Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Soguk motoru rolantide calistirmak sakincali mi? Hemen hareket mi ettirmeliyiz ? Oysa bizler aksine araci calistirip isinsin diye beklemiyor muyuz [emoji849] 1 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Ben viyanada yasiyorum. evimin oldugu yer ormana yakin. Cok fazla nem var. Sabah kalktigimda -5-15ile karsilasabiliyorum. bu buz cözücüyü fislar fislamaz cözülüyor. ilk baslarda ben de kaziyordum ama hem soguk, hem cok vakit aliyor hem de zaten buz gibi motoru rölantide pek calistirmak istemiyorum. Gecen sene cam icten de donuyordu ve asiri buhar oluyordu. bendeki sorun sirkulasyon kapaginin yerinden cikmasiymis. Bulana kadar canim cikmisti. dizel motoru sabah rolantide çalıştırmak istemeyeni ilk defa duyuyorum:) 2 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Soguk motoru rolantide calistirmak sakincali mi? Hemen hareket mi ettirmeliyiz ? Oysa bizler aksine araci calistirip isinsin diye beklemiyor muyuz [emoji849] tam tersi çalıştırman gerek bir süre Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Dizel durduğu yerde ısınmaz zaten, yola çıkıp yolda ısıtmak daha mantıklı hem boşa yakıt tüketilmez. En çok bir dakika bence yeterli.. 4 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 tam tersi çalıştırman gerek bir süre Calistirmaktan kasit ? Yurut mu diyorsun ? Dizel durduğu yerde ısınmaz zaten, yola çıkıp yolda ısıtmak daha mantıklı hem boşa yakıt tüketilmez. En çok bir dakika bence yeterli.. Aynen kast ettigim buydu, yani kontagi tak marsa bak hadi yuru yapmiyorum, 2-3 dk bekletiyorum mutlaka. Tabiki, yurumeden hicbir motor isinmaz ama, Eren Bey rolantide cok calistirmak istemiyorum diyince sanki zarar veriyor gibi bir algi olustu da bende, o bakimdan[emoji849] Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Calistirmaktan kasit ? Yurut mu diyorsun ? hayır önce durduğun yerde, motor biraz yağlansın, rolanti biraz düşsün sonra yürüt motor ısınana kadarda çok devir çevirme Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 hayır önce durduğun yerde, motor biraz yağlansın, rolanti biraz düşsün sonra yürüt motor ısınana kadarda çok devir çevirmeAynen ben de oyle yapiyorum, onu sorguladim zaten [emoji849] 90 ustune cikmiyorum bile hararet 2-3 tick olmadan, turboyu zorlamamak adina. Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Bir süre calistirilmali evet yaglama icin. 1dk hadi olsun 2dk. Fazlasi mazot israfi. dizel araci rölantide isitamazsiniz. kurum birikmesi, dpf si vs... isinana kadar agresif kullanimdan da kacinmali ayrica 2 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 Bir süre calistirilmali evet yaglama icin. 1dk hadi olsun 2dk. Fazlasi mazot israfi. dizel araci rölantide isitamazsiniz. kurum birikmesi, dpf si vs... isinana kadar agresif kullanimdan da kacinmali ayrica Tamamdir simdi anlastik Eren Bey, tesekkurler[emoji56] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Aynen ben de oyle yapiyorum, onu sorguladim zaten [emoji849] 90 ustune cikmiyorum bile hararet 2-3 tick olmadan, turboyu zorlamamak adina. Şimdi isim vermim sonra lafı oluyor, malum öteki aracımı ben öyle yapıyorum biraz bekliyorum sonra yürütüyorum Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Aynen kast ettigim buydu, yani kontagi tak marsa bak hadi yuru yapmiyorum, 2-3 dk bekletiyorum mutlaka. Tabiki, yurumeden hicbir motor isinmaz ama, Eren Bey rolantide cok calistirmak istemiyorum diyince sanki zarar veriyor gibi bir algi olustu da bende, o bakimdan[emoji849] Yürümeden ısınmadığı gibi yürümezse dururken de soğur. 