İçeriğe Yönlendir

Toyota Auris 1.4 D Yarı Otomatik Dizel Nasıl Tavsiye Ve Görüşleriniz


Murat Aldağ

Recommended Posts

Murat Aldağ

Selam değerli forum üyeleri 2009 model toyota Auris dizel yarı otomatik tavsiye eder misiniz görüşleriniz benim için değerli alınacak bir araç mı? 

Yorum bağlantısı
Kemal Mert

Selam değerli forum üyeleri 2009 model toyota Auris dizel yarı otomatik tavsiye eder misiniz görüşleriniz benim için değerli alınacak bir araç mı? 

Bir arkadaşım sıfır almıştı manuel, ankaraya giderken gaz pedalının üzerine dineldim 170 i geçmedi demişti, (dinelmek adana tabiridir, gaz pedalının üzerine basmak, üzerinde ayakta durmak gibi algılayabilirsiniz :D )dün gibi hatırlıyorum. Onu hanımına verdi kendisi corolla almıştı, sonra corollayı da sattı şimdi passat aldı hanımı halen kullanıyor ve memnun. Malum beklentiler farklı olabiliyor. Benim gözümde corolla, auris model toyotalar çeyrek altın gibi, zaman geçtikçe değeri artıyor.

Yorum bağlantısı
Serhat ipeksoy

üretilen bir seride dizel otomatiklerden oldukça dertli kullanıcılar vardı. sizin sorduğunuz o model mi bilemiyorum. aklınızda olsun.

Yorum bağlantısı
Oğuzhan Polat

Aracı yaklaşık 1000 km kullanmış biri olarak şunu söyleyebilirim ani hızlanmalarda vites geçişlerini hisettiriyor aynı zamanda dizelin torkunu gücünü alt devirlerde hisedemiyorsunuz bana kalırsa çok sakin kullanacaksanız düşünün hız ve atak bir sürüş keyfi vermedi en azından bana.

Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

1.4 Dizel motoru yağ yakması ile meşhur.Bagajda yağ bidonu ile gezmek gerek.

Yorum bağlantısı
Fatih Keskin

Isyerinde iki arkadaşımda otomatik var biri 125 bin diğeri 140 bin de ikisi de bakımdan bakıma usta gördü ne yağ yakma ne sanziman sıkıntısı yeni araba alacakları zaman kesinlikle Toyota diyorlar

Yorum bağlantısı
Ali Ozan Yurtsever

Yine yarı otomatik ile ilgili yanlış bilgilendirmeden kaynaklı sıkıntılar. Şanzıman sorunlu değil sadece 1-2 vites geçişleri sert kullanımda hissedilir. çekiş gücü son hız v.s kullanımınıza bağlı. performanslı kullanımda tatmin etmez. şehir içi sakin kullanımlarda ya da uzun yol sakin kullanımlarda üzecek bir araç değil. 


Tam otomatik araç kullanan ya da kullanmış olan kime sorarsanız sorun yara otomatikler için genelde sıkıntılı derler. Oysaki sıkıntılı değil karakterleri farklıdır, hatta birbirlerine göre avantaj dezavantajları vardır ama sorunlu değildir toyotanın yarı otomatik şanzımanı. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Adem Kazıl

Bizim şirkette 2007 model 1.4 dizel mmt şanzımanlı corolla var 2007 de sıfır almıştık 35.000 km yolda kaldık şanzıman sorunu yüzünden sonra tamir edildi dediler 5000 km sonra otobüsü sollarken şanzıman tekrar gitti allahtan yol sakindi ucuz atlattık 3 gün serviste kaldı komple baskı Balata beyin değişti garantiden 100.000 km civarında tekrar vites değiştirmelerinde tak tak ses yapmaya başladı bu sefer biz korktuk yolda kalıcak diye 1250 tl baskı balatayı değiştirdik şu an 185.000 km de bi sıkıntı yok, vites geçişleri çok hissedilir derecede yavaş bi şanzıman, performans eh işte idare eder kişiden kişiye değişir, yokuş iniş ve çıkışlarında vites saçmalar kararsız kalır kullandıkça alışıyorsunuz gerçi, 5 ileri olması eksi 6 ileri olsaymış daha iyiymiş otobanda anlıyorsunuz, yakıt ekonomik.

Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz

Rampa yukarı dur kalklarda manuel 1 e almakta fayda var.

Bende 2009 1.6 tam otomatik corolla var, mmt olsaydı almazdım.

Yorum bağlantısı
Hakan Gürsu

Mmt şanzımanlısını almayın. Vites geçişleri yavaş ve en kötüsü kararsız bi şanzıman.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...