İçeriğe Yönlendir

Siyah Duman Ve Kurum

Murat Önce

Recommended Posts

Murat Önce

Merhabalar aracım 2008 model 1.6 tdci 90 lık trend focus önceden performansı cok guzel olan aracım sımdılerde dıp gaz yapınca sıyah duman atıyor ve cekıs dusuklugu var ayrıca rolantıde  gaz verınce egzoztan sıyah kurum cıkıyor. malum hava sartları yerler kar dolayısıyla kar sımsıyah oluyor 2 kutu wurth enjektor temızleyıcı kulllandım pek fayda goremedım nedenı ne olabılır 

Yorum bağlantısı
Ali Gök

egr iptal edildimi açıkmı. eğr dolmuşsa siyah duman yapabilir.

turbonun durumu nedir ?  torbo hortumlarında kaçırma vs varmı 

Yorum bağlantısı
Emre Öğüt

DPF dejenerasyonu yaptırmakta fayda var arabada kaçak varmı kontrol ettirin performans kaybı kaçaktan dolayı olabilir

Yorum bağlantısı
Ahmet Taşkın
19 dakika önce, emre öğüt yazdı:

DPF dejenerasyonu yaptırmakta fayda var arabada kaçak varmı kontrol ettirin performans kaybı kaçaktan dolayı olabilir

Bu arabada DPF yoktur. 2008 model.

Araç kaç binde bakımları düzenli yapıldı mı ? İlk sahibimiziniz ?

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin

arkadaşlar şöyle bir video var burada özel bir sıvı kullanarak araç çalışır durumda iken emme manifold ve kurum temizliği yapılıyor

buna benzer bir şeyi ben de yaptım

sprayin içerisine çok amaçlı temizleyici sıvı koydum aynen videodaki gibi yaptım egkostan inanılmaz bir beyaz duman ve devamında siyah kurumlar çıktı faydası olduğu kanaatindeyim.

Yorum bağlantısı
Murat Önce

aracım 215 bin km de. dpf yok aracımda. egr ıptal edılmedı. bakımları her 10.000 km de mobıl 5 30 yag orjınal fıltrelerıyle yaptırıyorum.turbo hortumlarında kacak yok sadece ıntercool hortumunun üstü hafıf yag buharı gıbı ama aracım yag eksıltmıyor. son bakımda mazot fıltresınıde degıstırmıstım. abılerım 150.000 km de almıstım aracımı yaklasık 50-60 bın kullandıgımız sure ıcerısınde rutın bakımlarını ve 190 bındekı trıger devırdaım v.s bakımlarını yaptırmıstım. bu egr ıcın falan ektradan bakıma gerek var mı bu km aralıklarında ? degerli yorumlarınız ıcın tesekkur ederım.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sprey içine ne koydunuz?????

egr nin rutin bir bakımı yok ancak malum üzere tıkanıuyor balçık oluşuyor. ısıtma bujisinin de periyodu yok ancak uuzn süre sökülmez ise kırılabiliyor üst kapağa yapışıyor, aslında enjektör gövdesi de..

mutfak fritözü düşünün. 1 sene hiç yıkamadan patates kızartınca çevresi? düğmesi ne hale geliyor?

Yorum bağlantısı
Murat Önce
5 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

sprey içine ne koydunuz?????

egr nin rutin bir bakımı yok ancak malum üzere tıkanıuyor balçık oluşuyor. ısıtma bujisinin de periyodu yok ancak uuzn süre sökülmez ise kırılabiliyor üst kapağa yapışıyor, aslında enjektör gövdesi de..

mutfak fritözü düşünün. 1 sene hiç yıkamadan patates kızartınca çevresi? düğmesi ne hale geliyor?

Galiba egr yönünde şüphe arttirmaliyim havalar biraz daha düzelsin göstereceğim inşallah spreyi kullanmadım bu arada ben 

Yorum bağlantısı
Murat Önce
On Saturday, January 14, 2017 at 09:24, Çağlar Bayur yazdı:

Üstteki iletide Mehmet bey sprey demiş te ona yazdım

Pardon abi gözümden kaçmış 

Yorum bağlantısı
Serhat Emre

Bahsettiğiniz kar üzerini siyah yapması benimde başıma geldi.

Aracı 1 hafta yerinden kaldırmamış karını temizleyip bir marşa basalım dedik ama görüntü tedirgin etti. Rölantide gaza yüklendiğim de karı simsiyah yapmıştı terleme yapmıştır diye çok dikkate almamıştım. 

