İçeriğe Yönlendir

Lifter/itici/kadeh/fincan Sesi Vs Su Alma

Volkan Metli
Çözüme git İnan Çınar tarafından,

Recommended Posts

Volkan Metli

merhaba arkadaşlar,

1. bu sesi nasıl kesecez arkadaşlar. kesin çözüm kadehlerin değişmesi diyorlar ama motoru açtırmadan halledilebiliyormuş. bugün lifter temizleyici döktüm. 10 km kullandım. yarı yarıya azaldı ama tam kaybolmadı.

başına gelen motor açmadan halleden var mı acaba? bu arada değişim için iyi bi usta 300-400 arası masraf olur dedi. 2 tane de özel ford servisine gittim 1.5- 2 arası tutar dediler koşarak kaçtım. şuanda 5w40 yağ var. 

2. taban biraz su almış. kaçak yok. motor kaputunun altından camın önünde tahliyeler var. onlar tıkanmış ve aşağı giden kalorifer borularının dibinden almış. onu bulduk kapattık ayarladık. arabada çürük çarık yok. başka başka nerelere bakabiliriz. 

teşekkürler.

Yorum bağlantısı
Volkan Metli

Sağ mi sol mu su alan taraf?

iki tarafta da var ama yoğunluk sağ tarafta...

Yorum bağlantısı
İnan Çınar

Sağ taraf ise polen filtre kabı etrafından su alma ihtimali yada araç içinde konsol arkasında kalorifer petegi var ondan olabilir. Sol taraf için de silecek alt kollarının altında kabloların içeri girdiği siyah lastik tipa var onun sağından solundan su alabilir. Polen kabı ve lastik conta etrafi için siyah silikon kullanabilirsiniz.

Yorum bağlantısı
Volkan Metli
(düzenlendi)

Sağ taraf ise polen filtre kabı etrafından su alma ihtimali yada araç içinde konsol arkasında kalorifer petegi var ondan olabilir. Sol taraf için de silecek alt kollarının altında kabloların içeri girdiği siyah lastik tipa var onun sağından solundan su alabilir. Polen kabı ve lastik conta etrafi için siyah silikon kullanabilirsiniz.

evet o sol taraftaki tıpadan ben de şüphelendim hatta sileceğin alt kolunun köşesi tam onun üzerine denk geliyor. oradan damlayan su direkt olarak o tıpanın üstüne damlıyor. bende bi parça eski paspas kesip üzerine yerleştirdim ki damla gelmesin. yarın birgün etrafını silikonlayayım.

peki bu polen kabı tam olarak nerede? kalorifer peteği sağlam onu kontrol ettik.

tarihinde Volkan Metli tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Çözüm
İnan Çınar
87efbb9468b70e863f9589c898a3e3d8.jpg8f8716ea35acf60cc0f956a8d5680091.jpgYolcu tarafı ön cam altında. Kaputu açınca kutu görünür. Bahsi geçen lastik tipanin diğer tarafında. Etrafını komple silikonlayin. Bir de vites konsolunu söküp küllügün altına denk gelen klima tahliye borusu var. Yazın klima kullaniminda sağ paspas üstü islaklik için de onun tıkalı olma durumu söz konusu. 129a1b00d22cf90f0a39517fed2630d3.jpg
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Volkan Metli

benim arabada klima yok. onu kafadan eledim :) bi de o polen kutusunu kontrol ettik orda bi sorun yok.az önce indim o tıpayı altını üstünü etrafını silikonladım. su değil hava bile geçemez artık. :)

Yorum bağlantısı
Volkan Metli

bu arada arkadaşlar lifter sesi mobil1 5w30 koyunca kayboldu gibi. çok dikkatli dinlersen geliyor. o da her zaman değil. motor iyice ısınınca tamamen ortadan kalkıyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...