Ayhan Göksu 23 Aralık 2016 Paylaş 23 Aralık 2016 Merhabalar, Aracımın aküsünü 6 gün önce değiştirdim. araç 4 gün yerinde yattıktan sonra dün akşam aracı çalıştırmak için araca bindim. Işıklar yandı, fan çalıştı, farlar yanıyor, gösterge ışıkları söndükten sonra kontağı çevirdim ve o da ne, marş motorunda tık sesi dahi yok.. Sonra bi anda araba aptallaştı, sigorta kutusunda röle seslerini duyuyorum çık çık çık diye.. Ardından kontağı kapattım anahtarı tekrar II konumuna getirdim, gösterge ışıkları yandı, fan çalışıyor ikinci deneme ve dönmeyi bırak tık sesi dahi yok. Sanırım dördüncü denememde araç bi anda marşı aldı ve cayır cayır çalıştı. Kapatıp tekrar çalıştırdım yine problem yok, üstelik güçlü de basıyor. Bu sabah işe gitmeden önce yine denedim yine aynısı, 3-4 deneme tık yok ve sonrasında çalıştı. Şimdi benim sorum, problem marş motorunda ise mübarek marş motoru yeni akünün takılmasını mı bekledi Test ekranında kontak II konumunda iken akü voltajını 12V görüyorum, akü tarihi de yeni, 75Ah 700A akü var üstünde. Akü değiştirme işlemi sırasında kabloları çekiştirdilerse herhangi bir yerden soket mi çıkmış olabilir. Yoksa kutup başları gevşek mi, araç elektriği bir alıp bir almıyor mu? Eğer elektrik almasa gösterge vs hiç çalışmaması gerekmez mi? Kutup başındaki kablolara baktım onları da güzelce sıkmışlar gözden kaçırdığımız bir şey mi var. Son olasılığım ise Marş motoru selenoidi sıkışma yapar mı, soğuk havadan dolayı sıkışıyor olabilir mi. Daha önce başına gelen varsa lütfen yardım edin. Bu c-max'in problemlerini yazsam ortaya bir kitap çıkar sanırım. Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 23 Aralık 2016 Paylaş 23 Aralık 2016 sıfır aküler bazen rafta çok beklerse deşarj olur. Özelikle bu soğuk zamanda satış öncesi ölçüm yapılır gerekirse tam şarj edilip takılır. bu ilk ihtimal. Şarj sorunu varsa onu arabadan ölçüm yaparak anlaşılır. ikisi de ehil elektrikçide aküçüde ölçüm ile ksıa sürede anlaşılır. Yorum bağlantısı
Ayhan Göksu 23 Aralık 2016 Yazar Paylaş 23 Aralık 2016 Dediğinizde haklı olabilirsiniz fakat deşarj olmuş akü 3-4 defa denemeden ve hiç tık sesi bile gelmedikten sonra gürül gürül marş basar mı? Aklıma şu sorun geldi, denemelerim sırasında immobilizer ışığı da çok hızlı yanıp sönüyordu ve garipleşmişti, özellikle akü değişimi gibi işlemler immobilizer arızasını tetikleyebiliyormuş ve immobilizer mekanizmasını tamamlayıcı görev yapan anahtarımızdan da problem olabilirmiş. Akşam bir de yedek anahtar ile deneyeceğim bakalım çalışacak mı Kutup başlarını söküp 15-20 dakika bekleyince ise beyin kendini resetliyormuş, sırasıyla bu alternatifleri deneyeceğim bakalım işe yarayacak mı? Yorum bağlantısı
İbrahim Çelik 23 Aralık 2016 Paylaş 23 Aralık 2016 Yozgat Şefaatli de hava -17 dedi bi ara aşağı indim araca kontağı vurdum. Tık bile demedi. Bi daha... cık. Açtım kaputu baktım motorun kenarlarından buzlar sarkıyor. Aracın suyunu boşaltmıştım yerine mis gibi belediye antifirizi çekmiştim. Unutmuşum adi antifiriz koymayı. Donmuş. Üst kapak, alt kapak, piston, gömlek. 1.5 ay uğraştırdı beni. Harcadığım parayı sormayın hala tansiyonum çıkıyor. Şom ağızlılık gibi olmasın. Sadece antifirizin önemine dikkat çekmek istiyorum. Yorum bağlantısı
