Mahmut Sayar 27 Kasım 2016 Paylaş 27 Kasım 2016 (düzenlendi) Pastırmalı yumurta ve paçanga böreğine bayılırım. Bu yıl t-bone steak keşfettim, henüz evde yapamıyoruz. Bilen yapsa da bize de öğretse. Şu hayvanın sırtı nelere kadir. 27 Kasım 2016 tarihinde Mahmut Sayar tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Usluer 27 Kasım 2016 Yazar Paylaş 27 Kasım 2016 Sizin ev neredeydi. Balkon alçak mı. Yorum bağlantısı
Misafir 27 Kasım 2016 Paylaş 27 Kasım 2016 Pastırmalı yumurta ve paçanga böreğine bayılırım. Bu yıl t-bone steak keşfettim, henüz evde yapamıyoruz. Bilen yapsa da bize de öğretse. Şu hayvanın sırtı nelere kadir. Nusret'te var tbone ama fiyat/performans orani olarak daha iyi secenekler mevcut. Saygilarimla. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 27 Kasım 2016 Paylaş 27 Kasım 2016 Pastırmalı yumurta ve paçanga böreğine bayılırım. Bu yıl t-bone steak keşfettim, henüz evde yapamıyoruz. Bilen yapsa da bize de öğretse. Şu hayvanın sırtı nelere kadir. tbone u pişirmesi çok zordur çünkü bir kısmı daha yumuşak ve tamamen yağsız bonfiledir diğer kısmı ise biraz daha sert ve bonfileye oranla daha yağlı sayılabilecek olan kontrfiledir.. ve telde falan iyi pişmez iyi bir döküm tavada yada barbeküde pişirilmesi tavsiyemdir...tbone nun adı ve görüntüsü var en kral dana Eti antrikottur Evde hiç pastırma yapmadım ve evde yapılması zor olur diye düşünüyorum en az 15 gün tuzda yatırılması Lazım sonrasında preslenmesi lazım içerisinde hiç su kalmaması için en sonda çemenlenmesi lazım vsvs bu kadar uğraşın sonucuna değecekmi 3-4kg bonfile 250 lira civarında onun yerine ara ara pastırmanın kralı alınır ve yenilir Nusret'te var tbone ama fiyat/performans orani olarak daha iyi secenekler mevcut. Saygilarimla. tbone heryerde bulunabilir ama önemli olan onun sunumu ve pişirilişi onu değerli kılanda bu.. Et hafif donacak(sırt) ve bir hızar olacak(testerede olur) işte tbone hazır[emoji4] Yorum bağlantısı
Semih Usluer 27 Kasım 2016 Yazar Paylaş 27 Kasım 2016 Evde hiç pastırma yapmadım ve evde yapılması zor olur diye düşünüyorum en az 15 gün tuzda yatırılması Lazım sonrasında preslenmesi lazım içerisinde hiç su kalmaması için en sonda çemenlenmesi lazım vsvs bu kadar uğraşın sonucuna değecekmi 3-4kg bonfile 250 lira civarında onun yerine ara ara pastırmanın kralı alınır ve yenilir tbone heryerde bulunabilir ama önemli olan onun sunumu ve pişirilişi onu değerli kılanda bu.. Et hafif donacak(sırt) ve bir hızar olacak(testerede olur) işte tbone hazır[emoji4] Ben her sene kendim yapıyorum pastırmamı bir zorluğu yok sadece süre uzun. Ayrıca 4 kilo 250 gr. Bonfileyi 160 tl ye aldım. O söylediğiniz fiyatlar yok burada [emoji6] 1 Yorum bağlantısı
