Uğur Uyanerler 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Aracımla giderken sağ arkadan lop lop ses geldiğini farkettim. Hızlandıkça ses serileşiyor ve azalıyor gibiydi. Bunun üzerine lastik basınçlarını kontrol ettim. Hiçbirinde sıkıntı yoktu. Garajda arka lastiği söküp, lastik aralarına giren taşları da temizledim. Teste çıktım. Hala ses devam ediyordu. Tekrar aracı kriko ile kaldırdım ve el frenini indirip sağ arka tekeri boşta iken elle döndürdüğümde pıt pıt ses geldiğini farkettim. Hızla çevirdikçe hızlanan, yavaşladıkça azalan bir sesti. Bunun üzerine lastiği söküp sadece kampanayı çevirdim. Aynı ses gelmeye devam ediyordu. Fren tertibatından bir parçanın çıkmış olabileceğini düşünerek kampanayı söktüm. Fren tertibatında hiçbri eksik çıkık vs. yoktu. Balata spreyi ile güzelce temizledim. Kampananın rulmanınıda segman pensesi ile segmanı alıp açtım. İçerisinde iki ayrı takım şeklinde, her bilyanın birbirine bağlı olduğu bilya grubu vardı. Bilezik bilya mı ne deniyormuş. Müdahale edemediğim için aynen kapattım. Kampana vs. tüm parçaları tekrar kapatıp kampanayı tekrar çevirdiğimde ses gelmeye devam etti. Şimdi buraya kadar anlattıklarıma göre bu gelen sesin sebebi ne olabilir diye sormak istiyorum. (Bence bilyalar bozuldu.) 1 Yorum bağlantısı
Emrullah Aydoğdu 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Aracımla giderken sağ arkadan lop lop ses geldiğini farkettim. Hızlandıkça ses serileşiyor ve azalıyor gibiydi. Bunun üzerine lastik basınçlarını kontrol ettim. Hiçbirinde sıkıntı yoktu. Garajda arka lastiği söküp, lastik aralarına giren taşları da temizledim. Teste çıktım. Hala ses devam ediyordu. Tekrar aracı kriko ile kaldırdım ve el frenini indirip sağ arka tekeri boşta iken elle döndürdüğümde pıt pıt ses geldiğini farkettim. Hızla çevirdikçe hızlanan, yavaşladıkça azalan bir sesti. Bunun üzerine lastiği söküp sadece kampanayı çevirdim. Aynı ses gelmeye devam ediyordu. Fren tertibatından bir parçanın çıkmış olabileceğini düşünerek kampanayı söktüm. Fren tertibatında hiçbri eksik çıkık vs. yoktu. Balata spreyi ile güzelce temizledim. Kampananın rulmanınıda segman pensesi ile segmanı alıp açtım. İçerisinde iki ayrı takım şeklinde, her bilyanın birbirine bağlı olduğu bilya grubu vardı. Bilezik bilya mı ne deniyormuş. Müdahale edemediğim için aynen kapattım. Kampana vs. tüm parçaları tekrar kapatıp kampanayı tekrar çevirdiğimde ses gelmeye devam etti. Şimdi buraya kadar anlattıklarıma göre bu gelen sesin sebebi ne olabilir diye sormak istiyorum. (Bence bilyalar bozuldu.) Maşallah, ben kim bilir kaç ustaya götürürdüm bunlar için. 1 Yorum bağlantısı
İsmail Kızılkaya 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 buyuk ıhtımal rulman dagılmıs 2 ay once benimde sag arka yaptı ordan bılıyorum Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Helal valla. Arabayi komple dagitirsiniz siz Gecmis olsun. Bilya degisimi yapılacak muhtemelen. Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Uğur bey eliniz değmişken bilyayı da değiştirseydiniz, zaten işin çoğunu yapıyorsunuz. Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 24 Ekim 2016 Paylaş 24 Ekim 2016 Sorunun içindeki cevabı sona yerleştirmişsiniz maşallah sök tak parçala topla ohhhh helal olsun. Bilya dağılmış ben demedim siz demişsiniz zaten nokta. Yorum bağlantısı
Uğur Uyanerler 24 Ekim 2016 Yazar Paylaş 24 Ekim 2016 Keşke fotoğrafta çekseydim Ben o bilya takımı dediğim kısımları çıkaramadım. Biraz zorlasam gelirdi belkide, ama gözüm yemedi. Acaba bir segman daha mı vardır diye baktım onuda göremedim. Eğer o bilya takımlarını çıkarabilsem rulmancıdan hemen iki takım alacağım. Bu konuda bir detay resim yada videosu olan varsa çok iyi olur. Youtube da izlediklerim hemen porya değiştiriyor.Herhalde ülkelerinde porya ucuz. Burada 350-500 tl arası fiyat verdiler. İkinci el alsam büyük risk gibi geliyor. En iyisi tekrar söküp bilya takımlarını çıkarmanın yolunu bulmak. Yorum bağlantısı
Uğur Uyanerler 26 Ekim 2016 Yazar Paylaş 26 Ekim 2016 (düzenlendi) Yeni porya aldım. Akşam yemekten sonra hemen değiştirme işine giriştim. Çok şükür hallettim. Test sürüşüde başarılı geçti Sorun rulmandaymış. Hiç ses kalmadı. Fotoğrafları sizlerle paylaşmak istedim. 26 Ekim 2016 tarihinde Uğur Uyanerler tarafından düzenlendi 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 26 Ekim 2016 Paylaş 26 Ekim 2016 bilya değişiminden daha mantıklı .nazar: Yorum bağlantısı
Selim Kılınç 26 Ekim 2016 Paylaş 26 Ekim 2016 Adamlar yapmış kardeşim helal olsun... Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Elinize sağlık. Rulmanı nasıl söktünüz, çektirme vb. yardımıyla mı, yoksa kendiliğinden kolayca çıktı mı? Yorum bağlantısı
İbrahim Gözoğlu 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 rulmanı ne kadara aldınız hocam bendede var öyle bir ihtiyaç galiba. bu arada emeğinize sağlık Yorum bağlantısı
Tahir İlter 27 Ekim 2016 Paylaş 27 Ekim 2016 Elinize sağlık. Rulmanı nasıl söktünüz, çektirme vb. yardımıyla mı, yoksa kendiliğinden kolayca çıktı mı? Porya değişmiş abi. Yorum bağlantısı
Uğur Uyanerler 28 Ekim 2016 Yazar Paylaş 28 Ekim 2016 (düzenlendi) Tahir Bey' in dediği gibi Rulmanı değil poryayı söktüm. Mevcut porya ile kampana, yılların birikimiyle birbirine epeyce kaynamış. Kampanayı sağ ve soldan, yukarıdan ve aşağıdan iki tornavida yardımıyla çektirerek çıkardım. Sonra kampanayı kalın bir bezin üstüne koydum. Ufak bir tahta parçasını poryanın bijonları arasından yuvarlak kısma oturttum. Üstüne bir kaç çekiç darbesinden sonra porya ile kampana ayrıldı. Yeni poryayı takmak daha kolay oldu Poryayı istanbuldan ASFORD' dun sitesinden : " www.fordyedekparcacisi.com " adresinden aldım. 28 Ekim 2016 tarihinde Uğur Uyanerler tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Recommended Posts