Ali Gürbüz 23 Aralık 2016 Paylaş 23 Aralık 2016 Aracin şase kablosu gevsemis olabilir. 1 Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 24 Aralık 2016 Paylaş 24 Aralık 2016 Dediğinizde haklı olabilirsiniz fakat deşarj olmuş akü 3-4 defa denemeden ve hiç tık sesi bile gelmedikten sonra gürül gürül marş basar mı? Aklıma şu sorun geldi, denemelerim sırasında immobilizer ışığı da çok hızlı yanıp sönüyordu ve garipleşmişti, özellikle akü değişimi gibi işlemler immobilizer arızasını tetikleyebiliyormuş ve immobilizer mekanizmasını tamamlayıcı görev yapan anahtarımızdan da problem olabilirmiş. Akşam bir de yedek anahtar ile deneyeceğim bakalım çalışacak mı Kutup başlarını söküp 15-20 dakika bekleyince ise beyin kendini resetliyormuş, sırasıyla bu alternatifleri deneyeceğim bakalım işe yarayacak mı? Kardeşim aracın aküsünde sıkıntı yok araç imo'yu tanımıyor 2 Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin 24 Aralık 2016 Paylaş 24 Aralık 2016 (düzenlendi) immo da sıkıntı varsa kontağı açtığınızda ekranda küçük kırmızı lamba yanıp sönmeye devam eder göstergenin üst orta kısmındaki küçük lamba-hararet ve yakıt göstergesi arasında 24 Aralık 2016 tarihinde mehmet sezgin tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Ayhan Göksu 26 Aralık 2016 Yazar Paylaş 26 Aralık 2016 (düzenlendi) Kardeşim aracın aküsünde sıkıntı yok araç imo'yu tanımıyor Sabri bey dediğiniz doğru, yaptığım araştırmalarda akü değişiminden sonra ecu problemi olabileceği ile ilgili bazı yabancı kaynaklar buldum. Problemi ise şöyle çözdüm.. Otomobilinizin anahtarı içerisindeki mikroçip immobilizer ile tamamlayıcı bir devre oluşturuyor, öncelikle anahtarımın pilini değiştirip sağlam bir pil taktım, ardından ise anahtarı imo'ya göre tekrar programladım. Programlama işlemi aynen şöyle; (eğer sorun yalnızca anahtardan kaynaklanıyor ve araç beyni zarar görmemişse ki benim beyinde herhangi bir problem yoktu.) * araç anahtarını kontağınıza takın ve I konumuna getirin, ardından hızlı bir şekilde (6 sn içinde) 4 defa II konumuna getirin. Yani şöyle 1-2-1-2-1-2-1-2, araç size bir ses ile sinyal verecek, ardından kapı açma tuşuna basın veya basılı tutun, araç bu defa ikinci sinyali verecek. işleminiz tamamlanmıştır, anahtar tekrar imo'ya kalibre olmuştur hayırlısı olsun Bizzat denendi 26 Aralık 2016 tarihinde Ayhan GÖKSU tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Serkan Toker 26 Aralık 2016 Paylaş 26 Aralık 2016 Sabri bey dediğiniz doğru, yaptığım araştırmalarda akü değişiminden sonra ecu problemi olabileceği ile ilgili bazı yabancı kaynaklar buldum. Problemi ise şöyle çözdüm.. Otomobilinizin anahtarı içerisindeki mikroçip immobilizer ile tamamlayıcı bir devre oluşturuyor, öncelikle anahtarımın pilini değiştirip sağlam bir pil taktım, ardından ise anahtarı imo'ya göre tekrar programladım. Programlama işlemi aynen şöyle; (eğer sorun yalnızca anahtardan kaynaklanıyor ve araç beyni zarar görmemişse ki benim beyinde herhangi bir problem yoktu.) * araç anahtarını kontağınıza takın ve I konumuna getirin, ardından hızlı bir şekilde (6 sn içinde) 4 defa II konumuna getirin. Yani şöyle 1-2-1-2-1-2-1-2, araç size bir ses ile sinyal verecek, ardından kapı açma tuşuna basın veya basılı tutun, araç bu defa ikinci sinyali verecek. işleminiz tamamlanmıştır, anahtar tekrar imo'ya kalibre olmuştur hayırlısı olsun Bizzat denendi Yalnız siz uzaktan kumandayı kodlamışsınız.. İmmoyu kodlayamazsınız bu şekilde, bir diğer hususta immo ile anahtar içindeki pilin ilgisi yoktur pili bitmiş veya hiç olmayan anahtarda arabayı çalıştırır. Siz kutup başlarını kontrol edin ettirin veya şasi kablosunu.. 2 Yorum bağlantısı