Mahmut Sayar 27 Kasım 2016 Paylaş 27 Kasım 2016 Nusret para ve zevk meselesi, aynı lezzete ulaşacağınız çok daha hesaplı steakhouselar mevcut. Kendi adıma hangi öğün ve hangi yemek olursa olsun kişi başı 60-70 lirayı geçen her yer israftır. Şu döküm tavada dışı pişmiş, içi kırmızı sulu et işi o kadar da zor değil aslında. Etin belli sıcaklıklarda dinlenmesi ilk merhale, sonrasında çok sıcak tavada suyunu salmadan mühür işlemi yapılmalı. Yine de büyük et tecrübe istiyor, youtube videolarıyla olmadığını bir kaç kez temaşa ettim. Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Ben her sene kendim yapıyorum pastırmamı bir zorluğu yok sadece süre uzun. Ayrıca 4 kilo 250 gr. Bonfileyi 160 tl ye aldım. O söylediğiniz fiyatlar yok burada [emoji6] neresi orası bizde bonfileyi oradan alalım bonfile 37-38liraysa normal et ne kadar Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Bitmiştir diye geldim ama daha çok var galiba, takipteyim. 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 28 Kasım 2016 Yazar Paylaş 28 Kasım 2016 neresi orası bizde bonfileyi oradan alalım bonfile 37-38liraysa normal et ne kadarTokat istanbuldaki birçok et lokantasına bonfile burdan gidiyor.. Daha ne diyim.. 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 (düzenlendi) Tokat istanbuldaki birçok et lokantasına bonfile burdan gidiyor.. Daha ne diyim.. bizim toptan alışımızın bile altında.. fiyat çok iyi ama ithal et olabilir:) 28 Kasım 2016 tarihinde emre öğüt tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Usluer 3 Aralık 2016 Yazar Paylaş 3 Aralık 2016 Evett bir aşama daha ilerliyoruz. 12 gün oldu ve artık etimiz de su falan kalmadı. Tuzdan çıkarıp güzelçe temizleyip yıkayıp su dolu bir kovaya koyup biraz tuzunun çıkmasını bekleyeceğiz. Eğer başta söylediğim gibi güzel bir kalın tuz (iri taneli) kullanıldı ise 2-3 saat suda beklemesi yeterli olacaktır.. Çıkartıktan sonra çemenlemeden 1-2 gün biraz kuruması için asacağız..( bu kurutmayı yapmaz isek yüzüne süreceğimiz çemen tutmaz soyulur).. 7 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 6 Aralık 2016 Yazar Paylaş 6 Aralık 2016 Birkaç ekleme yapmak istiyorum. Kullandığınız et nekadar kalın ise tuzda ve suda bekleme süresi artar nekadar ence yada küçükse tuzda ve suda bekleme süresi azalır. Birde suda bekletirken sık sık suyu değiştirmek lazım yoksa tuzlu suda bekletmiş oluruz. Yada kapla beraber hafiften damlayan bir musluğun altına koyarsanızda gayet güzel olur.. Sonraki aşama ise yıkayıp suda beklettiğimiz etimizi çemenlemeden 1-2 gün asıyoruz.. 3 Yorum bağlantısı
Erhan Doruk 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 Et gördükçe aklıma nusret geliyor işin sonunda pastırmayla güzel bir poz beklerim. 1 Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy 6 Aralık 2016 Paylaş 6 Aralık 2016 Birkaç ekleme yapmak istiyorum. Kullandığınız et nekadar kalın ise tuzda ve suda bekleme süresi artar nekadar ence yada küçükse tuzda ve suda bekleme süresi azalır. Birde suda bekletirken sık sık suyu değiştirmek lazım yoksa tuzlu suda bekletmiş oluruz. Yada kapla beraber hafiften damlayan bir musluğun altına koyarsanızda gayet güzel olur.. Sonraki aşama ise yıkayıp suda beklettiğimiz etimizi çemenlemeden 1-2 gün asıyoruz.. bu hali tam olarak kuru mu, tartım yaptınız mı? Yorum bağlantısı
Semih Usluer 6 Aralık 2016 Yazar Paylaş 6 Aralık 2016 bu hali tam olarak kuru mu, tartım yaptınız mı?Yok henüz kurumadı çemenleri sürüldü sadece havanın durumuna göre nezaman kurursa artık.. Sadece beklemek kaldı.. [emoji6] 4 Yorum bağlantısı
Misafir 7 Aralık 2016 Paylaş 7 Aralık 2016 Yok henüz kurumadı çemenleri sürüldü sadece havanın durumuna göre nezaman kurursa artık.. Sadece beklemek kaldı.. [emoji6] İki sorum var; aralarda birer ikişer gün bekletme işlemleri soğuk bir ortam mı gerektiriyor, yoksa ev ortamı mı? ikincisi çemen fotolarda sarıya yakın kahverengi olarak görülüyor. Oysa ki markette gördüğümüz pastırmalar genelde kiremit renginde kızıla yakın bir renkte. Sebep foto mudur yoksa çemenin özelliği mi? Yorum bağlantısı
Tahir İlter 7 Aralık 2016 Paylaş 7 Aralık 2016 Sona doğru yaklaşıyoruz... Semih Bey, kullandığınız çemen bu mu ? http://saribahce.com/tokat-cemeni-koplu-300-gr.html Bu siteden güvenerek alışveriş yapabilir miyiz ? Adres Tokat göründüğü için size sormak istedim. 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 7 Aralık 2016 Yazar Paylaş 7 Aralık 2016 İki sorum var; aralarda birer ikişer gün bekletme işlemleri soğuk bir ortam mı gerektiriyor, yoksa ev ortamı mı? ikincisi çemen fotolarda sarıya yakın kahverengi olarak görülüyor. Oysa ki markette gördüğümüz pastırmalar genelde kiremit renginde kızıla yakın bir renkte. Sebep foto mudur yoksa çemenin özelliği mi? Aslında zamanı ekimdir rüzgarlı hafif soğuk olması lazım.. Ben balkona astım camla kaplı balkon karşılıklı iki cam açtım hem soğuk hem havalanıyor.. Kuruyunca rengi dönecek abi henüz yaş.. Marketlerdekiler bi ton daha koyu olur biraz görsel o etle aynı renk olsun diye [emoji23] [emoji6] Semih Bey, kullandığınız çemen bu mu ? http://saribahce.com/tokat-cemeni-koplu-300-gr.html Bu siteden güvenerek alışveriş yapabilir miyiz ? Adres Tokat göründüğü için size sormak istedim. Evet koplu firmanın adı aynı çemen.. En iyisi budur. 4 kiloya ben bundan 3 tane kullandım 1 Yorum bağlantısı
Semih Usluer 7 Aralık 2016 Yazar Paylaş 7 Aralık 2016 Semih Bey, kullandığınız çemen bu mu ? http://saribahce.com/tokat-cemeni-koplu-300-gr.html Bu siteden güvenerek alışveriş yapabilir miyiz ? Adres Tokat göründüğü için size sormak istedim. Tahir bey çemen doğru ama kendi satış kanallarımı bilmiyorum. Yanlıl bişey söylemek istemem.. 1 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 7 Aralık 2016 Paylaş 7 Aralık 2016 Vesile ile neden artık çememsiz satılır marketler de sebep var mı Yorum bağlantısı
Ersen Tapan 7 Aralık 2016 Paylaş 7 Aralık 2016 Vesile ile neden artık çememsiz satılır marketler de sebep var mı Ter kokusunu önlemek için. Yorum bağlantısı
Misafir 7 Aralık 2016 Paylaş 7 Aralık 2016 (düzenlendi) Ter kokusunu önlemek için. Oysa ki yakında pastırma kokulu deodorant üretilecekmiş [emoji6] 7 Aralık 2016 tarihinde Mükremin Kocataşkın tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Semih Usluer 7 Aralık 2016 Yazar Paylaş 7 Aralık 2016 Vesile ile neden artık çememsiz satılır marketler de sebep var mıÇağlar abi tadını herkes seviyor ama kokusuna dayanamayanlar ( genelde bayanlar) pastırma istiyorum ama kokusunu istemiyorum diyenler için üretilen bir ürün.. Tokatta öle satan yok mesela zarar eder elinde kalır satamaz [emoji23] baharatı daha az olan yada sarımsaksız çemen kombinasyonları var ama tadı yok malesef... Yorum bağlantısı
Recommended Posts