İçeriğe Yönlendir

Türkcell İcra Takibi

Nihat Palolu

Recommended Posts

Nihat Palolu

Avukatlık bürosunun birinden eşimin telefonuna zırt pırt mesaj atıyorlar. İcra takibi başlatılacak/başlatıldı gibi.

Avukatlık bürosuna bir türlü ulaşamıyorum.

Türkcell diyor ki;

Eşinizin kullandığı hatta ait eksik evrak var, biz eksik evrak olduğunu gördük ve hattı kapattık.

Hat açılıp kapatılana kadar yapılan görüşme tutarı borcunuzdur bunu ödeyin.

Bizde diyoruz ki, biz böyle bir telefon hattı almadık ve kullanmadık. Yanlışınız var diyoruz ama dinletemiyoruz.

Tutturmuşlar, bize dilekçe yazın kimlik fotokopisi gönderin, la diyorlar lo demiyorlar.

Bizde diyoruz ki, siz kimsiniz ki biz size dilekçe yazıp kimlik fotokopisi gönderelim, siz kendinizi resmi daire mi sanıyorsunuz.

Biz türlü anlaşamıyoruz.

Ben gönderin şu hat sözleşmesini kim imzalamış, hangi bayi bu sahte hattın açılışını yaptırmış görelim diyorum.

Bozuk plak gibi aynı şarkı çalıp duruyorlar.

Ne yapmamı önerirsiniz?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

noterden ihtarname çekin.

1- böyle bir hattım yoktur... (uzun cümleyle)

2- sözleşme yoktur bilgim dışındadır (uzun cümleyle)

3- 30 gün içinde borcum olmadığına dair yazıyı tarafıma gönderin. (uzun cümleyle)

4- Borcum yoktur.

bu dört başlığı da yazın aynı ihtarnameye. noterciye anlatın o zaten yazar. burda noter arkadaş varsa o da yazar.

icra takibi varsa icradan yazı gelmesi lazım turkcellden değil. tebliggat olarak gelmesi lazım.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Borç 90 liraymış, kulağımın üzerine yatayım diyorum ama mesaj gelince eşimin canı sıkılıyor

Yorum bağlantısı
Selçuk Bakış

Merhabalar;

Savcılığa sahte evraktan adınıza işlem yapıldığına dair suç duyurusunda bulunun,

Turkcell den yazılı olarak savcılık evrakları talep edecek, muhtemelen bilginiz dışında adınıza açılan bir hat çıkacak ortaya, İşin içinde sahtecilik olduğundan dolayı ilk etapta Turkcell kanadında adınıza çıkan borç sıfırlanacak, daha sonrasında ise savcılık kanadında bu hattın yasa dışı işlemlerde eğer kullanıldıysa bilginiz haricinde olduğu tespit edilip kendinizi garantiye alacaksınız.

Uzun bir süreç Allah yardımcınız olsun.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi eşinin e devletinden üzerine olan hatları sorgulayabiliyorsun. Oradan bir kontrol edin öyle bir hat var mı? Kulak üzerine yatmak hata olur. Borcu kabul etmiş duruma düşebilirsiniz.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Mehmet Göktürk

burda tam anlaşılmayan birşey var avukatlık bürosu niye arıyor? onlar para peşindedir icraya verirler alabilecek olsalar.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Tahir e-devlette görünüyor.

Ortada evrak olmadığı iiçin kulağımın üzerine yatayım diyorum, avukatlık bürosundan gelen sms i ciddiye alamıyorum ki

Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

burda tam anlaşılmayan birşey var avukatlık bürosu niye arıyor? onlar para peşindedir icraya verirler alabilecek olsalar.

Hocam avukatlık bürosu sadece mesaj atıyor, eşimin gerçek Türkcell hattına, biz arıyoruz sadece müzik çalıyor açan yok.

Türkcell böyle bir hattın varlığını doğruluyor, e-devlette de bu hat görünüyor.

Ben Türkcell'i hem telefonla aradım, hem de şikayet maili attım, veri tabanınızda isim benzerliği olabilir mi diye,

Tutturmuşlar size yardımcı olabilmemiz için dilekçe ve kimlik fotokopisi göndermeniz lazım.

Ben de bizim yardıma ihtiyacımız yok, bu sahte hattı açanı bulup paranızı alabilmeniz için  sizin yardıma ihtiyacınız var.

