İçeriğe Yönlendir

Focus Mk1 - Kısa far ampül değişimi

Osman Bölükbaşı

Recommended Posts

Osman Bölükbaşı

Geçen hafta sağ kısa farın yanmadığını gördüm. Tam da forumun yenilendiği zamana denk geldiği için sizlere danışamadım. Forumda yeni olduğumdan sormadan önce birkaç makaleyi okudum fakat net bir fikir sahibi olamadım. :biggrin:

Arabam 2005 Ford Focus Gold Collection, hazır far yanmıyorken (ampulün patladığını düşünerek yazıyorum) yeni ampulleri sizin tecrübelerinize dayanarak değiştirmek istedim.

Aracın üzerinde ki ampuller sarı renkte

Hangi renk, hangi tip, hangi marka, park-uzun-sisleri değiştirmeye gerek var mı, en verimli hangisi olur gibi sorulara net cevap alabilirsem 1 hafta-10 gündür forumun açılmasını beklemeye değecek sanırım. :biggrin:

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
4 dakika önce, Osman Bölükbaşı yazdı:

Geçen hafta sağ kısa farın yanmadığını gördüm. Tam da forumun yenilendiği zamana denk geldiği için sizlere danışamadım. Forumda yeni olduğumdan sormadan önce birkaç makaleyi okudum fakat net bir fikir sahibi olamadım. :biggrin:

Arabam 2005 Ford Focus Gold Collection, hazır far yanmıyorken (ampulün patladığını düşünerek yazıyorum) yeni ampulleri sizin tecrübelerinize dayanarak değiştirmek istedim.

Aracın üzerinde ki ampuller sarı renkte

Hangi renk, hangi tip, hangi marka, park-uzun-sisleri değiştirmeye gerek var mı, en verimli hangisi olur gibi sorulara net cevap alabilirsem 1 hafta-10 gündür forumun açılmasını beklemeye değecek sanırım. :biggrin:

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bölükbaşı
Bir saat önce, Serdar GÜNGÖR yazdı:

Serdar bey cevabınız için teşekürler ama bana daha ayrıntılı bilgi lazım h7-h1 olduğu kısa uzunun aşıkar park ve sisleri değiştirirsem hangilerini takmalıyım. renk sıcaklığı ? Şuan sadece kısaların rengini değiştirsem kötü mü olur gibi cevaplar.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
2 dakika önce, Osman Bölükbaşı yazdı:

Serdar bey cevabınız için teşekürler ama bana daha ayrıntılı bilgi lazım h7-h1 olduğu kısa uzunun aşıkar park ve sisleri değiştirirsem hangilerini takmalıyım. renk sıcaklığı ? Şuan sadece kısaların rengini değiştirsem kötü mü olur gibi cevaplar.

Görüntüye takılmayın ! Aydınlatmasına takılın siz ! Hiç beyaz olsun falan düşünmeyin.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Osman Bölükbaşı
1 saat önce, Erol Güven yazdı:

Hiç uğraşmayın orijinal alın takın.

2 saat önce, Serdar GÜNGÖR yazdı:

Görüntüye takılmayın ! Aydınlatmasına takılın siz ! Hiç beyaz olsun falan düşünmeyin.

tamam herşeye peki, hangi marka model alayım netten alıp kendim takmayı düşünüyorum.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
Bir saat önce, Osman Bölükbaşı yazdı:

tamam herşeye peki, hangi marka model alayım netten alıp kendim takmayı düşünüyorum.

Bu site daha uygun ! @Doğuş Bağ G.E Marka almıştı ondan aydınlatma konusunda bilgi alabiliriz.

http://www.automkarinca.com/Halojen-Ampuller,LA_232-2.html#labels=337-2&stockOnly=0&type=catalog&searchalpha=&searchprice=asc&tp=

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

nb beyazdır. alseasons sarı dır aslında gökkuşağı gibidir

ampul renk farkları.

Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur

sanayi sitesinde oto elektrik nalbur dükkanlarında vardır. Çok sayıda olmayabilir. ancak kış şartlarında görüşü ciddi artırır

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
Kazım Yılmaz
16 saat önce, Osman Bölükbaşı yazdı:

Bu yazdığınız seri beyaz mı sarı ışık mı?

Tam beyaz yada tam sarı değil. Açık sarı diyebiliriz.

Bu ürün Osram NB serisinin en yeni modeli. Konvasiyonel ampüllerin içerisinde performansı en yüksek olan modellerden biridir. Osram bu serisinde ampül içerisinde xenon gazı kullandığını söylüyor.

Aydınlatması gerçektende iyi. Kardeşimin Clio 4 aracına geçen hafta aldık.

Yorum bağlantısı
Osman Bölükbaşı
1 saat önce, Kazım Yılmaz yazdı:

Tam beyaz yada tam sarı değil. Açık sarı diyebiliriz.

Bu ürün Osram NB serisinin en yeni modeli. Konvasiyonel ampüllerin içerisinde performansı en yüksek olan modellerden biridir. Osram bu serisinde ampül içerisinde xenon gazı kullandığını söylüyor.

Aydınlatması gerçektende iyi. Kardeşimin Clio 4 aracına geçen hafta aldık.

Kışın karlı sisli havada test etme şansınız oldu mu Kazım bey?

16 saat önce, Serdar GÜNGÖR yazdı:

Serdar bey teşekkürler osram sarı bulmuşsunuz. Birde attığınız son ampül çok farklı duruyor onu da ilerde denemeyi düşünüyorum. Bilmiyorum deneyen hiç oldu mu bu forumda.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Kazım Yılmaz
14 dakika önce, Osman Bölükbaşı yazdı:

Serdar bey teşekkürler osram sarı bulmuşsunuz. Birde attığınız son ampül çok farklı duruyor onu da ilerde denemeyi düşünüyorum. Bilmiyorum deneyen hiç oldu mu bu forumda.

Kendi kullandığım araçta takılı değil. Kardeşimin aracında. Ama karda karda siste sıkıntı yaratacak şekilde rengi açık tonda değil. Tahminen 4000K civarıdır. OEM Xenon tonuna yakın bir renkte.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör
14 dakika önce, Osman Bölükbaşı yazdı:

Bende 3000K rengini değil ama 6000k rengini kullandım. Bir daha alırsam kesinlikle size önerdiğim ürünü alacağım. Muayene sırasında da (sarı renk) bir sıkıntı çıkmaz.

Yorum bağlantısı
Halil ibrahim Oruc
(düzenlendi)

Lamba almadan once far sigortasini kontrol edin  sag ve sol devre 2 farkli sigortadan geciyor  her sigorta  1 stop 1 kisa ve 1 kedi gozunu besliyor  eger sende sadece kisa lamba çalışmıyorsa o zaman lambayi al derim  sonra benim durumuma düşmeyin:)) 

tarihinde Halil ibrahim oruc tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...