2-3 dakika bile fazla, motor çalıştığı anda yağlama başlar hem köşe bucak en iyi yağı arıyoruz film tabakası en soğuk havada veya en sıcak zamanlarda bile motoru koruyor diye hem de ısınsın yağlama yapsın diye bekliyoruz.. Ben evden çıkınca yaklaşık 5 km. yokuş iniyorum otomatik olmasa vitese bile takmama gerek yok ama mecbur viteste iniyorum... 3 Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 dizel motoru sabah rolantide çalıştırmak istemeyeni ilk defa duyuyorum:) simdi ana konuya dönersek yapilacaklar belli. 1-buz cözücü (kesinlikle sonax olmayacak 2- branda 3-kazimak size kolay gelen sogukta kazimaksa devam edin. Ben siz bosuna üsümeyin diye tavsiye vermeye calisiyorum sadece. Öte yandan sana ne birader derseniz sizin bileceginiz is 1 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 Yürümeden ısınmadığı gibi yürümezse dururken de soğur. 2-3 dakika bile fazla, motor çalıştığı anda yağlama başlar hem köşe bucak en iyi yağı arıyoruz film tabakası en soğuk havada veya en sıcak zamanlarda bile motoru koruyor diye hem de ısınsın yağlama yapsın diye bekliyoruz.. Ben evden çıkınca yaklaşık 5 km. yokuş iniyorum otomatik olmasa vitese bile takmama gerek yok ama mecbur viteste iniyorum... Himm dururken soguyacagini bilmiyordum tesekkurler bilgi icin. Aynen dediginiz gibi, ben Turbolu arac nasil kullanilir dedigimde herkes yaglama icin ilk calistirma ve istop etmede 1-2dk beklet yaglama yapsin demisti, bir kisim gerek yok diyor, ben de kararsizim acikcasi. Neden derseniz; start stoplu bir motor sonucta ve gunde kac defa stop edip tekrar calisiyor, bilemedim[emoji849] Yorum bağlantısı
Köksal Yılmaz 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Himm dururken soguyacagini bilmiyordum tesekkurler bilgi icin. Aynen dediginiz gibi, ben Turbolu arac nasil kullanilir dedigimde herkes yaglama icin ilk calistirma ve istop etmede 1-2dk beklet yaglama yapsin demisti, bir kisim gerek yok diyor, ben de kararsizim acikcasi. Neden derseniz; start stoplu bir motor sonucta ve gunde kac defa stop edip tekrar calisiyor, bilemedim[emoji849] Start-stop aracımda olsa ilk kapatacağım şey. 4 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 Start-stop aracımda olsa ilk kapatacağım şey. Kullanmiyorum zaten ama mantigini anlamak adina sordum[emoji56] 1 Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Kullanmiyorum zaten ama mantigini anlamak adina sordum[emoji56] niye kapatıyorsun ki Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Himm dururken soguyacagini bilmiyordum tesekkurler bilgi icin. Aynen dediginiz gibi, ben Turbolu arac nasil kullanilir dedigimde herkes yaglama icin ilk calistirma ve istop etmede 1-2dk beklet yaglama yapsin demisti, bir kisim gerek yok diyor, ben de kararsizim acikcasi. Neden derseniz; start stoplu bir motor sonucta ve gunde kac defa stop edip tekrar calisiyor, bilemedim[emoji849] Hava filtresi tarafından turbonun hava emişi yaptığı hortumu sökünce turbo pervanesi görünüyor. Motoru stop eder etmez turbo da duruyor. Yani öyle turbo dönmeye devam eder mil yağsız kalma gibi bir durum yok. Ancak yağın ısınıp biraz daha akışkan hale gelmesi için ilk çalıştırmada zorlamamak faydalıdır, onu kabul ederim. Diğer türlü de çok devirli bir seyahat sonrası ısınmış turbo da bir süre soğusa iyi olur. 2 Yorum bağlantısı