Siz bana sözleşmeyi gönderin imza teyidi yapalım size yardımcı olayım diyorum, bir türlü anlaşamıyoruz.

Yorum bağlantısı
Sadık Taşyürek

Avukatlık bürosunun birinden eşimin telefonuna zırt pırt mesaj atıyorlar. İcra takibi başlatılacak/başlatıldı gibi.

Avukatlık bürosuna bir türlü ulaşamıyorum.

Türkcell diyor ki;

Eşinizin kullandığı hatta ait eksik evrak var, biz eksik evrak olduğunu gördük ve hattı kapattık.

Hat açılıp kapatılana kadar yapılan görüşme tutarı borcunuzdur bunu ödeyin.

Bizde diyoruz ki, biz böyle bir telefon hattı almadık ve kullanmadık. Yanlışınız var diyoruz ama dinletemiyoruz.

Tutturmuşlar, bize dilekçe yazın kimlik fotokopisi gönderin, la diyorlar lo demiyorlar.

Bizde diyoruz ki, siz kimsiniz ki biz size dilekçe yazıp kimlik fotokopisi gönderelim, siz kendinizi resmi daire mi sanıyorsunuz.

Biz türlü anlaşamıyoruz.

Ben gönderin şu hat sözleşmesini kim imzalamış, hangi bayi bu sahte hattın açılışını yaptırmış görelim diyorum.

Bozuk plak gibi aynı şarkı çalıp duruyorlar.

Ne yapmamı önerirsiniz?

Hocam avukatlık bürosu sadece mesaj atıyor, eşimin gerçek Türkcell hattına, biz arıyoruz sadece müzik çalıyor açan yok.

Türkcell böyle bir hattın varlığını doğruluyor, e-devlette de bu hat görünüyor.

Ben Türkcell'i hem telefonla aradım, hem de şikayet maili attım, veri tabanınızda isim benzerliği olabilir mi diye,

Tutturmuşlar size yardımcı olabilmemiz için dilekçe ve kimlik fotokopisi göndermeniz lazım.

Ben de bizim yardıma ihtiyacımız yok, bu sahte hattı açanı bulup paranızı alabilmeniz için  sizin yardıma ihtiyacınız var.

Siz bana sözleşmeyi gönderin imza teyidi yapalım size yardımcı olayım diyorum, bir türlü anlaşamıyoruz.

kalın harflerle belirttiği noktalarda bir bit yeniği var. (Kuşkulu bir nokta, işin gizli kalmış, kötü ve aksak yönü.) 

maksatları eksik evrağı tamamlayıp sizi kanunen bağlamak olabilir mi? ;)  benim aklıma ilk gelen bu. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Ersin Karaca

Merhaba,

Naçizane tavsiyem savcılığa gidip evrakta sahtecilikten suç duyurusunda bulunun. 

İcra takibi başlatırlarsa, adınıza gelecek ödeme emri sonrasında böyle bir borcum, hattım yoktur şeklinde bir dilekçeyi icra dairesine max. 7 günde ileterek itirazda bulunun.

Ayrıca; kurumsallar genelde bu şekilde irtibata geçmeyi tercih etmezler, durumda bir tuhaflık olduğu kanaatindeyim.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
İbrahim Akkaya

Türkcell bünyesinde başka bir hattınız varsa (aktif ve kullandığınız gerçek hat) şirketle iletişimi o abonelik üzerinden yapmayı deneyin. O hat ile ilgili ellerinde eşinizin kimlik bilgileri vs. zaten olması lazım. Bu kanaldan kimlik-hat sabihi eşleştirmesini yapın. Dilekçe yazabilirsiniz bence; şu avukatlık büronuz bizi taciz ediyor, bize ait olmayan bir hat ile ilgili borç çıkarıyor şeklinde sadece isim ve o şüpheli hat bilgilerini paylaşarak.

Ayrıca o şüpheli hat açılıp kapanmış ta hiç kullanılmamış mı, diğer faturaları nasıl tahsil etmişler?

Umarım sıkıntısız atlatırsınız.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Hüseyin Sönmez

Dolandırıcı bunlar galiba, yerlerini sorup amcaoğulları ile gitmek lazım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ben vodafone şirketine hukuk desteği veren firmada çalışıyorum.. 

MEsaj uygulaması vardır her hukuk bürosunda. 

