İçeriğe Yönlendir

2012 Fiesta 1.4 Tdci Devrin Takılı Kalması

Canberk Eken

Recommended Posts

Canberk Eken

2012 1.4 tdci'da yaşadığım, daha önce kısa süreli kullandığım 206 hdi'da da aynı şeyi gözlemlediğim için belki bu motorun huyudur demiştim ama rahatsız etmeye başladı.

Normal seyir halinde araç vitesteyken gazdan ayak çekildiğinde yaklaşık 3 saniye daha aynı dozda araç gaz vermeye devam ediyor. Bu 3 saniye sonunda da olması gerekenden daha keskin bir şekilde gaz kesiyor. Vites değişimlerinde ise ayağı gazdan çekip debriyaja basıldığında devir 1300-1400 rpm civarına inip, yeni vitesle birlikte ordan devam ediyor. Eğer daha yavaş vites değişimi yapılırsa önce 1300 civarına inip takılı kalıyor ve arkasından normal rolanti devrine iniyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Vites değiştiğinde yapıyor olması normal. 2012 sıfır aldım bayiden çıktım ertesi gün tekrar servise gidip aynı sıkıntıyı anlattım. test sürüşü yaptılar vites atarken takılıyor gibi dedim evet dediler. sonra çalışanlardan birinde vardı 2012 onunla test ettiler baktılar aynı sorun yok dediler. devir kaybetmemesi için olan bir özellik vites geçişlerindeki, şanzımana da destek oluyor. benim dediğim vites geçişinde olan için ama. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Canberk Eken
(düzenlendi)

Evet vites değişimlerinde rahatsız etmiyor ve hatta hoşuma bile gidiyor. Sarsıntısız ve kayıpsız vites değişimi için özellikle ayarlanmış bir şey olabileceği aklıma gelmişti benim de. Ama vites değiştirmeden normal seyir halinde gaz pedalı bırakıldığında gazın geç kesilmesi şimdilik rahatsız ediyor.

tarihinde Canberk eken tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın

Motor karakteri değil. Mühendis böyle programlamış. Turbo ömrü için iyi birşey. Ben de çok seviyorum diyemeceğim ama standart biniciyi hedef alırsın yaparken.  

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Yusuf Taş

Benimde ilk zamanlarda sorun zannedip korktuğum,güzel bir özellik.Araç kısa bir sürede olsa devir kaybetmiyor.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...