Serkan Buhan 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 Merhaba Arkadaşlar, 98 Ford KA aracımın gaz pedalı çok sert geliyor bana. Ayrıca gaz pedalına basınca geri gelmesi çok yavaş. Kullanımdayken aslında gazı çat diye çekmiyor kısarak çekiyor yani. Bu durum normal kabul edilebilir mi? Sert olmasını belki anlarım ama geri gelmesinin çok yavaş olması pek anlaşılır gelmedi bana. Gaz teline baktım dış muhafaza eskimiş. Bu soğuk havalara rağmen iç kısmı biraz yağladım hafta sonu. Çok da bir faydasını göremedim. Kendi ustama bakımını yaptırdım bunu da sordum. Ancak bir sorun görmediğini söyledi. Emin olamadım bana gaz teli sıkışıyor ve zor geliyor gibi geliyor. Önerisi olan varsa memnuniyetle dinlerim. Yorum bağlantısı
Rıdvan Ergün 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 Gaz telini değiştirmeniz gerekecek sanırım. Yolda takılı kalması ciddi sorun yaratabilir. İhmal etmemenizi öneririm. Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 11 Ocak 2017 Paylaş 11 Ocak 2017 Gaz pedalı telli ise tel, içinden geçtiği boruda rahat hareket edemiyorsa olabilir. Telin yağlanması belki çözüm olabilir. Yorum bağlantısı
Serkan Buhan 11 Ocak 2017 Yazar Paylaş 11 Ocak 2017 Gaz telini kaput tarafında çıkarıp yağladım ama dış koruyucu eskidiği için sanırım yağ 10-15 cm sonra dışarı aktı. Pek faydası olmadı bu şekilde. Sanırım çözüm gaz telinin değişmesi olacak. Yorum bağlantısı
Recommended Posts