Ancak fraud dediğimiz dolandırıcılık (sahte kimlikle adınıza hat açılması vs) durumunda, şikayetçiden imza örneği isteriz, imza incelemesi yapılır şirket bünyesinde ve imzalar tutmuyor ise dosya fraud denerek kapatılır. 

Dilekçe bu amaçla istenmiş olabilir. 

Nihat abi Ö. M ile iletişime geçeceğim seninle :)

• Beğen 5
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Madem eksik evrak var, nasil icra baslatacaklarmis?

Sani, istediğin herkese karşı evraksız icra takibi başlatabilirsin, evrak şart değil. 

:)

Köksal, ömm hmm şey, beni karıştırmasaydın iyiydi  :tongue:

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Sani Gerşon

Sani, istediğin herkese karşı evraksız icra takibi başlatabilirsin, evrak şart değil.

Gözünü sevdigim hukuk sistemimiz :)

• Beğen 3
Yorum bağlantısı

avukatlık bürosunun ismi varmı msj da ?

hatta özelden bilgi atarsanız durumu sorgulatabilirim belki ne olduğunu anlarız eğer görebilirsek 

Hatanın esas kaynağı Turkcelde.  turkcel borcu var diye avukatlık burosuna devrettıgınde buro arar msj atar vs standart prosedurudur. 

mesele turkcelle çözülmeli ilk önce ama çok inatlaşılacaksa icra dosyasına itiraz davası açın diycem ama 90 lira için oda çok gereksiz uğraş olur.

büro ismi vs varsa yüksek ihtimal ulaşırız

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Işık

Bahsettiğim icra takibinde tebligat eline ulaştıktan sonra 7 gün içinde benim öyle bir borcum yok,itiraz ediyorum diye dilekçe verirsen icra takibi duruyor ama..( 7 günü geçirdiysen işte, yandı gülüm keten helva.. O borcu ödeyip, haksız yere ödedim diye dava açıp geri almak zorunda kalırsın.. )

:fiuw:

• Beğen 4
Yorum bağlantısı

Bahsettiğim icra takibinde tebligat eline ulaştıktan sonra 7 gün içinde benim öyle bir borcum yok,itiraz ediyorum diye dilekçe verirsen icra takibi duruyor ama..( 7 günü geçirdiysen işte, yandı gülüm keten helva.. O borcu ödeyip, haksız yere ödedim diye dava açıp geri almak zorunda kalırsın.. )

:fiuw:

Ne kadar mantıklı değil mi :) Zaten genelde haklıysanız başınız daha çok ağrıyor. Birine bir suç atılır sonra da hadi suçsuzluğunu ispatla denir.

Yorum bağlantısı
Cem Işık

Ne kadar mantıklı değil mi :) Zaten genelde haklıysanız başınız daha çok ağrıyor. Birine bir suç atılır sonra da hadi suçsuzluğunu ispatla denir.

Mantıklı değil tabi ama sistem bu şekilde kurulmuş malesef. Onun  için süreler önemlidir hukukta. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Merhabalar;

Savcılığa sahte evraktan adınıza işlem yapıldığına dair suç duyurusunda bulunun,

Turkcell den yazılı olarak savcılık evrakları talep edecek, muhtemelen bilginiz dışında adınıza açılan bir hat çıkacak ortaya, İşin içinde sahtecilik olduğundan dolayı ilk etapta Turkcell kanadında adınıza çıkan borç sıfırlanacak, daha sonrasında ise savcılık kanadında bu hattın yasa dışı işlemlerde eğer kullanıldıysa bilginiz haricinde olduğu tespit edilip kendinizi garantiye alacaksınız.

Uzun bir süreç Allah yardımcınız olsun.

Bu gidişle savcılığa gideceğiz galiba

kalın harflerle belirttiği noktalarda bir bit yeniği var. (Kuşkulu bir nokta, işin gizli kalmış, kötü ve aksak yönü.) 

maksatları eksik evrağı tamamlayıp sizi kanunen bağlamak olabilir mi? ;)  benim aklıma ilk gelen bu. 

Sadık abi değin olabilir, ben de aynısını onlara söyledim. Kimlik fotokopisiyle bu hattı bize kakalamaya kalkışabilirsiniz diye

Bize güvenebilirsiniz diyorlar. Bu hattı eksik evrak ve sahtecilikle açan siz değil misiniz nasıl güveneyim diyorum

Madem eksik evrak var, nasil icra baslatacaklarmis?

