İçeriğe Yönlendir

Türkiye'de 2016 Yılının Ençok Satan Arabaları Açıklandı.

Sertaç Karginer

Recommended Posts

Sertaç Karginer
(düzenlendi)

Yılın ilk 10 ayında Türkiye'de çok satılan otomobil modeli ve markaları belli oldu. En çok satılan otomobil 25.899 adetle Fiat Egea olurken otomobillerin ortalama kasko değerleri de hesaplandı.

ODD verilerine göre 2016 Ocak – Ekim ayları arası en fazla satışı yapılan ilk üç otomobil sırasıyla, Egea, Corolla ve Passat oldu. Bu araçların kasko değerleri ise Türkiye Sigorta Birliği tarafından hesaplandı.

http://www.sozcu.com.tr/2016/otomotiv/iste-2016nin-en-cok-satan-araclari-1580713/

tarihinde Sertaç Karginer tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

bir senede, Hyundai 1. olmuştu , 3 ay sonra tepe yönetim dğeişmişti.. şaşırmıştım o zamanlar.. sonra anlaşıldı 2.5 sene sonra....

Ortalama kasko değeri nasıl bir veridir? ne işe yarar acaba?

Vesile ile bu ODD ye göre, sosyal medyada forumlar yok, satışlları etkileyen faktörler arasında.. not alalım

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Dağlı

Filo Satışları dışında B sınıfı araçlar ilk sıraları alır sanırım.yakıt vergi düşünüldüğünde 2.el daha hızlı Fiesta,polo,clio v.s

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Filo satışları bariz olarak etkiliyordur tabiki...

bencede kesinlikle etkiliyordur.  

Yorum bağlantısı
Rıfat Hasar

tahminim; filoyu çıkartırsak vw ilk sıradadır..

Jetta olmadığı için Passat bütün filolarda 450 eur +KDV neredeyse focus ile aynı fiyat.
  • Beğen 2
Yorum bağlantısı
Selim Kaya

Maksimum kira bedelinden odenirse, 50 aya tekabul ediyor. 3 yildan sonrasi her turlu kardasin tabi. Orasi ayri.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan

Maksimum kira bedelinden odenirse, 50 aya tekabul ediyor. 3 yildan sonrasi her turlu kardasin tabi. Orasi ayri.

Kiralama firmasını kast ediyoruz değil mi? Kiralama işinden hiç anlamam ama, aracın tüm işletim giderleri de firmaya ait değil mi. Yağı, filtresi, balatası, debriyajı, sigorta ve kaskosu vb.?

Yorum bağlantısı

Linea, Egea, vs araçları neden listeye koyarlar anlamıyorum. Bariz bağırıyor beni şirketler birinci yaptı diye.

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

ya arkada fiat egea çıkyorda filolardaki ve rentecar laradaki tüm lineaları çekip egea koydular.bu satış adetini çoğaltı . birde böyle olunca her köşe başında görülünce tüketicide  iyi demeki alalım algısını oluşturdular.böle olunca tabi en çok o olur.1 buçuk ay kullandım linea 10 basar ama parasını hak etmiyor.bence

Yorum bağlantısı
Necat Ertan

Ortalama kasko değerinden kasıt, http://www.tsb.org.tr/kasko-deger-listesi.aspx?pageID=631adresindeki değerler ise, kamu araç kiralama işlerinde burada verilen kasko değerlerinin maksimum %2 sine kadar aylık ödeme yapılabiliyor.

+

Kasko değerinin %5 ini geçen mtv ye sahip araçların bir alt motor hacmi diliminden vergilendirilmesi noktasında belirleyici oluyor.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Selim Kaya
(düzenlendi)

Kiralama firmasını kast ediyoruz değil mi? Kiralama işinden hiç anlamam ama, aracın tüm işletim giderleri de firmaya ait değil mi. Yağı, filtresi, balatası, debriyajı, sigorta ve kaskosu vb.?

Her şeyi kiralama firmasına ait. Trafik cezaları ve yakıtı hariç. Firma buna göre kendisine maliyet belirleyip, işine geliyorsa bahsedilen oranları geçmemek şartıyla teklif veriyor. Eğer bu oranı geçerse en önemli elenme sebebi oluyor.

tarihinde Recep Selim Kaya tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

o değilde ford connect artık tercih edilmiyor kurye sildi süpürdü

fiyatı pahalı olmasın abi :unsure2:

Yorum bağlantısı
Furkan Tanrıveren

Aynen öyle ayrıca fazla buyüdü boyutları

abi o konuda avrupaya özenmiş gibi geldiler

Yorum bağlantısı
Okan Tansel

Aynen öyle ayrıca fazla buyüdü boyutları

bazı kusurları olsada bir önceki cenarasyonla çok fark var Doğuş .fiyat palı ola bilir lakin bu kasa ve donanım cady tahtından eder.fiyatta yakın zaten

bazı artıları şuan 4900 km oldu ortalma yakıt tüketimi 5,9 lt

süspansıyon fena

ee zaten yol tutuşu laf yok 

perfonmas pöfff şaşırtıcı iyi

eksileri 

ufakta olsa tirim sesi genelde güneşliklerden geliyor.

kasa esniyor ses yapıyor.

ve yere yakın eski kasa connect kullanlar şikayet eder çünkü onunla yanaştın kaldırım tarzı yerlere fazla yanaşamıyorsun dokunuyor biyerleri  :D

• Beğen 1
Yorum bağlantısı

bazı kusurları olsada bir önceki cenarasyonla çok fark var Doğuş .fiyat palı ola bilir lakin bu kasa ve donanım cady tahtından eder.fiyatta yakın zaten

bazı artıları şuan 4900 km oldu ortalma yakıt tüketimi 5,9 lt

süspansıyon fena

ee zaten yol tutuşu laf yok 

perfonmas pöfff şaşırtıcı iyi

eksileri 

ufakta olsa tirim sesi genelde güneşliklerden geliyor.

kasa esniyor ses yapıyor.

ve yere yakın eski kasa connect kullanlar şikayet eder çünkü onunla yanaştın kaldırım tarzı yerlere fazla yanaşamıyorsun dokunuyor biyerleri  :D

connectin tercih edilme sayısının azalmasının sebebi bence fiyatı ve artık kurye gibi daha düşük fiyatlı bir trimcanın olması abi  :D

Yorum bağlantısı
Sami Demirpaz

o değilde ford connect artık tercih edilmiyor kurye sildi süpürdü

Değerini bilemedin arabanın bak silip süpürmüş piyasayı.

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...