Emre Öğüt 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 VAG storelerın şu sıralar en çok para kazandığı şeylerden biriside start stop iptali yapmak ben yaz kış aracı 2 dk rolantide çalıştırır sonra devam ederim 1 Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 niye kapatıyorsun ki Dur-kalk ve sıkışık trafikte arabanin elektrik aksamlari icin uzun vadede saglikli olabilecegini dusunmuyorum. Ayrica cok gereksiz, motor stop ettigine degmiyor 10sn sonra tekrar kalk. Ankara'da kendi guzergahimda denk geldigim 2-3 isik var uzun sureli, ancak oralarda devreye aliyorum ve degiyor kapattigima aksi halde ben aracim icin uzun vadede saglikli olabilecegini dusunmuyorum. Dip Not: Tamamen sahsi gorus, dusunce, arastirma, uygulamamdir, herkes istedigi gibi start stop u aktif/deaktif kullanabilir, gorusume katilmayabilir İlgilere duyurulur Hava filtresi tarafından turbonun hava emişi yaptığı hortumu sökünce turbo pervanesi görünüyor. Motoru stop eder etmez turbo da duruyor. Yani öyle turbo dönmeye devam eder mil yağsız kalma gibi bir durum yok. Ancak yağın ısınıp biraz daha akışkan hale gelmesi için ilk çalıştırmada zorlamamak faydalıdır, onu kabul ederim. Diğer türlü de çok devirli bir seyahat sonrası ısınmış turbo da bir süre soğusa iyi olur. Anladim, cok tesekkurler Serkan Bey bilgiler icin [emoji56] Devirli bir seyahati uzun suren olarak algilamamaliyim sadece degil mi? Mesela ev-is arasi benim 20dk diyelim bu aralar ama ben feci performansli kullaniyorum, bu durumda da gerekli midir sizce? Sehir ici ciddi zorluyorum. Yorum bağlantısı
Misafir 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Turbo motorların stop edilmesi ile ilgili bekleme süreleri yetersiz açıklanmış bir konudur. Şehir içi trafiğinde araç park için durduğunda veya trafikte düşük hızlarla seyrettiğinde turbo zaten devrede değildir. Turbonın çalışması ve türbinin 60.000 devre ulaşması için motorun da devirlenmesi (Mesela 1800 d/d'yi geçmesi) gerekiyor. Performanslı kullanımlardan sonra araç durduğu zaman turbonun kanatçıkları hemen duramayacağı için rölantide biraz bekleyip turbonun yağlanmasını sağlamakta yarar var. Sonuç yoğun trafikte veya ışıklarda devreye giren start stop sistemi motor tarafından kontrol edilir. İşletim sistem, motorda turbo basıncını ve motora hava akışını kontrol ederek bir tehlike tespit ettiğinde ise kendini korumaya alır. . Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 VAG storelerın şu sıralar en çok para kazandığı şeylerden biriside start stop iptali yapmak ben yaz kış aracı 2 dk rolantide çalıştırır sonra devam ederim Emre Vagcomla oluyor mu da [emoji849] Yorum bağlantısı
Eren Gökmen 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 (düzenlendi) Hava filtresi tarafından turbonun hava emişi yaptığı hortumu sökünce turbo pervanesi görünüyor. Motoru stop eder etmez turbo da duruyor. Yani öyle turbo dönmeye devam eder mil yağsız kalma gibi bir durum yok. Ancak yağın ısınıp biraz daha akışkan hale gelmesi için ilk çalıştırmada zorlamamak faydalıdır, onu kabul ederim. Diğer türlü de çok devirli bir seyahat sonrası ısınmış turbo da bir süre soğusa iyi olur. Bir süre beklemek iyi de simdi insan olarak icimiz rahat olsun istegimiz var. atiyorum 30 sn yetiyorsa bu is icin, icim rahat etsin diye 45 sn bekliyorum. Baskasi