Suat Set 9 Aralık 2016 Paylaş 9 Aralık 2016 Merhabalar Dün sabah 6da çocuğu annaneye arabayla bıraktım. Sabah biraz nazlı marş basan arabam Kontağı çevirince hiç tepki vermedi. Yarım kontakta silecek klima vs. Çalışıyordu ama motorda tık yok. Aktarma attık 3 defa. Hepsinde 10 sn çalışıp stop etti. Sabah 6.30 gibi no name servisteki Osman ustayı ki çok güvenirim kendisine aradım. Hemen açtı. Telefonda olayı çözdü direkt şarj dinamosu dedi. Çekiciyle arabayı maslaktaki no name servise çektik. Bu arada aklınızda olsun kredi kartlarının çoğu ücretsiz çekici hizmeti sağlamakta. Ben 150 tl fark verip Bahçeşehir'den maslaka çektirdim. Şarj dinamosu söküldü onarıldı takıldı. 230 binde orijinal şarj dinamosu. İyi dayanmış. Sonra bir sorun daha. Araba anahtarı tanımadı. İmmobilizer devreye girdi. Tam anahtar yeniden kodlanması için yedek anahtarı gidip getirdim. Baktım arabayı çalıştırmışlar. Dedim nasıl oldu? Akünün takılması ile ilgili durumdan bahsetti Osman usta. Tekrar çıkarıp takmış. Bir gün önce başka bir yerde akü değiştirmiştim. 200 tl 80 amperlik akü var şu an. Şarj dinamosu önemliymiş bunu anladım. Uzun yolda olmadığım için şükrettim. Ne zaman arıza yapacağı bilinmez ama yüksek km.deki arkadaşlar temkinli olsunlar. Ben bu vesile ile maslak no namedeki Osman ve Fatih ustalara çok teşekkür ediyorum. O can sıkıntısını oraya gidince üstümden attım. Lokman bey ve çağlar beyle de güzel sohbet ettik. Kötü başlayan gün iyi bitti. 1 Yorum bağlantısı
Sani Gerşon 9 Aralık 2016 Paylaş 9 Aralık 2016 Geçmiş olsun. Osman usta yine küresinden çözmüş Yorum bağlantısı
Osman Dumanlı 9 Aralık 2016 Paylaş 9 Aralık 2016 Geçmiş olsun. Osman usta yine küresinden çözmüş Öyle oldu be sani. Gerçekten 2 Yorum bağlantısı
mustafa çetinkaya 9 Aralık 2016 Paylaş 9 Aralık 2016 (düzenlendi) Merhabalar Dün sabah 6da çocuğu annaneye arabayla bıraktım. Sabah biraz nazlı marş basan arabam Kontağı çevirince hiç tepki vermedi. Yarım kontakta silecek klima vs. Çalışıyordu ama motorda tık yok. Aktarma attık 3 defa. Hepsinde 10 sn çalışıp stop etti. Sabah 6.30 gibi no name servisteki Osman ustayı ki çok güvenirim kendisine aradım. Hemen açtı. Telefonda olayı çözdü direkt şarj dinamosu dedi. Çekiciyle arabayı maslaktaki no name servise çektik. Bu arada aklınızda olsun kredi kartlarının çoğu ücretsiz çekici hizmeti sağlamakta. Ben 150 tl fark verip Bahçeşehir'den maslaka çektirdim. Şarj dinamosu söküldü onarıldı takıldı. 230 binde orijinal şarj dinamosu. İyi dayanmış. Sonra bir sorun daha. Araba anahtarı tanımadı. İmmobilizer devreye girdi. Tam anahtar yeniden kodlanması için yedek anahtarı gidip getirdim. Baktım arabayı çalıştırmışlar. Dedim nasıl oldu? Akünün takılması ile ilgili durumdan bahsetti Osman usta. Tekrar çıkarıp takmış. Bir gün önce başka bir yerde akü değiştirmiştim. 200 tl 80 amperlik akü var şu an. Şarj dinamosu önemliymiş bunu anladım. Uzun yolda olmadığım için şükrettim. Ne zaman arıza yapacağı bilinmez ama yüksek km.deki arkadaşlar temkinli olsunlar. Ben bu vesile ile maslak no namedeki Osman ve Fatih ustalara çok teşekkür ediyorum. O can sıkıntısını oraya gidince üstümden attım. Lokman bey ve çağlar beyle de güzel sohbet ettik. Kötü başlayan gün iyi bitti. şarj dinamosunun neyi varmış onarılan nedir. birde ne kadar maliyet tuttu acaba. geçmiş olsun. 9 Aralık 2016 tarihinde mustafa çetinkaya tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 9 Aralık 2016 Paylaş 9 Aralık 2016 çok kalamadım ben de beklenmedik bir çağrı gelince tüm gün uzaklaştık. geçmiş olsun Yorum bağlantısı
Bayram Aktaş 9 Aralık 2016 Paylaş 9 Aralık 2016 Aynı sorunu bende benim sattığım bir önceki fordum da yaşamıştım. Tam şirketten dönerken mahalleye 3 4 kilometre kala bir ışıklarda durdum pat stop etti. Marşa bastım çalışmadı, ışıklarda kaldım. Bir iki bir iki derken tekrardan çalıştı eve kadar dayandı. Sabah hiç çalışmadı, takviye ile servise kadar gidip mecburen değiştirmiştim. Benim araba o zamanlar 140 binde falandı. Geçmiş olsun hocam. Yorum bağlantısı
Suat Set 9 Aralık 2016 Yazar Paylaş 9 Aralık 2016 şarj dinamosunun neyi varmış onarılan nedir. birde ne kadar maliyet tuttu acaba. geçmiş olsun.Sanırım bilyalarla ilgili birşeydi. 250 tl sıkışmışçok kalamadım ben de beklenmedik bir çağrı gelince tüm gün uzaklaştık. geçmiş olsunTeşekkürler çağlar bey.Öyle oldu be sani. GerçektenBu arada soğukken yaptığı sarsıntı da gitti Osman hocam Aynı sorunu bende benim sattığım bir önceki fordum da yaşamıştım. Tam şirketten dönerken mahalleye 3 4 kilometre kala bir ışıklarda durdum pat stop etti. Marşa bastım çalışmadı, ışıklarda kaldım. Bir iki bir iki derken tekrardan çalıştı eve kadar dayandı. Sabah hiç çalışmadı, takviye ile servise kadar gidip mecburen değiştirmiştim. Benim araba o zamanlar 140 binde falandı. Geçmiş olsun hocam. Teşekkürler. Dediğim gibi uzun yolda olmadığıma şükrettim.Geçmiş olsun. Osman usta yine küresinden çözmüş Teşekkürler Sani beyValla Osman usta kafaya takan ustalar vardır ya o tarz:) Arızayı kokluyor:) ama anahtarı araba tanımayınca ikisi de şok oldu Fatih ustayla:) 2 Yorum bağlantısı
Sinan Kaya 9 Aralık 2016 Paylaş 9 Aralık 2016 gecmiş olsun gecen hafta yolda kalmadım ama eve kadar zor geldi ayagımı gazdan cekmeden parca gelene kadar üc beş gün öyle idare edip kullandım. CIkma aldım degiştirdim kurtuldum bagajda iki akü ile geziyordum. Yorum bağlantısı
Recommended Posts