İçeriğe Yönlendir

Canlı Sıva Nedir, Bilen Var Mı ?

Serkan Toker

Recommended Posts

Serkan Toker

Merhaba, iş yerinden bir arkadaşımız evin duvarına içten canlı sıva diye bir şey uygulamış. Bu sıva hakkında bilgisi olan var mı aramızda ? Nedir, nasıl uygulanır gibi sorular kafamı karıştırıyor. Bir kaç fotoğraf çekmiş internetten de bazı desen fotoğrafları gördüm ama böyle evin duvarına pek yakıştıramadım. Renkleri falan fotolarda değişik görünüyor.. Bir özelliği de ıslatılınca sökülebiliyormuş ve ısı yalıtımı konusunda da satıcıları epey iddialılar.. 

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Merhaba, iş yerinden bir arkadaşımız evin duvarına içten canlı sıva diye bir şey uygulamış. Bu sıva hakkında bilgisi olan var mı aramızda ? Nedir, nasıl uygulanır gibi sorular kafamı karıştırıyor. Bir kaç fotoğraf çekmiş internetten de bazı desen fotoğrafları gördüm ama böyle evin duvarına pek yakıştıramadım. Renkleri falan fotolarda değişik görünüyor.. Bir özelliği de ıslatılınca sökülebiliyormuş ve ısı yalıtımı konusunda da satıcıları epey iddialılar.. 

Amcama sordum (google amcam)

Dedi ki bak yiğenim, böyleyken böyle..

http://e-kartela.com/blog/canli-siva-nedir/

• Beğen 7
Yorum bağlantısı

Başlığı görünce aklıma ilk olarak ünlü birinin lafı geldi..

"Bana canlı ile gel!"

Amcaya selam.. 

Yarın birgün bu sıva efendi ben ayrı eve çıkacam vs demesin :D

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Amcama sordum (google amcam)

Dedi ki bak yiğenim, böyleyken böyle..

http://e-kartela.com/blog/canli-siva-nedir/

Canlıdan kasıtları sanırım sıvanabileybıl ve söküleybıl özelliği olduğu için, su ile vizkozitesi değiştirilip tekrar tekar kullanılır diyor ademoğlu, suya tepki veren ortamdki neme de tepki verir doğal olarak al sana bir canlı kanıtı daha.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Serkan abi Ridas değil mi bu? Gayet güzel arkadaşların evlerinde gördüm. Isı yalıtımı için de kullanılıyor.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez
(düzenlendi)

Bu kadar yumuşak birşey gaz salınımı yapar mı, havadaki nem vizkozitesini (yımışaklığını) değiştirirse yerçekimi nasıl etkiler,  EPS temelli bir yapısı varmış, EPS kapalı gözeneklidir bildiğimiz strafor köpük işte bu durumda duvar nasıl nefes alır, EPS'yi nasıl akışkan halde tutuyorlar, kafamda deli sorular.

tarihinde Hüseyin Sönmez tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Serkan abi Ridas değil mi bu? Gayet güzel arkadaşların evlerinde gördüm. Isı yalıtımı için de kullanılıyor.

Valla bilmiyorum hocam biraz önce torbanın içinde gördüm, böyle çamaşır deterjanı kıvamında bir şey. Isı yalıtımı konusunda iyiymiş, benim evin salon duvarının biri kuzeye bakıyor. O duvara içeriden düşünüyorum..

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Kaya

Valla bilmiyorum hocam biraz önce torbanın içinde gördüm, böyle çamaşır deterjanı kıvamında bir şey. Isı yalıtımı konusunda iyiymiş, benim evin salon duvarının biri kuzeye bakıyor. O duvara içeriden düşünüyorum..

Abi kullanan arkadaşlar var memnunlar. Hatta Tavana bile yaptıranlar var. Darbe aldığında suyla düzeltilebiliyor.

Yorum bağlantısı
Anıl Akgül
(düzenlendi)

Benim evimde var tavsiye ederim .. Özellikle salonda olana dokunduğunda sanki yünlü birşeye dokunmuş hissiyatı var ..

Isı yalıtımına da katkısı var .. Artı ilgi çekici ve de farklı duruyor .. Tavsiye ederim ..

tarihinde Anıl Akgül tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

dile gelirse fena canlı manlı ... duvar üstüne düşmesin?

Benim evimde var tavsiye ederim .. Özellikle salonda olana dokunduğunda sanki yünlü birşeye dokunmuş hissiyatı var ..

Isı yalıtımına da katkısı var .. Artı ilgi çekici ve de farklı duruyor .. Tavsiye ederim ..

alerjisi olana iyi bir durum olmaz o zaman

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Anıl Akgül

İçeriğinde kullanılan malzemenin alerjisi olanları nasıl etkilediğini bilmiyorum .. 

Benim kast ettiğim dokunduğunda verdiği hissiyat abi daha ziyade ...

Yorum bağlantısı
Murat Kansu

abi bu ürün daha çok görsellikle alakalı eğer sen kuzey cephe bir duvara yalıtım düşünüyorsan bu ya xpies yada taşyünü mantolama olabilir birde bu söylediğin ürün hazırlanışında su kullanılıyorsa bu yüzden yalıtımı zaten verimli olmaz e29dcb33d3a9ebe7a6324330e0147ed7.jpg07b43571f23f95cb6e1a35c62271a7ed.png benlik bir işin olursa ne Zaman istersen yardımcı olurum abi.
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

benlik bir işin olursa ne Zaman istersen yardımcı olurum abi.

Bunlar kaç mm Murat ?

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Duvarların dili olsada konuşsa keşke...
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...