İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk3- Motordan Gelen Tıkırtı Sesi Hakkında

Recep Yıldız

Recommended Posts

Recep Yıldız

Arkadaslar arabayi ilk calistirdigimda rolantide motordan tikirti sesi geliyor... debriyaja basınca bu ses gidiyor ve motor isininca gelmiyor.. valon diye düşünüyorum. Başka birşey olmasi ihtimali var mı ?? Tahmini masrafı ne kadar tutar ve araç yola gider mi 2000 km civarı ?? Simdiden Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Eren Gökmen

volan degil bence. Cünkü rölantide ses geliyor (bu sirada volan-balata birbirinden ayri) debriyaja bastik yine birbirinden ayrilar ama ses kesiliyor. Bence debriyaj bilyasi

Yorum bağlantısı
Harun Kocaçalışkan

Forumdaki daha çok anlayan arkadaşlar ses kaydı olmadan yorum yapamazlar video varsa iyi olur.

Ancak şahsi fikrim MK3 TDCİ Mondeo'nun motorundan gelen sesleri pek takmamak lazım. Benim motordan şıkırtılar fıkırtılar, kayıştan sesler, titreşimler vs. hep geliyor. Bu sesleri taktıkça insan arabadan zevk alamaz. 

Arabanın gidişinde ve çekişinde sorun yoksa, yakıtta abartı yükselme yoksa, araba sürekli duman atmıyorsa öyle zırt pırt şurasından burasından ses geliyor diye kurcalamamak lazım. Kurcaladıkça bozuluyor bunlar  :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Recep Yıldız

Araç tampon boyaları için ustada suan ama tıkır çok bilindik bir ses.. debriyaja basınca gidiyor.. :) çok takmamak lazım aslında ama ben biraz Hüsnü kuruntuluyumdur :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...