Ayhan Göksu 26 Aralık 2016 Yazar Paylaş 26 Aralık 2016 (düzenlendi) Yalnız siz uzaktan kumandayı kodlamışsınız.. İmmoyu kodlayamazsınız bu şekilde, bir diğer hususta immo ile anahtar içindeki pilin ilgisi yoktur pili bitmiş veya hiç olmayan anahtarda arabayı çalıştırır. Siz kutup başlarını kontrol edin ettirin veya şasi kablosunu.. Buradaki amaç bir kodlama işlemi değil aslında, kodlama işlemi kaybolan anahtarlar için yeni anahtar çıkarıldığında yapılır ve araç bilgisayar bağlantısı gerekir. Ben yalnızca immo ile anahtarın yeniden kalibrasyonunu gerçekleştirdim, işlemin ardından ise sorun ortadan kalktı. Pil konusunda ise haklısınız ben yalnızca işimi garantiye almak istedim. Kutup başları veya şase kablosu ise bu aşamaya kadar zaten kontrol edilmişti. 26 Aralık 2016 tarihinde Ayhan GÖKSU tarafından düzenlendi Yorum bağlantısı
Sabri Güngör 27 Aralık 2016 Paylaş 27 Aralık 2016 Buradaki amaç bir kodlama işlemi değil aslında, kodlama işlemi kaybolan anahtarlar için yeni anahtar çıkarıldığında yapılır ve araç bilgisayar bağlantısı gerekir. Ben yalnızca immo ile anahtarın yeniden kalibrasyonunu gerçekleştirdim, işlemin ardından ise sorun ortadan kalktı. Pil konusunda ise haklısınız ben yalnızca işimi garantiye almak istedim. Kutup başları veya şase kablosu ise bu aşamaya kadar zaten kontrol edilmişti. Kardeşim günaydın, senin yaptığın işlem Serkan Kardeşimin dediği gibi anahtar kodlaması senin aracın arızası gösterge saati, şuan araç hala arızalı Yorum bağlantısı
Ayhan Göksu 27 Aralık 2016 Yazar Paylaş 27 Aralık 2016 "Reprogramming key fob after battery replacement" başlığı ile google'da aratma yapınca konu ile ilgili yazılmış bir çok ingilizce forum sayfası geliyor, ben buralardan baktım. Uygulayalı 4 gün oldu, immo ışığı normal yanıp sönüyor ve araç eski formunda normal bir şekilde çalışıyor. Göstergenin arızalı olduğu kanısına nasıl vardınız acaba? Belirtirseniz kontrol edeyim. Yorum bağlantısı
Ayhan Göksu 26 Ocak 2017 Yazar Paylaş 26 Ocak 2017 On 26.12.2016 at 13:14, Ayhan GÖKSU yazdı: Sabri bey dediğiniz doğru, yaptığım araştırmalarda akü değişiminden sonra ecu problemi olabileceği ile ilgili bazı yabancı kaynaklar buldum. Problemi ise şöyle çözdüm.. Otomobilinizin anahtarı içerisindeki mikroçip immobilizer ile tamamlayıcı bir devre oluşturuyor, öncelikle anahtarımın pilini değiştirip sağlam bir pil taktım, ardından ise anahtarı imo'ya göre tekrar programladım. Programlama işlemi aynen şöyle; (eğer sorun yalnızca anahtardan kaynaklanıyor ve araç beyni zarar görmemişse ki benim beyinde herhangi bir problem yoktu.) * araç anahtarını kontağınıza takın ve I konumuna getirin, ardından hızlı bir şekilde (6 sn içinde) 4 defa II konumuna getirin. Yani şöyle 1-2-1-2-1-2-1-2, araç size bir ses ile sinyal verecek, ardından kapı açma tuşuna basın veya basılı tutun, araç bu defa ikinci sinyali verecek. işleminiz tamamlanmıştır, anahtar tekrar imo'ya kalibre olmuştur hayırlısı olsun Bizzat denendi Konuyu tekrar hortlatmak istemiyorum fakat anahtar ile yaptığım yukarıdaki işlemi yapalı 1 ay oldu ve problem bir daha hiç tekrar etmedi. Akü değişiminden sonra göstergede kırmızı yanıp sönen imo ışığına dikkat edin derim, eğer imo ışığınız normalde olandan farklı bir şekilde saçmalıyorsa (hızlı yanıp dönme gibi) yukarıdaki işlemi uygulayabilirsiniz. İşlem imo programlama ile kesinlikle ilgili değil en başından beri bunu vurguluyorum. Anahtar içerisindeki devreniz imo devresi ile tamamlayıcı bir devre vazifesi üstleniyor. Yapılan işlem anahtarı kalibre etme gibi düşünülebilir. * İmo programlama için imo sökülüp bilgisayara bağlanır. * Anahtar programlama ise yedek anahtar çıkarıldığında yapılır. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts