İçeriğe Yönlendir

Triger Değişiminde Sente Ayarı Şart Mı ?

Mustafa Sahin

Recommended Posts

Mustafa Sahin

Bugün INA triger seti ile devirdaim değiştireyim dedim. Ustanın yolunu tuttum, içimden bir ses aksilik çıkacağını söylüyordu.

Çok da şaşırmadım, usta setin içinden çıkan gergi bilyasını yerine takamadı bu gergi bilyası bozuk dedi. Halbuki Alman malı garantili ürün.

Parçacıya gittim, sadece gergi bilyasına 110 tl fiyat çektiler. Halbuki seti ben 130 liraya almıştım.

Parçacı eski gergi bilyasına baktı bu sağlam ses de yapmıyor eskisini takabilirsiniz dedi. Öyle yaptık.

Bunu aştıktan sonra baktım triger kayışını taktı işlem yapmıyor, sente ayarı yapmayacakmısın ? diye sordum. Abi bunda sente ayarına gerek yok, kayışı çıkarmadan önce saplamayla sabitledim zaten dedi.

Marşı bastı sorunsuz çalıştı. Şimdi eve geldim şu an bir sorun yok. Bizim araçlarda triger değişirken sente yapılmaz mı ? yoksa uğraşmak mı istemedi ?

Yorum bağlantısı
Furkan Avcı

Dediği gibi sabitlemiştir, sente ayarına ayrıyeten gerek yoktur.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Dediği gibi sabitlemiştir, sente ayarına ayrıyeten gerek yoktur.

Teşekkürler Furkan bey içimi rahatlattınız. Peki setten çıkan gergi bilyasının sorunlu olması normal mi ? eskisini mecburen taktık pek de eskimiş durmuyordu çevirince ses gelmiyor.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Parça nerden temin edildi?

Parçayı, isim vermeyim kötü bir izlenim olmasın, Ankarada bir firmadan. Düzgün bir firmaya benziyor yanlış yapacaklarını sanmıyorum.

Sabitlemek için çevirince mekanizma olması gereken yere gelmiyormuş, çok uğraştı olmamıştı.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Triger değiştirme aparatı vardır cetvel şeklinde kullanılırsa sente ayarı kaçmaz bozulmaz aparatı olmayan ustalar tornavida saplama vs ile sabitlemeye çalışır. Çekişte çalışma sesindr bir anormallik yoksa ayarı bozuk değildir.

Made in Germany yazar da sahte ürün çoktur piyasada. Ürünü aldığınız yeri söyleyebilir misiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Triger değiştirme aparatı vardır cetvel şeklinde kullanılırsa sente ayarı kaçmaz bozulmaz aparatı olmayan ustalar tornavida saplama vs ile sabitlemeye çalışır. Çekişte çalışma sesindr bir anormallik yoksa ayarı bozuk değildir.

Evet o aparatı youtube videolarında görmüştüm, kendisine söyledim. Gülümseyerek, ondan bizde yok saplamayla sabitliyoruz dedi.  Zaten hiç motorun üst kısmını açmadı sadece ekzantrik kayışı olan bölgeye dokundu.

Çekişte bir sorun yok, hızlanırken vs. gayet akıcı gidiyor eskisi gibi. Sadece sente ayarı her triger değişiminde yapılmalı mı diye tereddüt etmiştim. İlk kez değiştiriyorum.

Yorum bağlantısı
Koray Demir

Ayar bozulursa yapılmalıdır ki çekişte rölanti değişir işi bilen bir usta kolay kolay kaçırmaz endişe etmeyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Bu yedek parça satışında çok dümen dönüyor.Antalya'nın en büyük yedek parça satıcılarından birinden amortisör takozu bozuk çıktı.Orjinal diye vermişti.Ben de söktürüp eskilerini taktırmıştım.Eskileri daha sessizdi.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Bu yedek parça satışında çok dümen dönüyor.Antalya'nın en büyük yedek parça satıcılarından birinden amortisör takozu bozuk çıktı.Orjinal diye vermişti.Ben de söktürüp eskilerini taktırmıştım.Eskileri daha sessizdi.

Haklısınız Türkiyede neler dönmüyor ki ? Satıcı sattığı ürünün arkasında duruyorsa ozaman güvenirim.

Satıcıya mail attım, ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım diyor. Ben de ; madem ürün garantili bende öylece boş yere duracağına size göndereyim distribitör size sağlamını göndersin dedim. Yanıt gelmedi, bakalım ne diyecek. Yoksa çok da önemsemiyorum arabanın üzerindeki eski set de INA 'ymış, sıkıntılı değil bilya dağılmamış ses yoktu geri yerine taktık. Bu sefer böyle oldu ne yapalım. Ama işte bir şey de tam istediğimiz gibi gitse şaşardık.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Yanlış araca ait yollamasınlar? Ustanız neden temin edemedi?

Hayır yanlış parça değil Çağlar bey, eski parçayla birebir hatta. Çok dikkatli inceledim fiziksel olarak hiçbir fark yok. Eskisi de INA , benim aldığım da INA, Fiesta 2002 ve üzeri için triger seti.

