Ali Kılıç3 28 Kasım 2016 Paylaş 28 Kasım 2016 Arkadaşlar herkese selam. 2012 model fiesta araca sahibim aracı 1 sene önce aldım krediyle.İlk sene kasko ve sigortada sıkıntı yaşamadım.2. sene kasko poliçemi yenilemek isterken pert hatası aldım. Biraz araştırmalarım sonucunda aynı motor no suna sahip başka bir aracın olduğunu öğrendim araç nisan 2016 da perte ayrılmış.Şaseler farklı ama motor no ları aynı bu yüzden kasko yaptırmak isterken pert hatası alıyorum. Ford yetkili servisine durumu anlattığımda Ford otosandan bir yazı telep etmişler. Araçların farklı olduğunu vs belirten bir belgeyle sigortacıma gidince belgenin sistemi düzeltmeyeceğini söyledi. Daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu? Hakem heyeti yada farklı şekil nasıl bir yaptırımım olabilir? Yada ruhsatda bir değişiklik olursa Ford dan masrafları alabilir miyim? Cevaplarınız için teşekkür ederim. Yorum bağlantısı
Selim Kaya 29 Kasım 2016 Paylaş 29 Kasım 2016 Muhtemelen diğer aracın motor numarasında bulunan "0" rakamı ile "O" harfi karışmıştır. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2016 Paylaş 29 Kasım 2016 Motor no aynı olamaz. Genel hata şase no da yapılır yazım hatası olarak. Yanlış yazmış olabilir diğer poliçe Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan 29 Kasım 2016 Paylaş 29 Kasım 2016 Yahu arkadaş memleketin haline bak. Başkasının arabasını perte ayırıyorlar ama yazarken motor numarasını yanlış yazıyorlar sonra senin araba pert çıkıyor, bir de bunu düzeltmek için uğraşıyorsun. Mahkemeye ver sigorta şirketlerini kendileri düzeltsinler. Maddi manevi tazminat davası aç. Bu nedir arkadaş. 2 Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 29 Kasım 2016 Yazar Paylaş 29 Kasım 2016 (düzenlendi) Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Lakin herhangi bir hata yok. Şase numaram mesela wdfsafavk12545 diğer aracın dsdasavk12545 fordun sistemi son 7 haneyi alıyormuş. Bu yüzden motor no ları VK12545 oluyor. Yanlış yazılma vs söz konusu değil. Diğer araç perte çıkmasaydı bu şekil bir hata sistemde gözükmüyordu. Gayet rahat kasko ve sigorta yapıyorlar. Ama araçlardan biri pert vs olursa sistem hata veriyor. Pert olmayan araçta pert gözüyor. Ford Otosan a bildirdim araçların farklı olduğu sadece motor noların çakıştığından böyle bir hata olmuş vs tarzından belge gönderdi ama herhangi bir işlem yapamadım. Yahu arkadaş memleketin haline bak. Başkasının arabasını perte ayırıyorlar ama yazarken motor numarasını yanlış yazıyorlar sonra senin araba pert çıkıyor, bir de bunu düzeltmek için uğraşıyorsun. Mahkemeye ver sigorta şirketlerini kendileri düzeltsinler. Maddi manevi tazminat davası aç. Bu nedir arkadaş. Aracın 2. sahibiyim. Biraz araştırma yaptım galiba sıfır alınmayan ürünlere tüketici hakem heyeti bakmıyormuş. 29 Kasım 2016 tarihinde Ali Kılıç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2016 Paylaş 29 Kasım 2016 Arkadaşlar cevaplarınız için teşekkür ederim. Lakin herhangi bir hata yok. Şase numaram mesela wdfsafavk12545 diğer aracın dsdasavk12545 fordun sistemi son 7 haneyi alıyormuş. Bu yüzden motor no ları VK12545 oluyor. Yanlış yazılma vs söz konusu değil. Diğer araç perte çıkmasaydı bu şekil bir hata sistemde gözükmüyordu. Gayet rahat kasko ve sigorta yapıyorlar. Ama araçlardan biri pert vs olursa sistem hata veriyor. Pert olmayan araçta pert gözüyor. Ford Otosan a bildirdim araçların farklı olduğu sadece motor noların çakıştığından böyle bir hata olmuş vs tarzından belge gönderdi ama herhangi bir işlem yapamadım. Aracın 2. sahibiyim. Biraz araştırma yaptım galiba sıfır alınmayan ürünlere tüketici hakem heyeti bakmıyormuş. Bu bir gizli ayıptır. İkinci eli olmaz. Bu arada tutar yüzünden tüketici mahkemesi bakıyor olmalı. Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 29 Kasım 2016 Yazar Paylaş 29 Kasım 2016 (düzenlendi) Bu bir gizli ayıptır. İkinci eli olmaz. Bu arada tutar yüzünden tüketici mahkemesi bakıyor olmalı. Şuan galiba ruhsatta değişiklik yapılmadan düzelmeyecek gibi çıkan meblanın tanzimini talep edicem eğer öndenmez ise tüketici hakemine başvurmayı düşünüyorum.Lakin hangi aracın motor nosu kaç araçta olduğu muellak sıfır araç alıyorsunuz yarın diğer araç kaza yapıyor sizin araçta pert uğraş dur nasıl iştir anlamadım. 