Yorum bağlantısı
Murat Önce
1 saat önce, Serhat Emre yazdı:

Bahsettiğiniz kar üzerini siyah yapması benimde başıma geldi.

Aracı 1 hafta yerinden kaldırmamış karını temizleyip bir marşa basalım dedik ama görüntü tedirgin etti. Rölantide gaza yüklendiğim de karı simsiyah yapmıştı terleme yapmıştır diye çok dikkate almamıştım. 

kömür sobası isi gibi kurum karın rengını degıstırıyordu. en son attıgım wurth enjektor temızleyıcısı faydasını gosterdı sanırım bugun wurtu doktugum depo yarım kalmıstı bugun ceyrek depo yol katettım ve sıyah dumanın cok cok azaldıgını ve aracımın cekısının cok arttıgını hıssettım. Yıne dıp gazda duman var ama eskısı kadar abartılı degıl. Önceden gece aynamdan aracımdan cıkan dumanı arkadaki arac farlarından goruyordum dun gece bıraz gaza yuklendım artık duman gorunmuyor. tavsıye ederım benım sorunumu yasayanların enjektor yakıt katkısı kullanmalarını. Sanırım benim enjektorlerın bakıma ıhtıyacı var havalar duzeldıgınde egr enjektor kat borular v.s bakıma sokacagım. ama aracın eskısı gıbı koltuga yapıstırma performansı benı cok mutlu ettı. bundan sonra mecbur kalmadıkca her ıstasyondan yakıt almayacagım

Yorum bağlantısı
Serhat Emre
1 saat önce, Murat Önce yazdı:

kömür sobası isi gibi kurum karın rengını degıstırıyordu. en son attıgım wurth enjektor temızleyıcısı faydasını gosterdı sanırım bugun wurtu doktugum depo yarım kalmıstı bugun ceyrek depo yol katettım ve sıyah dumanın cok cok azaldıgını ve aracımın cekısının cok arttıgını hıssettım. Yıne dıp gazda duman var ama eskısı kadar abartılı degıl. Önceden gece aynamdan aracımdan cıkan dumanı arkadaki arac farlarından goruyordum dun gece bıraz gaza yuklendım artık duman gorunmuyor. tavsıye ederım benım sorunumu yasayanların enjektor yakıt katkısı kullanmalarını. Sanırım benim enjektorlerın bakıma ıhtıyacı var havalar duzeldıgınde egr enjektor kat borular v.s bakıma sokacagım. ama aracın eskısı gıbı koltuga yapıstırma performansı benı cok mutlu ettı. bundan sonra mecbur kalmadıkca her ıstasyondan yakıt almayacagım

Bu rölantide ki hali:

LZ0000.jpg

Buda hafif gaza dokunduğumda ki hali:

r6vvkV.jpg

Neden böyle olduğu konusunda bir fikrim yok açıkcası.katkıyı ben kullanmadım henüz ve yakıtı  tek istasyondan  almaya özen gösteriyorum.

Hayırlısı artık:)

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin
On 14.01.2017 at 08:24, Çağlar Bayur yazdı:

Üstteki iletide Mehmet bey sprey demiş te ona yazdım

spray içerisine ucuz marketlerde satılan çok amaçlı temizleyiciyi su ile karıştırarak uyguladım eksozdan bayağı bir kurum attı

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

Bu çok amaçlı temizleyici ambalajında aluminyum da kullanmayın yazısı var mı

Yorum bağlantısı
Murat Önce
5 saat önce, Serhat Emre yazdı:

Bu rölantide ki hali:

LZ0000.jpg

Buda hafif gaza dokunduğumda ki hali:

r6vvkV.jpg

Neden böyle olduğu konusunda bir fikrim yok açıkcası.katkıyı ben kullanmadım henüz ve yakıtı  tek istasyondan  almaya özen gösteriyorum.

Hayırlısı artık:)

İşin ehli kişiler yorum yaparsa daha iyi olur ama bana kalırsa sizin araçta kurum baya fazla rolantide o kadar varsa. Aracınız 150 bin km den az ise carbon clean faydalı olabilir. Umarım büyük sorun teşkil etmez :) hayırlısı olsun 

Yorum bağlantısı
Mehmet Sezgin
19 saat önce, Çağlar Bayur yazdı:

Bu çok amaçlı temizleyici ambalajında aluminyum da kullanmayın yazısı var mı

hiç dikkat etmedim inanki

bunu sadece su ile yapanlarda var hiçbir kimyasal kullanmadan

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...