İçeriğe Yönlendir

Araç Elektriğinde Hangi Kablolar Kullanılmalı

Volkan Ceneviz

Recommended Posts

Volkan Ceneviz

merhaba forum üyeleri elektrik tesisatı yaparken kabloları neye göre seçmeliyiz mesela led döşeyeceğim bu resimdeki kabloyu ince olduğu için aldım tavandan alıp kapı açılınca otomatik yanması için tavan lambasınan ayak aydınlatmalarına çekeceğim

bir diğer konu da aracıma geri görüş kamera taktım ancak ekranda görüntü yani dalgalanmalı oluyor sebebi ne olabilir direk geri vites lambasından aldım elektriği ve aynı yere park sensörü ve kamera takılı ekranı da oraya bağladım ancak geri vitese taktığımda resimde eklediğim gibi ufak dalgalanma oluyor bilgililerden yardım talep ediyoprum şimdiden teşekkürler.

1 led için kablo 

bkk3l0.jpg

2 park sensörü hoparlörünün kablosu içeriye yetişmediği için araya biraz kalın (0,75 mm ) kablo ile ek yaptım araya bir zararı olur mu 

QvvqRG.jpg

3 geri görüş kamerasında ki dalgalanma

https://youtu.be/YnZ3hAHwE9c

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

Araba ne marka, kamerada olan parazit besleme kaynağı paraziti. Osilatör paraziti teknik terim ile. Eğer geri vites ampulü pwm olarak kontrol ediliyor ise 12 volt geri vites bağlantısına paralel kondansatör bağlamak sorunu çözer. Yaklaşık 470 mf 25 volt

0.75 mm kablo kesiti 1 ampere kadar olan akımı taşır

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Araba ne marka, kamerada olan parazit besleme kaynağı paraziti. Osilatör paraziti teknik terim ile. Eğer geri vites ampulü pwm olarak kontrol ediliyor ise 12 volt geri vites bağlantısına paralel kondansatör bağlamak sorunu çözer. Yaklaşık 470 mf 25 volt

Bu oran doğru orantı şeklinde mi ilerliyor? 1.5 cm 2 amper, 3 cm 4 amper gibi.

Yorum bağlantısı
Münir Nurettin Taşova

Edit: cm yerine mm olacak.

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

pahalı ve bilindik marka kablo tercih edilmelidir. İçinin genişliği zaten tabloları paylaşmıştık (AWG denilince kovacaklardı sanayiden hani o başlık). Dış izolasyonun düzgün olması ve zaman içinde ufalanmayacak toz duman olmayacak kalitede kablo olması uygun olur. Burada sanırım dışı parlak olursa biraz daha iyi olabilir. tam emin de değilim ama dışı mat olup da bilerek mat olmayan kablolar bana daha kalitesiz geliyor. bir de plastiğin homojen olması lazım çevresinde bakırın.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı

ic8upg.jpg

Kaynak: MEGEP (MESLEKÎ EĞİTİM VE ÖĞRETİM SİSTEMİNİN GÜÇLENDİRİLMESİ PROJESİ)

AKÜ VE OTOMOTİV ELEKTRİK TESİSATI

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

Tavan lambasindan elektrik alip ayak aydinlatmasi yapmayi dusunuyorum fotografta gosterdigim siyah ince kablo bir sorun yaratir mi peki

Yorum bağlantısı
Volkan Ceneviz

yani fotoğrafta gösterdiğim araç içindeki o siyah kablo ne kadar kalitelidir neyin kablosudur bilmediğimden soruyorum zamanla ısınıp erirmi yada benzeri bir problem yaşatırmı onun şüphesindeyim :/ 

Yorum bağlantısı

Kamerayı direk gerivites ten aldığınız zaman görüntüde parazit olacakdır. Şaseden de eksi ucu bağladığınız da bu parazitlenme düzelecektir. Zaten kamera ile gelen kabloda 2 - uç vardır. Aynı sorunu bende yaşamıştım. Şase aldıktan sonra düzeliyor.

Yorum bağlantısı
Ümit Mavigöz

0.75mm kesitli  bir kablo için 1 amper komik bir rakam abi 0.75mm 6 ampere kadar rahat rahat iletim yapar...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • 2 hafta sonra...
Serkan Toker

0.75mm kesitli  bir kablo için 1 amper komik bir rakam abi 0.75mm 6 ampere kadar rahat rahat iletim yapar...

İli tanesini 10 amper sigortayı geçici düzeltmek için kullanmıştım..

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

0.75mm kesitli bir kablo için 1 amper komik bir rakam abi 0.75mm 6 ampere kadar rahat rahat iletim yapar...

Biliyorum

İli tanesini 10 amper sigortayı geçici düzeltmek için kullanmıştım..

Her bir tel tanesi 1 voltta 8 amperi elini kolunu sallayarak geçirir. Tabi 2 cm gibi kısa mesafede. Uzadıkça iç direnç yükselir buda ışığa dönüşür oksijen olmayan ortamda. Edison ödevi ilk okul 5.sınıf. Şurup şişesi ile ampül yapma part VI
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Serkan Toker

Biliyorum

Her bir tel tanesi 1 voltta 8 amperi elini kolunu sallayarak geçirir. Tabi 2 cm gibi kısa mesafede. Uzadıkça iç direnç yükselir buda ışığa dönüşür oksijen olmayan ortamda. Edison ödevi ilk okul 5.sınıf. Şurup şişesi ile ampül yapma part VI

Biz ayakkabıdan radyo yaptık, ampül sonraki iş..

Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

Biliyorum

ben onu hiçbir zaman çalıştıramadım.

Yorum bağlantısı
Servet Aydın

ben onu hiçbir zaman çalıştıramadım.

Ufak kağıt parçası atmıştım yanar halde iken, oksijen bitsin diye. Mantar tapa ile kapatınca bir süre ışık veriyordu.
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...