29 Kasım 2016 tarihinde Ali Kılıç tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 29 Kasım 2016 Yazar Paylaş 29 Kasım 2016 shok. şok.. Bende aynı şekildeyim çağlar bey çözümü bulamadım bir türlü ilginç bir durum Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Kasım 2016 Paylaş 29 Kasım 2016 çözümü bulmak fordotosan a ait. o ülkedeki yasal bir sistemde çelişiyorsa fabrikasyon bir uygulama... bunu üreteni/distribütörü çözecek Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 29 Kasım 2016 Yazar Paylaş 29 Kasım 2016 çözümü bulmak fordotosan a ait. o ülkedeki yasal bir sistemde çelişiyorsa fabrikasyon bir uygulama... bunu üreteni/distribütörü çözecek Bekliyoruz lakin şuan belge vermekten başka birşey yapmıyorlar. bakalım zaman ne gösterir Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 29 Kasım 2016 Paylaş 29 Kasım 2016 çözümü bulmak fordotosan a ait. o ülkedeki yasal bir sistemde çelişiyorsa fabrikasyon bir uygulama... bunu üreteni/distribütörü çözecek İyi güldüm abi ya 2 Yorum bağlantısı
H.Cenk Bayrakçı 29 Kasım 2016 Paylaş 29 Kasım 2016 Hayretler içerisindeyim şu anda... Olaya bak...[emoji15] Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 29 Kasım 2016 Yazar Paylaş 29 Kasım 2016 Hayretler içerisindeyim şu anda... Olaya bak...[emoji15] Aynen hocam 10 gündür hiçbir çözüm elde edemedim ülkemizdeki ne tramerinde iş var nede ithal eilen araçlarında Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 2 Aralık 2016 Yazar Paylaş 2 Aralık 2016 Arkadaşlar konu günceldir. Yardımlarınızı bekliyorum. Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış 2 Aralık 2016 Paylaş 2 Aralık 2016 Maalesef bir çok ford modelinde bu şekilde, benim aracın motor numarası aynı zamanda bir transitte görünüyor. Şimdilik diğer araçta da bende de pertlik bir durum yok ama ilerleyen zamanda ne olur Allah bilir. Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 2 Aralık 2016 Yazar Paylaş 2 Aralık 2016 Maalesef bir çok ford modelinde bu şekilde, benim aracın motor numarası aynı zamanda bir transitte görünüyor. Şimdilik diğer araçta da bende de pertlik bir durum yok ama ilerleyen zamanda ne olur Allah bilir. bende de connect diğeri perte çıktı ford otosan sadece belge veriyor başka birşey yapmıyor yüzde 90 bu hafta sonu mahkeme işlemlerine başlatacağım Yorum bağlantısı
Önder Özcan 2 Aralık 2016 Paylaş 2 Aralık 2016 shok. şok.. Abi hatırlamıyor musun, bir kaç yıl önce aynı durumda bir mondeo vardı. Motor noları başka bir fordla aynı. Ve ben bunu yazarken Selçuk yazmış, aynı durumdaymış. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Aralık 2016 Paylaş 2 Aralık 2016 Bu sorunla çok karşılaşıyoruz.. Fordun motor numaraları resmen çorba oldu.. Bir çok focus ve fiestanın motor numarası Transit ve mondeolarla aynı.. Forddan alacağınız yazı sistemi düzeltmez. Ancak o yazı ile kaskonuz sigorta şirketi tarafından onaylanabilir.. shok. şok.. Yeni mi duydun.. çorba çorba.. Focuslar hep aynı zamanda transit.. 1 Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 2 Aralık 2016 Yazar Paylaş 2 Aralık 2016 Bu sorunla çok karşılaşıyoruz.. Fordun motor numaraları resmen çorba oldu.. Bir çok focus ve fiestanın motor numarası Transit ve mondeolarla aynı.. Forddan alacağınız yazı sistemi düzeltmez. Ancak o yazı ile kaskonuz sigorta şirketi tarafından onaylanabilir.. Yeni mi duydun.. çorba çorba.. Focuslar hep aynı zamanda transit.. peki mehmet bey çözümü nedir acaba? ford u mahkemeye vermek üzereyim de Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 2 Aralık 2016 Yazar Paylaş 2 Aralık 2016 Abi hatırlamıyor musun, bir kaç yıl önce aynı durumda bir mondeo vardı. Motor noları başka bir fordla aynı. Ve ben bunu yazarken Selçuk yazmış, aynı durumdaymış. arkadaşların mesajlarını gördüm ama çözümü nasıl yapmışlar bulamadım Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 2 Aralık 2016 Paylaş 2 Aralık 2016 peki mehmet bey çözümü nedir acaba? ford u mahkemeye vermek üzereyim de Sigortacınız, pert olan aracın sizin aracınız olmadığını ispat eder ve kaskonuzu onaylatır.. Ancak o motor numarasının pert kaydı silinemez.. Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3 2 Aralık 2016 Yazar Paylaş 2 Aralık 2016 Sigortacınız, pert olan aracın sizin aracınız olmadığını ispat eder ve kaskonuzu onaylatır.. Ancak o motor numarasının pert kaydı silinemez.. vallaha kasko teklifini yüksek veriyorlar geçen sene 800 liralık kaskoyu şuan 1700-1800 civarı çıkartıyor. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 2 Aralık 2016 Paylaş 2 Aralık 2016 Şase no ya baksınlar.. İstediği açıdan bakıyor bence sigorta.. Yorum bağlantısı
Recommended Posts