İçeriğe Yönlendir

Kalöriferden Gelen Eksoz Kokusu

Şahin Topaloğlu

Recommended Posts

Şahin Topaloğlu

Arkadaşlar aracımı biliyorsunuz . Uzun zamandır aracımda kalöriferi açtığım zaman veya klimayı açtığımda aracımın içerisinde  eksoz kokusu alıyorum .Seyir halinde iken yok ancak sabit beklemelerde iken geliyor.Geçen hafta aracın altını komple kontrol ettik genelde mondeolarda spiral boruda sıkıntı olur ancak spiral boru ve eksoz borularında her hangi bir kaçağa rastlamadık. Ancak motor bölümünde eksoz koruma kapağına doğru eğilip av köpegi edasıyla kokladığımda eksoz koruma kapağının sol köşesinden eksoz kokusu alıyorum..kaputu actıgımda da müthiş bir eksoz kokusu alıyorum..Bu ve benzeri bir sorun ile karşılaşan.Acaba diyorum her hangi bir cihaz varmıdır kaçağın yerini tespit edebileceğim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

geriye tek amnifold kalıor?

manifold demek istedin sanırım. 

bencede ondan.  :)

• Beğen 6
Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

Lokman abinin dedigi gibi diesel olsa evet direk enjektör geliyordu aynı sıkıntı benim aracımda da vardı trafikte ışıkta falan durdugun zaman cok kötü şekilde iceri veriyordu eksoz kokusu tadında bi koku enjektör cıktı kurtuldum daha sonra da egr den kacırma cıktı kelepcesi cıkmış ama iş benzinli olunca manifoldan başka bi şey kalmıyor galiba gecmiş olsun İnşallah bir an önce bulursun cok can sıkıcı bi durum cünki

dizelde enjektörden geliyorsa çözümü nedir.. Yani nasıl bi işlem uygulanıyor.. 

Yorum bağlantısı
Erkan Tekin

cok kolay genelde bir tanesi oluyor altındaki bakır pullar özelligini kaybetigi icin kacırma yapıyor zaten üst kapagı söktügnüz zaman fark edersiniz daha yeni ise calışınca belli eder uzun zamandır varsa etrafı kacırmadan dolayı yag birikintisi olur ama genelde sökülmüşken denilip dördü degişir cok ucuz bi parca ama o durumda bile enjektör kırılma ihtiamli oldugu için ustalar fazla para alıyor.

Ben enjektör leri revize ettirdim tekleme yüzünden.. sorun tam gitmedi ama revizyon dan sonra hem yakıt arttı hemde duman arttı.. şu 3 4 gündür de koku hissediyorum. Enjektör kısmında kaçırma falan yok ama
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Uğur bende öyle düşündüm ancak regülatörde bir sıkıntı yok..Aksine aracın yakıtından çok çok memnunum.Çünkü aylık bir depoya yakın benzin kullanıyorum aynı şekilde kurşun kokusuda alıyorum... :unsure2:

geriye tek manifold kalıyor?

Pekiiiiiii   nasıl bir işlem yapılması gerekiyor bu manifolt contası için...

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Conta mı yoksa çatlak mı... Manifoldu aşağı alıp yüzeyw bakmalı kaçak varsa o bölüm renginde belli eder

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ayhan Onaran

Şahin abi benim focus1 de başıma gelmişti. Egzos manifoltunda çatlak varmış. Gözle görülmesi mümkün değil. Araç dururken alttan rüzgar almadığı için içeri vuruyor hareket edince koku gelmiyordu. Söküp kaynak yapmışlardı. Büyük ihtimalle böyle bir sorun vardır.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kemal Mert
(düzenlendi)

Lpg filtresini değiştikten sonra adam filtrenin giriş ve çıkış yerlerini bir cihaz ile kontrol etti. Regülatörü, hortumları da o cihaz ile kontrol etti. Sordum kaçak varsa cihaz öter dedi. Uzunca teli olan bir cihazdı. Bu cihaz ile ölçülebilir mi sağı soğu?

Tabi içeri gelen koku yanık yakıt kokusu değil ise..

tarihinde Kemal Mert tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Koray Demir

Lpg filtresini değiştikten sonra adam filtrenin giriş ve çıkış yerlerini bir cihaz ile kontrol etti. Regülatörü, hortumları da o cihaz ile kontrol etti. Sordum kaçak varsa cihaz öter dedi. Uzunca teli olan bir cihazdı. Bu cihaz ile ölçülebilir mi sağı soğu?

Tabi içeri gelen koku yanık yakıt kokusu değil ise..

Gaz dedektörü ölçülebilir evlerde bile vardır mutfakta koku duyunca öter.
Yorum bağlantısı
Derviş Dursun

Lpg cilerin kaçak için kullandıkları alet bir işe yarayabilir. Denenmesinde bişey kaybedilmez bence.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Şahin Topaloğlu

Şahin abi sabit bekleme derken trafikten mi bahsediyoruz?

Doğrudur kardeşim.  Trafik olmayan yerdede geliyor...

Şahin abi benim focus1 de başıma gelmişti. Egzos manifoltunda çatlak varmış. Gözle görülmesi mümkün değil. Araç dururken alttan rüzgar almadığı için içeri vuruyor hareket edince koku gelmiyordu. Söküp kaynak yapmışlardı. Büyük ihtimalle böyle bir sorun vardır.

Aynısının tıpkısından :yes:

Conta mı yoksa çatlak mı... Manifoldu aşağı alıp yüzeyw bakmalı kaçak varsa o bölüm renginde belli eder

Abi işin kötüsü öyle bir manifolta rast geldikki  renk vermiyor biiiip...... anladın sen oni.......

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...