İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3- Zayıf Ama Rahatsız Edici Titreşim

Abdulrahim Karabiber

Recommended Posts

Abdulrahim Karabiber

Arkadaşlar merhaba,

Üniversite okurken ben bir gün bu arabadan alırım dediğim 2006 dizel mondeomu alarak size katıldım. İstanbulda yaşıyorum. Aldığım araç 170 binde. Önemli bir sorunu yok çok şükür ama iki tane rahatsız eden konu var bu konularda size danışmak istiyorum.

1. Rölantide arabada en çok ön koltukta hissedilen bir titreşim var ama normal değil. Rölanti sabit duruyor. Hareket halinde titreşim sıfır hatta devir 1000 devire geldiğinde. Çok aşırı değil titreme ama rahatsız edici. Enjektörlere bakıldı geri besleme valfi değişmesi gerekiyor 1200 tl ama çok acil değil dendi.ve bu yapmaz dendi. Şasi motor kulakları her yere baktılar ama yok nere olduğu belli değil. Sizce sebep ne olabilr.

2. Enjektör geri besleme valfi nedir bilgisi olan var mı. Ve ne kadar çok yaktırır?

Desteğiniz için şimdiden teşekkür ederim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdulrahim Karabiber

Çağlar bey motor kulakları sağlam denildi.

Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

İstanbul'dasınız. No Name'e uğrayın, nokta atışı çözüm bulsunlar. Hayırlı olsun aracınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdulrahim Karabiber

Anadolu yakasında oturuyorum. Tavsiye edebileceğiniz anadolu yakasında usta var mı

Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Hcm bende de aynı sorun var aslında sorun degıl.

Dedıgınızi çok ıyı anlıyorum.bu yarın ıns. Eskısehırde mukemmel bırısıyle tanıstım hakıkakten usta.

Sorunu soyledım gayet jyı anladı dedıgı suydu: enjektor bakımı merak edılecek bırsey yok getir bakarım dedı.yarın baktıracagım kısa zamanda yazarım tekrar netıceyi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

Anadolu yakasında oturuyorum. Tavsiye edebileceğiniz anadolu yakasında usta var mı

Bence siz yine de no name e ugrayin bi

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan
(düzenlendi)

Aynı kıpırtı bende de var. Sağ elimi kolçağa koyunca titrediğini hissedebiliyorum. Hatta ilk çalıştırmada rölantideyken sağ farım bile titriyor. Sağ ön yolcu koltuğumun kafalığı da titriyor. Ama hafif gaza basınca tüm titremeler kesiliyor.

Ben henüz baktırmadım ama motor takozu ve şanzıman takozuna bir baktıracağım. Yakın zamanda da şarj dinamosu revizyonu yaptıracağım.

Eğer anadolu yakası tuzla/pendik civarındaysanız arabaları yanyana getirip bakabiliriz.

tarihinde Harun Kocaçalışkan tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Çağlar bey motor kulakları sağlam denildi.

Sökmeyince anlaşılmayabilir, bir tarafa oturur fark edilmeyebilir..

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Abdulrahim Karabiber

Hcm bende de aynı sorun var aslında sorun degıl.

Dedıgınızi çok ıyı anlıyorum.bu yarın ıns. Eskısehırde mukemmel bırısıyle tanıstım hakıkakten usta.

Sorunu soyledım gayet jyı anladı dedıgı suydu: enjektor bakımı merak edılecek bırsey yok getir bakarım dedı.yarın baktıracagım kısa zamanda yazarım tekrar netıceyi.

Merhaba Fatih bey , Sizin sonucu merakla bekliyorum , eğer sizde düzelirse bende aynısını yaptırırım.

Bence siz yine de no name e ugrayin bi

Eren bey zaten forumdan veya başka bir şekilde çözemezsem mecbur noname e gideceğim zira namını çok duydum.

Aynı kıpırtı bende de var. Sağ elimi kolçağa koyunca titrediğini hissedebiliyorum. Hatta ilk çalıştırmada rölantideyken sağ farım bile titriyor. Sağ ön yolcu koltuğumun kafalığı da titriyor. Ama hafif gaza basınca tüm titremeler kesiliyor.

Ben henüz baktırmadım ama motor takozu ve şanzıman takozuna bir baktıracağım. Yakın zamanda da şarj dinamosu revizyonu yaptıracağım.

