İçeriğe Yönlendir

Motor ışığı giderken yanıp sönüyor

Nuri Alemdar

Recommended Posts

Nuri Alemdar

Arkadaşlar 2011 fiesta 1.25 aldım  aracımda titrene  sikayetlerinicin sanayiye gittim makinaya bagladik  ateşleme arızası 4.silindir arizasi cikti bobini değiştirdik ariza lambasi söndü bugün yine ayni sorunu yaşadım araç ile hizlanirken araba titriyo ve motor ışığı yanıp sönüyor neyden kaynaklanir.Bujileri kontrol ettik sknti yok arac lpg li 75 binde ama  bobini degistirdikden sonra  hic tüpte kullanmadım benzinde de yapiyor yani

Yorum bağlantısı
Evren Erakçora

tüpsüz araçlarda kolay kolay böyle sorunlar olmuyor, suçlu lpg bence. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir

buji buji kablosu ve bobin değiştikten sonra aynı hatayı yapıyorsa muhtemelen üst kapak yada sanayi ağazı yarım sekman atılacak gibi görünüyor geçmiş olsun 

bujileri söküp ölçüm yaptıkları bir alet var ustalarda onunla bakmakta fayda var

Yorum bağlantısı
Nuri Alemdar
56 dakika önce, Evren Erakçora yazdı:

tüpsüz araçlarda kolay kolay böyle sorunlar olmuyor, suçlu lpg bence. 

Arac lpgli ama bobini degistikten sonra hic tupte kullanmadim

6 dakika önce, Yasin Şahin yazdı:

buji buji kablosu ve bobin değiştikten sonra aynı hatayı yapıyorsa muhtemelen üst kapak yada sanayi ağazı yarım sekman atılacak gibi görünüyor geçmiş olsun 

bujileri söküp ölçüm yaptıkları bir alet var ustalarda onunla bakmakta fayda var

75 bin daha cok erken degilmi

Yorum bağlantısı
Erol Güven
59 dakika önce, Nuri Alemdar yazdı:

Sizin için erken olabilir fakat sizden öncekiler nasıl kullandı aracı .

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
Bir saat önce, Nuri Alemdar yazdı:

bunun malesef bir süresi yok 50 bindede 120binde de olabilir 

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Yinede iyi bir kaç ustaya baktırın hepside aynı şeyleri söylüyorsa  fazla geciktirmeden yaptırmanız menfaatinize olacaktır. Aksi takdirde kullanmaya devam etmeniz halinde masrafı katlanacaktır bilginize. 

Yorum bağlantısı
Nuri Alemdar

Bugun aracima tüp aldım  benzindeki sorunum  tupte yapmiyor motor ışığı yanip sonme falan  baska bir sorun olabilirmi yada aldığım bobin parca olarak skıkıntili olabilirmi

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

benzin pompası basıncı düşmüş olabilir? enjketör püskürtmesi sorunlu olabilir? lpg de düzeldi ise ateşleme ile ilgisi yok?

Yorum bağlantısı
Nuri Alemdar

Lpg de yine titreme oluyo bazi devirlerde ama motor ariza isigi yanip sönmüyor sabit yanıyor.benzinde kullanırken hizlanmaya kalktigim anda artik yancani farkediyodum cekisten hissediyorum ve hanip sönmeye basliyodu.iki sefer makinaya bagladik atesleme sistemi 4. Silindir arızası veriyodu.Acaba aldığım bobinmi sorunlu

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

tek başına o arıza kodu arızalı parçayı söylemez. subap bile yanık olabilir buji tırnağı aayrsız bile olabilir. O derece uç noktalardan çıkabilir. önce buji ve tırnak kontrol ve kompresyon testi yapılmalı ki bunlar genelde bedava yapılır

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...