sorunca 45 sn bekle diyorum. o da 1dk bekliyor. ayni motor yagi gibi türkiye sartlarinda (ne demekse) 15000 demis adam. biz diyoruz ki olurmu öyle sey 10000 yapalim. sonra bu 6-7bine kadar düsüyor. Bu arada en iyi ve pahali yag kullaniliyor. Maksat icimiz rahat etsin. pejo normal sartlarda triger kayisina 220000 agir sartlarda180000 ömür bicmis. Biz 90000 de degistiriyouz mesela Yanilmiyorsan focus2 nin Kullanma kilavuzunda araci rölantide fazla bekletmeden harekete gecin diye bir cümle vardi 20 Aralık 2016 tarihinde Eren Gökmen tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 ELin donmuyo mu Eskidendi o durumlar, şimdi ön cam rezistansı var. Level atladım.. Turbo motorların stop edilmesi ile ilgili bekleme süreleri yetersiz açıklanmış bir konudur. Şehir içi trafiğinde araç park için durduğunda veya trafikte düşük hızlarla seyrettiğinde turbo zaten devrede değildir. Turbonın çalışması ve türbinin 60.000 devre ulaşması için motorun da devirlenmesi (Mesela 1800 d/d'yi geçmesi) gerekiyor. Performanslı kullanımlardan sonra araç durduğu zaman turbonun kanatçıkları hemen duramayacağı için rölantide biraz bekleyip turbonun yağlanmasını sağlamakta yarar var. Sonuç yoğun trafikte veya ışıklarda devreye giren start stop sistemi motor tarafından kontrol edilir. İşletim sistem, motorda turbo basıncını ve motora hava akışını kontrol ederek bir tehlike tespit ettiğinde ise kendini korumaya alır. . Ayağını gazdan çektin arabayı park ettin emniyet kemerini çıkarttın diyene kadar turbo durur.. Vantilatör pervanesi gibi dönüp durmuyor diyorum sana birader.. Emre Vagcomla oluyor mu da [emoji849] Ali Delen var Şaşmazda, Vag kablosu ile olmayan özellikleri açıyor. Arkadaşımın oğludur kendisi, ne zaman yanına gitsem özellik ekleyen VW kullanıcıları ile dolu oluyor dükkan.. 2 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 20 Aralık 2016 Paylaş 20 Aralık 2016 Bir süre beklemek iyi de simdi insan olarak icimiz rahat olsun istegimiz var. atiyorum 30 sn yetiyorsa bu is icin, icim rahat etsin diye 45 sn bekliyorum. Baskasi sorunca 45 sn bekle diyorum. o da 1dk bekliyor. ayni motor yagi gibi türkiye sartlarinda (ne demekse) 15000 demis adam. biz diyoruz ki olurmu öyle sey 10000 yapalim. sonra bu 6-7bine kadar düsüyor. Bu arada en iyi ve pahali yag kullaniliyor. Maksat icimiz rahat etsin. pejo normal sartlarda triger kayisina 220000 agir sartlarda180000 ömür bicmis. Biz 90000 de degistiriyouz mesela Yanilmiyorsan focus2 nin Kullanma kilavuzunda araci rölantide fazla bekletmeden harekete gecin diye bir cümle vardi Triger başlı başına para tuzağı zaten, sanki birde ülkemiz petrol denizi üstünde yüzüyor gibi habire yağ değiştiriyoruz. Renocu bile vardı bi ara.. Reno bizde 12 ts ile bitti. Çift farlı olmayan renoya reno demiyoruz. Yorum bağlantısı
Ozlem Kaya 20 Aralık 2016 Yazar Paylaş 20 Aralık 2016 Eskidendi o durumlar, şimdi ön cam rezistansı var. Level atladım.. Ayağını gazdan çektin arabayı park ettin emniyet kemerini çıkarttın diyene kadar turbo durur.. Vantilatör pervanesi gibi dönüp durmuyor diyorum sana birader.. Ali Delen var Şaşmazda, Vag kablosu ile olmayan özellikleri açıyor. Arkadaşımın oğludur kendisi, ne zaman yanına gitsem özellik ekleyen VW kullanıcıları ile dolu oluyor dükkan.. Yaa Tamam sizden tam adresi alayim, giderim cunku biktim surekli kapatmaktan, her kontak acmada. Yorum bağlantısı
Recommended Posts