumda ya da termostat / devirdaimde kaçak olabilir. Gözle görülemeyebilir. Aracı lifte kaldırdığınızda antifreeze lekeleri gözüküyor olmalı zaten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

devirdaim su koyvermiş labilir ani olarak ciddi bir rakam 1 lt

Yorum bağlantısı
Hikmet Demirtaş

Arkadaşlar merhaba.

Aracim ilginç bir şekilde su eksiltiyor. Bakimsiz bir araç ta değil, 50.000 km de şu an, bakimlarini hep yetkili serviste yaptırırım, su an bakim icin km dolmadi, bir ay sonra yılı dolacak. Dün su ekleyip yola çıktım, 800 km sonra bir baktım, bir litre kadar eksilmiş. Bulunduğum yere yakın yetkili servis yok. Ne önerirsiniz? Neden eksiliyor acaba?

Aracın park edildiği yerde, hareket etmeden,  alt taraftan ıslaklık olup olmadığını  kontrol ederek baktınız mı?

Yorum bağlantısı
Misafir

İşiniz biraz zor gibi görünüyor. Daha doğrusu çok gıcık bir mevzu. Yeni başıma geldi. Ara ara zor bulundu. Tüp soğutma hortumunun kelepçesi yiv atmış.

Tam oldu dersiniz  antifirizi basarsınız hoop eksiltir ...su devir daim hortumlarının bağlantı yerlerindeki antifiriz bulaşıklarını silin. Eksilttikten sonra eksilen yerde iz bırakır bu şekilde kaçağı tespit edebilirsiniz...

Yorum bağlantısı
Tunahan DEMİR

Durduğu yerde eksiltmiyor, altını sürekli kontrol ediyorum. Normal su ilave edip 2 gün sonra servise götüreceğim artık. Yorumlar için teşekkürler.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Geçmişte benim aracımın başına da musallat olan ve bir lanet gibi sürekli başka yerden çıkan problem.

Olası sebepleri söyleyim; 

Sürtünmeden dolayı ahtapot boru (manifold su hortumu) delinmesi : yenisi alınır kolayca değiştirilir.
Termostat çatlaması : termostat gövdesi kırılır, yenisi alınır değiştirilir.

Termostat contası : termostat contasına silikon sıkmadan taktıkları zaman contadan sızdırır, silikon sıkarlar düzelir.

Yağ soğutucusu contası : yağ soğutucusundada conta var, conta bozulur ordan sızdırır.

Yedek su deposu delinmesi: depo çatlaktır.

Yedek su deposu kapağı bozulması : kapak işlevini yitirmiştir buhar sizdırır.

Yedek su deposundan çıkan hortumlar : özelliği kaybolmuş çatlamıştır sızdırır.
Motor bloğu donma tıpaları ( freeze plugs): motor bloğunun üzerinde 2 tane demirden tıpa var, buzlu havalarda su donup basınçtan bloğu çatlatmasın diye bu tıpaları koymuşlar, zamanla bu tıpalar çürüyor su sızıyor, tıpa bulunur ( ben bulamamış 2 tanesini tornacıya 50 TL ye yaptırmıştım) değiştirilir.

aklıma gelenler bunlar. Bunların hepsini düzelttirdim şu an sorun yok.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran
(düzenlendi)

Su yerine antifriz ekleyin. Daha ince olduğu ve renkli olduğu için kaçağı daha rahat bulursunuz. Geçmiş olsun..

tarihinde Ayhan Onaran tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Volkan Doğrular

Termostat contası değişecek.

Farklı yerlere baktırmaya gerek yok .

Serviste yaklasık 200 Tl bir ücret cıkar.

Dısarıda termostat değişecek vs gibi söylentileri dikkate almayın.

Hatta servis bakımlıysa araç iyi niyet başvurusu yapılsın onay gelebiliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tuna İşgören

Ford iyi niyet garantisini pek kullanmıyor malesef, kullandığım fiesta lastiği inse serviste şişirilmiş bir araçtı , mafsal sesi vardi ama iyi niyet garantisine sokmadılar, işçiliği öderim sokun dedim gene olmadi genel merkezle 5 kere konuştum sinir harbi yaşattılar

Yorum bağlantısı
Tunahan DEMİR

Yardımcı olan herkese teşekkür ederim. Volkan ve Cengiz'in dediği gibi Zeytinburnu Aydoğanlar servisinde termostat contası değişti Bununla beraber 50.000 bakımını yaptırdım. Motor kurum ve yağlama sisteminin temizlenmesi, hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi, yakıt filtresi, yağ değişimi, rot balans, fren balataları, termostat yuvası, termostat contası, iki bijon, antifiriz, işçilik vs derken 1370 TL tuttu. Bunun yaklaşık 250 Lirası termostat. Yetkili serviste bakım yaptırmak isteyene bilgi olsun...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 5 yıl sonra...
Tugay Bozkurt

Arkadaşlar aracım Ford Fiesta 2012 euro5 motor 1.4 dizel ilginç bir şekilde su eksiltiyor devirdaim ,termostat, depo , hortumlar değişmesine karşın arıza çözülmedi araç uzun yolda su eksiltiyor bir litreye yakın bir silindir kapak contası kaldı ama motor suyu berrak antifiriz kırmızı yağda sorun yok sizce ne olabilir.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

böyle acaip eksiltmelere genelde devirdaimden çıkar , sızı şekilde eksilir sıcakken de buharlaşır ama geride mutlaka bir iz bırakır?

Yorum bağlantısı
Tugay Bozkurt
Çağlar Bayur yazdı:

böyle acaip eksiltmelere genelde devirdaimden çıkar , sızı şekilde eksilir sıcakken de buharlaşır ama geride mutlaka bir iz bırakır?

Devirdaim yeni degistirdim trigerle birlikte

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Süleyman Can

Su eksiltmenin bin bir türlü sebebi var. Ben genleşme kabini değiştirerek çözmüştüm. Kapağı iyice sıkınca boslayip tekrar başa dönüyordu.

Yorum bağlantısı
Tugay Bozkurt
Süleyman Can yazdı:

Su eksiltmenin bin bir türlü sebebi var. Ben genleşme kabini değiştirerek çözmüştüm. Kapağı iyice sıkınca boslayip tekrar başa dönüyordu.

Genleşme kabı da değişti ilginç bir durum var ama kapak değişimi yapacam Orjinal bakalım artık değişmeyen bı conta kaldı

Yorum bağlantısı
Süleyman Can
(düzenlendi)

Orjinal olmayan kapak veya kap su eksiltmesi yapıyor. Masraftan kacilacak bı aksam değil.

tarihinde Süleyman Can tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
AliAydın07
Tugay Bozkurt yazdı:

Devirdaim yeni degistirdim trigerle birlikte

Hocam değiştirilen bir parça fabrikasyon hatalı olabilir. Tekrar kontrol edilmesinde zarar olmaz diye düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...