İçeriğe Yönlendir

Fiesta VI - Aynı Motor No Lu 2 Araç

Ali Kılıç3

Recommended Posts

Çağlar Bayur

Arkadaşlar herkese selam. 2012 model fiesta araca sahibim aracı 1 sene önce aldım krediyle.İlk sene kasko ve sigortada sıkıntı yaşamadım.2. sene kasko poliçemi yenilemek isterken pert hatası aldım. Biraz araştırmalarım sonucunda aynı motor no suna sahip başka bir aracın olduğunu öğrendim araç nisan 2016 da perte ayrılmış.Şaseler farklı ama motor no ları aynı bu yüzden kasko yaptırmak isterken pert hatası alıyorum. Ford yetkili servisine durumu anlattığımda Ford otosandan bir yazı telep etmişler. Araçların farklı olduğunu vs belirten bir belgeyle sigortacıma gidince belgenin sistemi düzeltmeyeceğini söyledi. Daha önce bu sorunla karşılaşan oldu mu? Hakem heyeti yada farklı şekil nasıl bir yaptırımım olabilir? Yada ruhsatda bir değişiklik olursa Ford dan masrafları alabilir miyim? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

çözüm bulundu mu acaba?

Yorum bağlantısı
  • 4 hafta sonra...
Ali Kılıç3
On 23.12.2016 at 10:36, Çağlar Bayur yazdı:

çözüm bulundu mu acaba?

maalesef bulunmadı dava açıcaktım uğraşmak istemiyorum bir şekil biraz yüksek fiyatla kasko yaptırdım. kullanıyorum ama çözüm bulunmadı.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bu konu hakında bir yazışma yaptınzı mı fordotosan ile?

Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3
On 18.01.2017 at 19:02, Çağlar Bayur yazdı:

bu konu hakında bir yazışma yaptınzı mı fordotosan ile?

Çağlar bey ilk yorumlarda belirttiğim üzere mail yoluyla, sosyal paylaşım siteleri üzerinden, telefonla ve bayii üzerinden defalarca sözlü ve yazılı yaptığım görüşmeler neticesinde aldığım cevap her zaman aynı oldu.Yapabilecek birşeylerin olmadığı yönünde :) ihtar çekip mahkeme yoluna gidecektim ama vazgeçtim. Kulanıyorum şuan.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Size ford otosan dan gelen yazıılı bir cevap mevcut mudur

Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3
On 22.01.2017 at 15:52, Çağlar Bayur yazdı:

Size ford otosan dan gelen yazıılı bir cevap mevcut mudur

Evet mevcut 2 kere belge gönderdiler ıslak imza ve kaşeli araçların farklı olduğu vs yazıyor

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
6 dakika önce, Çağlar Bayur yazdı:

Bunu sigorta şirketi işleme koymadı mı?

Sigorta şirketi, tramer kayıtlarında da görüyor zaten.. Kaskoyu onaylamalı.. Ben onaylatıyorum.

Pert olan şudur, ancak bizim aracımız budur diyorum.. 

Bakıyorlar.. Aracın farkı olduğunu görünce onaylıyorlar.. 

Aynı sorun çıkma plakada da yaşanıyor... X bir plakadaki araç pert olmuşsa, Daha sonra o plaka başka araca takılmışsa aynı sorun yaşanıyor.. 

Onu da izah ederek onaylatıyoruz... 

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
  • 3 hafta sonra...
Ali Kılıç3
On 23.01.2017 at 23:00, Çağlar Bayur yazdı:

Bunu sigorta şirketi işleme koymadı mı?

Maalesef koymadılar .

On 23.01.2017 at 23:09, Mehmet Ozyurek yazdı:

Sigorta şirketi, tramer kayıtlarında da görüyor zaten.. Kaskoyu onaylamalı.. Ben onaylatıyorum.

Pert olan şudur, ancak bizim aracımız budur diyorum.. 

Bakıyorlar.. Aracın farkı olduğunu görünce onaylıyorlar.. 

Aynı sorun çıkma plakada da yaşanıyor... X bir plakadaki araç pert olmuşsa, Daha sonra o plaka başka araca takılmışsa aynı sorun yaşanıyor.. 

Onu da izah ederek onaylatıyoruz... 

Mehmet bey bu durum başınıza geldi mi daha önce ? kaskoyu nasıl hallettiniz? kasko yapıyorlar ama dar kapsamlı kasko poliçesi oluyor her firma yapmıyor.Yapanlar ise yüksek teklif veriyor. mesela geçen sene 900 lira olan kaskom bu sene 1900-2000 den aşağı çıkmıyor o da bir iki  firma yapıyor.

Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek
1 saat önce, Ali Kılıç yazdı:

Mehmet bey bu durum başınıza geldi mi daha önce ? kaskoyu nasıl hallettiniz? kasko yapıyorlar ama dar kapsamlı kasko poliçesi oluyor her firma yapmıyor.Yapanlar ise yüksek teklif veriyor. mesela geçen sene 900 lira olan kaskom bu sene 1900-2000 den aşağı çıkmıyor o da bir iki  firma yapıyor.

Sürekli başıma geliyor.. 

Yukarda yazdığım gibi çözüyorum.. Pert olarak gören dar kapsamlı yapıyordur.. Sizin aracınız pert değil ki..

Yorum bağlantısı
Ali Kılıç3
37 dakika önce, Mehmet Ozyurek yazdı:

Sürekli başıma geliyor.. 

Yukarda yazdığım gibi çözüyorum.. Pert olarak gören dar kapsamlı yapıyordur.. Sizin aracınız pert değil ki..

Teşekkürler mehmet bey özelinize bakabilir misiniz acaba ?

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...