İçindeki yaylı mekanizmada bir sorun var galiba. Ya da usta takamadı desem eskisini çıkarıp geri nasıl taktı. Demekki üründe sorun vardı gerçekten.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Eski bilyayı gergiyi çıkanı geri takmaz değişirdim ben olsam.. Kritik parça.. Arızası sonuçları masraf ağır oluyor

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Eski bilyayı gergiyi çıkanı geri takmaz değişirdim ben olsam.. Kritik parça.. Arızası sonuçları masraf ağır oluyor

Parçayı aldığım yere geri göndereceğim kabul ederse, seri nosunu alacağım, değişim yaparsa yenisini takarım şu an için yapılacak tek şey bu. Benim de içim rahat etmedi zaten haklısınız.

Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Fatih Söğütçü

• photo-63667.jpg?_r=1429452858
  • Üye
  • 129 Mesaj
  • Ülke: Türkiye
  • Araç: 11 focus 3 tdci
  • Doğum Yılı: 1985
  • Meslek: memur

Gönderim tarihi 02.08.2016 - 11:19

Ford servisinin deneyimli ustası ile görüşmem sonrasında '' ben 10 yıldır serviste çalışıyorum şu zamana kadar bilya arızasından dolayı bir elin parmaklarını geçmez değiştiğim bilyalar dedi, zaten bilya bir anda sıkışıp kırılmaz ve bir anda  kayışa zararı olmaz , bozulmaya başlayınca rahatsız edici bir ses çıkarır o zaman da gelirsin değişiriz dedi.Ama ben inanmayıp gidip özel serviste set halinde değiştirdim ve bir sürü sorun çıktı.Özel serviste değişim set halinde (bilya ve kayış) 280 tl, serviste sadece kayış değişelim toplam 270 tl.Servis istersen biz set halinde değişelim dedil (triger+bilya+kasnak) 800tl.Bana kalırsa bi dünya para verip set halinde değişmeyin sadece kayışı değiştirin serviste.Benim gibi özel serviste değiştirip bi dünya kafanızı agrıtmayın.

Bir de böyle mesaj gördüm. Kafa hepten karışık :)

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Triger bilyasını sıkıştırlaım ustanın ses yapa yapa gitsin evine teklif edin?

Ne rahat ustalar var :)

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mustafa Sahin

Triger bilyasını sıkıştırlaım ustanın ses yapa yapa gitsin evine teklif edin?

Ne rahat ustalar var :)

Yaklaşım şu şekilde , triger bilyası bozulunca ses yapar birden dağılmaz (mış) ozaman gelin değiştiririz diyor :) Vallahi ustalardaki rahatlık bende yok :)

Yorum bağlantısı

Triger degistirmek icin olan aparat servisler disinda yoktur. Bu yuzden usta dikkatlice saplama ile dogru yeri bulmaya calisir ve kaymayi engeller. Gapilan islem bu asamada dogru ama bolya isini bilemiyorum.

Saygilarimla.

Yorum bağlantısı
Mustafa Yanar

Haklısınız Türkiyede neler dönmüyor ki ? Satıcı sattığı ürünün arkasında duruyorsa ozaman güvenirim.

Satıcıya mail attım, ilk defa böyle bir sorunla karşılaştım diyor. Ben de ; madem ürün garantili bende öylece boş yere duracağına size göndereyim distribitör size sağlamını göndersin dedim. Yanıt gelmedi, bakalım ne diyecek. Yoksa çok da önemsemiyorum arabanın üzerindeki eski set de INA 'ymış, sıkıntılı değil bilya dağılmamış ses yoktu geri yerine taktık. Bu sefer böyle oldu ne yapalım. Ama işte bir şey de tam istediğimiz gibi gitse şaşardık.

Yetkili serviste iş yaptırmak  bu sıkıntılar yüzünden bana daha mantıklı geliyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Servisteki aparatların da çoğu tertemiz sıfır gibidir.. Merak etmeyiniz. Zorunlu olarak alınır ancak istekli olarak kullanılmaz

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Triger degistirmek icin olan aparat servisler disinda yoktur. Bu yuzden usta dikkatlice saplama ile dogru yeri bulmaya calisir ve kaymayi engeller. Gapilan islem bu asamada dogru ama bolya isini bilemiyorum.

Saygilarimla.

Çoğu iyi özel serviste var ve aktif olarak kullanılıyor cepten harcayıp ford eğitimi alıyorlar bilinçliler.
Yorum bağlantısı
(düzenlendi)

Çoğu iyi özel serviste var ve aktif olarak kullanılıyor cepten harcayıp ford eğitimi alıyorlar bilinçliler.

Ben o aparatin fiyatindan ziyade maksatli olatak disariya verilmedigini biliyorum..ozel servislerin nasil aldigini ya da hangi iyi ozel servislerin elinde var bilemiyorum ama sanayideki usta da zaten her markaya gore elinde bulunduramaz.

Saygilarimla.

tarihinde Evren İskent tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...