Eğer anadolu yakası tuzla/pendik civarındaysanız arabaları yanyana getirip bakabiliriz.

imes tarafında çalışıyorum yakın olsaydık karşılaştırma çok güzel olurdu.

Sökmeyince anlaşılmayabilir, bir tarafa oturur fark edilmeyebilir..

Serkan bey ustaya götürüyorum kesinlikle sağlam diyor başka birşey demiyor. birde zaten motor da o ince titremeyi görebiliyoruz. arkadaşın biri kutup başını söküp takınca düzelmiş bende onumu denesem diyorum zira aküsü yakın zamanda değişmiş belki orada birşeyler olmuştur. Ama radyonun code unu bilmiyorum onu öğrenmek içinde ford servislerine gitmek lazım ( hiç de sevmiyorum ) .

Bu arada herkese cevapları için teşekkür ederim. bu kadar yardımsever bir forum görmedim.

Ve enjektör geri besleme valfi nedir , arızalı olması çok yaktırır mı bilen var mı arkadaşlar ?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Abdulrahim Karabiber

Peki motor kulağı sağlam mı değil mi en kolay nasıl anlarız Mehmet bey

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Aynı durum benim canavarda da var. Motor kulagından şüpheleniyorum. Biraz çökmüs duruyor. Elimde ikinci bir kulak daha var. Şöyle bir şey düşünüyorum: dışı metal kaplanmış olan lastik odacığın kenarından 10 mm tığ ile bir delik açıp oradaki boş odacığın içine silikon pompası yardımıyla siyah dyson silikon doldurmak suretiyle çökmüş olan motor kulağını aýağa kaldırmak.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Abdulrahim Karabiber

Celalettin bey bu tür arızaları parça değişimi ile çözmek gerektiğine inanıyorum. Ama eğer dener ve iyi sonuç alırsanız bizimle de paylaşırsanız bizde bu rahatsız edici durumdan kurtulmuş oluruz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Ozen

Dun eskısehıre gıttım.sagolsunar sabah çok muazzam bır kahvaltı yaptırdı ustam.

Sonrasında enktrler sökuldu temızlendı ilaçlı suda bekletıldi.Ayarları yapıldı.

Gayet iyi durumda oldugu soylendı kafam rahat,ustam daha sonra oluşabılecek 3-4.000 tl. lık masrafın onune gectınız bakım yaptırmakla dedı.

Gelelım kronık soruna usta abı muhtemelen motor kulaklarından dedı.(Ama çok yapıyor)

200 tl mâl oldu bana ama helal olsun.Guler yuz,tatlı dil,yaklaşım....hem ben hemde FCSum memnun ayrıldık.

Kutayada varmıydı neden eskısehır usta var usta var..selamlarımla

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Celalettin bey bu tür arızaları parça değişimi ile çözmek gerektiğine inanıyorum. Ama eğer dener ve iyi sonuç alırsanız bizimle de paylaşırsanız bizde bu rahatsız edici durumdan kurtulmuş oluruz

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Baki Aburşu

formda özellilke dizel araçlar da ses ve titreşim için alternatör kasnak değişimi vardı o fayda sağlarmı acaba merak ettim şimdi.?

Yorum bağlantısı
Abdulrahim Karabiber

Celalettin bey ben bu konularda yeteneğe sahip olmadığım için değişim dedim ama yapabilirseniz müthiş olur ve ücret karşılığı bize de yaparsınız kötümü

Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

Arkadaşlar projemi uyguladım. Dün de arabama taktım. Gerçekten olumlu sonuç aldım, yapmak isteyenlere tavsiye ederim. Üzerindeki motor takozu resmen çökmüş, üst parça alt parcanın üzerine oturmuştu.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Celalettin Süğürtin

silikon tam donunca sertleşen tip mi

Dayson marka. Daha önceki kullanımlarımdan esnek bir lastiğe dönüştüğünü biliyorum.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Abdulrahim Karabiber

Celallettin bey tebrik ederim. Benim sorun volandan dolayı olduğunu söyledi noname Osman usta. Yani ben titreşimden kurtulmak için baskı balata bitmesini bekleyeceğim. Herkese desteği için teşekkür ederim.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...