İçeriğe Yönlendir

Mondeo Mk2 - Otomatik vites arızası

Aykut Özalan

Recommended Posts

Aykut Özalan

Arkadaşlar merhaba. Geçen pazar günü arabamla ışıklarda durdum. Yeşil yandı bastım gaza 20 metre gitmeden araba birden kendini boşa attı. Gaza bastım devir yükseliyor fakat arabada tık yok. Kenarı çektim. Vitesi p ye aldım. ondan sonra d ye aldım alınca devir yükseliyor fakat araba hareket etmiyor. ve arabanın altından sanki yay veya bilya şıkırtısı gibi bir ses geliyor. gazla orantılı ses artıp çoğalıyor. Uzun bir araştırma yaptım şanzıman beyni ve zannediyosam bir mil varmış bunlar arızalı olabilir. Bİr kaç yeri aradım herkes şanzıman inecek diyor. Değerli yorumlarınızı ve tavsiyelerinizi bekliyorum.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Türbin dağılmış olabilir. R ye atınca kütleme var mı sarsıcı şekilde? Türbin hız sensörü de kontrol? soketi

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Hocam şuan hiçbir şekilde ne r de ne d de  ne 1-2 de arabada gram oynama ve ses yok. 

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

İnternette benim sorunumla aynı 3-4 sorun buldum ve çözümü olarak ya beyin yada nerde olduğunu bilmediğim bir mil olarak yazıyodu. Şanzımanı açtırmak istemiyorum hem masrafından hemde bugune kadar en ufak bi sorun olmamasından. Önerebileceğiniz , direk şanzımanı açmadan once bi tespit yapan sağlam bi usta var mı ?

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Henry ford kalkıp gelse şanzıman arızasında , açmadan nokta atışı yapamaz. manuel bile olsa ...

• Beğen 3
  • Mutlu 1
Yorum bağlantısı
Aykut Özalan
(düzenlendi)

Anlıyorum. peki İzmirde önerebileceğiniz sağlam sıkıntı yaşamıcağımız bi usta var mı ?

tarihinde Aykut Özalan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Mehmet Çelebi

Geçmiş olsun konuyu takipteyim neler yapıldığını buraya yazarsanız sevinirim belki ilerde bizede lazım olur, malum bendede otomatik var

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
2 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Henry ford kalkıp gelse şanzıman arızasında , açmadan nokta atışı yapamaz. manuel bile olsa ...

Ustam manuel şanzumanın 1.vites senkromecinde sıkıntı yaşıyorum. Şanzumanı komple dağıtmadan onarım mümkün olur mu ? 

Yorum bağlantısı
Hakan Bayrak

Arab Usta'yı (Ceylan Oto) bi araştırın sorun soruşturun ben oraya otomatik şanzıman revizyonu yaptırmıştım. İmzamda aracımın konusu var fotoları inceleyeblirsiniz.

Yorum bağlantısı
Tuncay Arslan
5 dakika önce, Hakan Bayrak yazdı:

Arab Usta'yı (Ceylan Oto) bi araştırın sorun soruşturun ben oraya otomatik şanzıman revizyonu yaptırmıştım. İmzamda aracımın konusu var fotoları inceleyeblirsiniz.

İzmir'de şanzuman denilince ilk akla gelenlerden.

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Arab ustayla konuştum direk şanzıman inicek dedi. Ben hala sorunun farklı yerde olduğu kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur
1 saat önce, Kubilay Dursun yazdı:

Ustam manuel şanzumanın 1.vites senkromecinde sıkıntı yaşıyorum. Şanzumanı komple dağıtmadan onarım mümkün olur mu ? 

şanzıman açılacak, değieşcek olan parça içeride.

Yorum bağlantısı
Dinç Gökmen

Geçmiş olsun sorun direk şanzumanın içinde,  moral bozmak gibi olmasın ancak 3-3.5 gibi bir miktarı kenara ayırın 

Yorum bağlantısı
Aykut Özalan

Anladım. Yardımlarınız için teşekkürler. Yapıcak bişey yok artık.  Gülü seven dikenine katlanırmış. 

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...