Semih Usluer 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Geçen sene verdiğim sözü tutuyor ve bu seneki pastırmaları forumla beraber yapıyoruz.. Yapmak isteyen arkadaşlarla beraber yapmak için eş zamanlı yapıp anlatacağım. Bismillah deyip başlıyoruz. Önce kasabımızdan dana sırt eti alıyoruz. Antirikot, konrafile, bonfile hiç farketmez hepsi yumuşak yerler. Sinirlerini temizlettirip etlerimizi alıyoruz. Kasap ip te takmış normalde ben en son takıyordum zararı yok. Delikli süzgeç gibi geniş bir kap temin ediyoruz.. Altına önce biraz kalın tuz koyuyoruz. Sonra sırayla etlerimizi koyup tekrar üzerini kalın tuzla örtüyoruz ( kesinlikle ince tuz kullanmıyoruz en kalın tuzdan kullanıyoruz) Heryerini tuzla kaplıyoruz.. Altlarda falan boşluk kalmamasına dikkat ediyoruz.. Bu işlem bittikten sonra son fotoğraftada görüldüğü gibi daha geniş bir kap koyuyoruz altına. Akan kan burada birikecek. Bu şekilde buzdolabının normal bölmesine koyuyoruz ve 10-15 gün sürecek ilk süreci başlatıyoruz.. Alttaki kaba hergün kanlı su akacak onu döküyoruz ve 2-3 günde bir etlerin yerini değiştireceğiz.. Şimdilik bukadar işlem yaptıkça foto atacağım.. Kolay gelsin..[emoji6] Ha bu arada ben 4 kilo ete kullandığım kap için 3.5 kilo tuz kullandım.. 23 Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Elinize sağlık, canım çekti şimdi[emoji4] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Güzel konu! Tam bize göre. Eline sağlık kardeşim. Yorum bağlantısı
Hayrettin Bahadir 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Ya güzel olmazsa gitti 4 kilo et 1 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Elinize sağlık. "Etlerin yerini değiştireceğiz" demekten kasıt, ters düz etmek yada tuzunu yenilemek midir acaba? Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Güzel bir paylaşım olmuş,Kayserilimisiniz ? Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Eti kasap neden parçalamadan vermiş ? ben onu anlamadım.. Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Eti kasap neden parçalamadan vermiş ? ben onu anlamadım.. pastırma yapılacak,kavurma değil Yorum bağlantısı
Tahir İlter 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Elinize sağlık. Güzel bir konu olacak belli. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 pastırma yapılacak,kavurma değil tamam da tuz koyduğu kaba parçalamadan mı koyuyor eğip büküp onu anlamadım işte.. Yorum bağlantısı
Zafer Bakar 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 tamam da tuz koyduğu kaba parçalamadan mı koyuyor eğip büküp onu anlamadım işte.. Abi kendileri parcalamak istemisler galiba yada hic parcalamadilar:) 2 Yorum bağlantısı
Misafir 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 tamam da tuz koyduğu kaba parçalamadan mı koyuyor eğip büküp onu anlamadım işte.. parçalamadan koyulmuş,kap küçük olduğu için büzüşmüş et Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Sırayla etlerimizi koyuyoruz demiş , sonra etlerin yerini değiştiriyoruz demiş falan parçaladı sandım.. Parçalanacaksa kasap niye ip takmış olsun o da saçma olurdu.. 2 Yorum bağlantısı
Semih İzgi 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Konuyu takip et tuşunu aşındırdım galiba. 1 Yorum bağlantısı
Mehmet Ali Karakaya 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Forumda yapılınca, forumca mı yenecek 2 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 Ya güzel olmazsa gitti 4 kilo et birçok kez denendi çalışıyor:) Yorum bağlantısı
Semih Usluer 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 Elinize sağlık. "Etlerin yerini değiştireceğiz" demekten kasıt, ters düz etmek yada tuzunu yenilemek midir acaba? ters düz ediyoruz her yeri tuzla temas etsin diye . tuz değişmeyecek aynen kalacak .. Güzel bir paylaşım olmuş,Kayserilimisiniz ? Tokatlıyım Eti kasap neden parçalamadan vermiş ? ben onu anlamadım.. eti bütün kullanıyoruz zaten Yorum bağlantısı
Fatih Altınoluk 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Elinize sağlık, canım çekti şimdi[emoji4] Gönderem mi Ya güzel olmazsa gitti 4 kilo et Gayserilinin pastırası çalınmış.Ağlıyormuş.Pastırmayada ağlamamda çalan ya doğramasını bilmiyorsa diye.Yani ete bişi olmaz ama yapan ya doğramasını bilmiyorsa Güzel bir paylaşım olmuş,Kayserilimisiniz ? Sende Gayserilisin herhalde ağam 3 Yorum bağlantısı
Recommended Posts