Bilmiyorum ki Sani, sözleşme ve fatura suretleri istiyorum göndermiyorlar

Merhaba,

Naçizane tavsiyem savcılığa gidip evrakta sahtecilikten suç duyurusunda bulunun. 

İcra takibi başlatırlarsa, adınıza gelecek ödeme emri sonrasında böyle bir borcum, hattım yoktur şeklinde bir dilekçeyi icra dairesine max. 7 günde ileterek itirazda bulunun.

Ayrıca; kurumsallar genelde bu şekilde irtibata geçmeyi tercih etmezler, durumda bir tuhaflık olduğu kanaatindeyim.

Kurumsal oldukları için doğrulama yapmadan avukat aracılığıyla irtibata geçiyorlar

Türkcell bünyesinde başka bir hattınız varsa (aktif ve kullandığınız gerçek hat) şirketle iletişimi o abonelik üzerinden yapmayı deneyin. O hat ile ilgili ellerinde eşinizin kimlik bilgileri vs. zaten olması lazım. Bu kanaldan kimlik-hat sabihi eşleştirmesini yapın. Dilekçe yazabilirsiniz bence; şu avukatlık büronuz bizi taciz ediyor, bize ait olmayan bir hat ile ilgili borç çıkarıyor şeklinde sadece isim ve o şüpheli hat bilgilerini paylaşarak.

Ayrıca o şüpheli hat açılıp kapanmış ta hiç kullanılmamış mı, diğer faturaları nasıl tahsil etmişler?

Umarım sıkıntısız atlatırsınız.

Her türlü iletişim yöntemini denedim, bozuk plak gibi aynı türküyü çalıp duruyorlar

Hattın ne kadar kullanıldığı bilgisini vermiyorlar, eksik evrak fark ettik dediklerine göre çok kısa süre kullanılmış diye tahmin ediyorum

Belki tek fatura çıktı ve o da ödenmedi

mesaj atan yer ilhan avukatlık bürosu mu ?

Seher U diye bir büro

:)

Teşekkürler, Cem bey konuyu görmüş

Dolandırıcı bunlar galiba, yerlerini sorup amcaoğulları ile gitmek lazım.

Yaz'ı beklemek lazım yıllık izinlerini aldıklarında

Ben vodafone şirketine hukuk desteği veren firmada çalışıyorum.. 

MEsaj uygulaması vardır her hukuk bürosunda. 

Ancak fraud dediğimiz dolandırıcılık (sahte kimlikle adınıza hat açılması vs) durumunda, şikayetçiden imza örneği isteriz, imza incelemesi yapılır şirket bünyesinde ve imzalar tutmuyor ise dosya fraud denerek kapatılır. 

Dilekçe bu amaçla istenmiş olabilir. 

Nihat abi Ö. M ile iletişime geçeceğim seninle :)

İlgilendiğin için çok teşekkür ederim

Önce öde sonra geri al sistemi

avukatlık bürosunun ismi varmı msj da ?

hatta özelden bilgi atarsanız durumu sorgulatabilirim belki ne olduğunu anlarız eğer görebilirsek 

Hatanın esas kaynağı Turkcelde.  turkcel borcu var diye avukatlık burosuna devrettıgınde buro arar msj atar vs standart prosedurudur. 

mesele turkcelle çözülmeli ilk önce ama çok inatlaşılacaksa icra dosyasına itiraz davası açın diycem ama 90 lira için oda çok gereksiz uğraş olur.

büro ismi vs varsa yüksek ihtimal ulaşırız

Seher U avukatlık bürosu, bir sonuca ulaşamazsak özelden yazarım size, teşekkürler

• Beğen 3
Yorum bağlantısı
Nihat Palolu

Aynen öyle

türkcellmi  :koskos:

3 sene sürdü dava. kazandım ama icra borcunuda ödedim . bireysel yaptığım hiçbir işlemi önemsemediler. avukata verdim. kazandı türkcellden ödeme bekliyorum şimdi. itiraz etmezse tabi .

hatırlarsan abi bu konu

http://www.otoclubturkiye.com/forum/topic/244888-avukat-arkada%C5%9Flardan-fikir-almam-laz%C4%B1m/

Evet Türkcell Aydın,  Allah beterinden korusun senin başına gelen çok kötüymüş ya

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...