Misafir 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 semih bey harikasınız, ellerinize sağlık. bir gayserili olarak sadece kendi yaptığımız sucuğu yedim, onlar da hep kurum kurum kuruyor niyeyse.Koruyor mu? [emoji15] Keşke Keşke.[emoji7] Yorum bağlantısı
Semih Usluer 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 semih bey harikasınız, ellerinize sağlık. bir gayserili olarak sadece kendi yaptığımız sucuğu yedim, onlar da hep kurum kurum kuruyor niyeyse.Çok teşekkür ederim.. Burda asıl amaç ne yediğimizi bilelim çocuklarımızın boğazından düzgün ürünler geçsin.. İkinci amaç ise maliyeti yarıya indirmek neredeyse sadece et fiyatına pastırma yiyoruz daha ne olsun Sucuk işinede gireriz belki yakında [emoji6] Yorum bağlantısı
Serkan Aktay 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 3 sorum olacak. 1.Süzgeç kullanma nedeni hava alsın diye mi?2.Tuzlandığı için mi 15 gün durunca bozulmayacak? 3.Etin kanı tuza bulaşırsa herhangi birşey yapmak gerekecek mi yoksa kanlı tuzla mı devam edilecek? Yorum bağlantısı
Semih Usluer 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 3 sorum olacak. 1.Süzgeç kullanma nedeni hava alsın diye mi? 2.Tuzlandığı için mi 15 gün durunca bozulmayacak? 3.Etin kanı tuza bulaşırsa herhangi birşey yapmak gerekecek mi yoksa kanlı tuzla mı devam edilecek? 1 süzgeç, suyunun dışarı akması lazım akmazsa olmaz2 tuzla pişirme denir halk arasında tuzla fermante diyebiliriz..evet ondan bozulmayor.. 3 evet değişmeyeceğiz.. Aslında olay şudur tuzla etin suyunu özünü çıkarıyoruz çıkmazsa et bozulur! Yaparsanız sizde göreceksiniz nekadar çok su çıktığını[emoji6] Bazıları bunu hızlandırmak için tuzlanmış etin üzerine ağırlık koyar ve eğim verip suyun akmasını bekler alıntıdır Bu yöntemde et daha sert olur süreç daha hızlı olur ben kullanmıyorum.. Yorum bağlantısı
Osman Bilgin 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 benim de bir mesajım olsun hak payı falan dağıtılırsa ben de nasipleneyim :=) 1 Yorum bağlantısı
Cavit Çırakoğlu 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Elinize sağlık . Bence daha fazla bekletmeyip : Şimdi önceden hazırladığım pastırma diye resmi göstermelisiniz. )) 1 Yorum bağlantısı
Sertaç Karginer 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Eline sağlık çok severim pastırmayı takipteyim 1 Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Pişince uyandırırsınız. (Bir üniversite repliğidir. Tencerede kuru fasulye faciasından hemen önce) 2 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 Burda hazır yapılmışı var derrrmişim.. Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Burda hazır yapılmışı var derrrmişim.. 2 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 22 Kasım 2016 Paylaş 22 Kasım 2016 Pastırmada Kastamonu merkezde tabakoğlu nu tek geçerim . 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 22 Kasım 2016 Yazar Paylaş 22 Kasım 2016 Hazır bitmişi var bunlar geçenseneki mamül 3 Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 Koruyor mu? [emoji15] Keşke Keşke.[emoji7] kuruyor abi Çok teşekkür ederim.. Burda asıl amaç ne yediğimizi bilelim çocuklarımızın boğazından düzgün ürünler geçsin.. İkinci amaç ise maliyeti yarıya indirmek neredeyse sadece et fiyatına pastırma yiyoruz daha ne olsun : Sucuk işinede gireriz belki yakında [emoji6] kesinlikle aynı duygular içindeyim. Hazır bitmişi var bunlar geçenseneki mamül peki burada çemen hariç kaç kğ etten kaç kğ pastırma oluyor. kuruma, su buharlaşma olayı yüzde kaç oluyor. Yorum bağlantısı
Ahmet Gül 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 Pastırmada Kastamonu merkezde tabakoğlu nu tek geçerim . Kayserililer kızmasın ama gerçekten taş çıkartır. Kastamonu'ya gelen olursa pastırmalı ekmek denemeden gitmesin. Tavsiye olunur. 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 23 Kasım 2016 Yazar Paylaş 23 Kasım 2016 kuruyor abi kesinlikle aynı duygular içindeyim. peki burada çemen hariç kaç kğ etten kaç kğ pastırma oluyor. kuruma, su buharlaşma olayı yüzde kaç oluyor. Hiç ölçmedim desem. [emoji14] Yorum bağlantısı
Haşmet Güngör 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 Ölçtüğün zaman evde Kedi varsa onu da tart 2 Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 Hiç ölçmedim desem. [emoji14] O zaman bu yaptığını ölç. elbette bu şekilde yaparsak daha hijyenik sağlıklı ve daha uygun fiyatlı olur ama bakalım beklediğimize, çektiğimiz eziyete ne kadar değiyor. 1 Yorum bağlantısı
Misafir 23 Kasım 2016 Paylaş 23 Kasım 2016 O zaman bu yaptığını ölç. elbette bu şekilde yaparsak daha hijyenik sağlıklı ve daha uygun fiyatlı olur ama bakalım beklediğimize, çektiğimiz eziyete ne kadar değiyor. Nallı kuzu? Yorum bağlantısı
Semih Usluer 23 Kasım 2016 Yazar Paylaş 23 Kasım 2016 İlk gün tabanda biriken suyu boşaltıyoruz tekrar dolaba. Üste herhangibir müdahale etmiyoruz.. 4 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 27 Kasım 2016 Yazar Paylaş 27 Kasım 2016 Evet bugün 5. Gün. Günlük su dökmemizin yanında bugün etlerimin hem ters düz edip hemde alttakini üste şeklinde yerlerini değiştirip tekrar kabımıza koyup dolaba koyuyoruz.. Bu arada çıkan et suyu baya azalmaya başladı süreç hızlı işliyor ( bu seçtiğimiz ete göre değişebiliyor) tahminden daha önce birsonraki adıma geçebiliriz... 4 Yorum bağlantısı
Erdoğan Temur 27 Kasım 2016 Paylaş 27 Kasım 2016 Hazır bitmişi var bunlar geçenseneki mamül Sizin ev neredeydi. Balkon alçak mı. 2 Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2016 Paylaş 27 Kasım 2016 Bak seninle bir iş yapalım, ben eskici pazarından 8 mm kocaman bir kamera alayım. Üstüne bir led takarız sonra yollarda yolüstü restoranlara dalarız, ye iç ne getirirlerse. Sorarlarsa FCTR tv yemek programı deriz. En son numaradan hesabı isteriz, yok abi ne hesabı ikramımız olsun diyeceklerdir. Hımm enfes, içinde fesleğen mi var, peyniri fermante olurken soğukta mı bekledi, sütlaçın sütünde kekik var sanki, hayvanlar özel besi mi falan diye iki üç yalandan soru sorarız.. Nasıl bi dünyan var senin reis [emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23] Yorum bağlantısı
Recommended Posts