Mustafa Arıkan 4 Ocak Yazar Paylaş 4 Ocak Mustafa Arıkan yazdı: Fren balata değişimi Arkalar için Ate, önler için Brembo (daha önce Ferodo yazmışım hatalı olmuş.) balata temin ettim. Fren hidroliği olarak Motul 5.1 kullandım. Balata pistonlarını ittirmek için aliexpressten aparat temin ettim. Liqui Moly’nin balata değişiminde kullanılan ses kesici bakım seti ve pim yağlayıcı ürünlerinden aldım. Arkalar ile işe başladık. Önlerde kaliperleri sökebilmek için 7mm alyan gerekiyor. Elimdeki alyan setinde 7mm yoktu. Neyse ki bits uçlar içinde 7mm alyan varmış onunla sökebildim. Ama 1 saat kadar gezeletti beni alyan yok diye Çıkan hidrolik bu halde idi. Yaklaşık 4 sene önce yine Motul 5.1 ile değişmiştim. Maliyet; Brembo ön balatalar: 1400TL Ate arka balatalar; 900TL 1lt Motul 5.1; 570TL Liqui Moly bakım seti; 150TL 2 kutu balata spreyi; 100TL Toplam: 3120TL Piston ittirme aparatına da 500TL verdim. 4 saatlik mesai sonrası ikindi çayını içip bir güzel yıkadım pakladım. Not: nazar etmezsek sevinirim. Balatalar hakkında bir geri bildirim vereyim. Acayip balata tozu oluyor. Jantlarım 2 günde kapkara oluyor. 4 Yorum bağlantısı
Alp Özkök 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Güle güle kullanın. Her şeyin en kalitelisini temin etmişsiniz. 1 Yorum bağlantısı
Alpay Sumer 4 Ocak Paylaş 4 Ocak Koray Demir yazdı: Kaliteli balata toz atar, tutar ve aşınır.. Katılıyorum, Belki görsel olarak hoş durmuyor gibi olsada yumusak ve tozlu balata iyidir.. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Nisan Yazar Paylaş 29 Nisan 330.000km Yağ Filtre Bakımı Umarım bendeki son bakımı olur. Mann ve Liqui Moly ile yağ bakımını yaptım. 5 Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Koray Demir yazdı: Kaliteli balata toz atar, tutar ve aşınır.. Ve ötmez.. Bana audi için ötmeyen balata lazım Mustafa Arıkan yazdı: 330.000km Yağ Filtre Bakımı Umarım bendeki son bakımı olur. Mann ve Liqui Moly ile yağ bakımını yaptım. Alan kişinin ilk yapacakları, 10/40 yağ, yan sanayi filtreler ile 20 binde bakım yapmak.. Amerikan park.. Deli mavi ampuller. Camlara rüzgarlık.. 1 2 Yorum bağlantısı
Çağlar Bayur 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: audi için ötmeyen balata lazım fabrika montajda trw kullanıyor Yorum bağlantısı
Metin Akbal 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Ve ötmez.. Bana audi için ötmeyen balata lazım Alan kişinin ilk yapacakları, 10/40 yağ, yan sanayi filtreler ile 20 binde bakım yapmak.. Amerikan park.. Deli mavi ampuller. Camlara rüzgarlık.. Karpuz jant Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Ve ötmez.. Bana audi için ötmeyen balata lazım Ate veya Textar. 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Tüfekçi 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Otme işi şans. Ben ikinci set Bosch kullanıyorum Mercedese ötmedi. Orijinal yıldızlı balata alınıp ottugu de oluyor. Disk de önemli iz felan varsa eskiden kalan o da otturuyor 1 Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Çağlar Bayur yazdı: fabrika montajda trw kullanıyor 2004-2013 arası üretilenlerde Ate fabrikasyon montaj. 2014 sonrası A3’ler ise Trw ile geliyor. Yorum bağlantısı
Mehmet Ozyurek 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Koray Demir yazdı: 2004-2013 arası üretilenlerde Ate fabrikasyon montaj. 2014 sonrası A3’ler ise Trw ile geliyor. Ne taktıklarını da bilmiyorum.. Ama genellikle ötüyor.. Trw alayım olmazsa. Yorum bağlantısı
Alp Özkök 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Mustafa Arıkan yazdı: 330.000km Yağ Filtre Bakımı Umarım bendeki son bakımı olur. Mann ve Liqui Moly ile yağ bakımını yaptım. Neden bendeki son bakımı inşallah dediniz? Aracınızı seviyordunuz takip ettiğim kadarıyla... Yorum bağlantısı
Koray Demir 29 Nisan Paylaş 29 Nisan Mehmet Ozyurek yazdı: Ne taktıklarını da bilmiyorum.. Ama genellikle ötüyor.. Trw alayım olmazsa. Direkt şunu alabilirsiniz abi Trw Cotec serisi: https://www.onlineyedekparca.com/urun/audi-a3-2004-2013-on-fren-balatasi-trw-marka 1 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan 29 Nisan Yazar Paylaş 29 Nisan Alp Özkök yazdı: Neden bendeki son bakımı inşallah dediniz? Aracınızı seviyordunuz takip ettiğim kadarıyla... 10 yılı geçtik. Hem artık teknolojiyi takip etmek gerek. 2 Yorum bağlantısı
Mustafa Arıkan Çarşamba 16:41 Yazar Paylaş Çarşamba 16:41 Bugün kızımı okuldan alıp işe dönerken Ürgüp çarşı içinde ufak bir kaza yaşadık. Sağdan çıkan araç dikkatsizlik nedeniyle sol arka kapıya çarptı. Sanayide ustama gösterdim. Arkadaşla anlaştık ben ödeyeyim dedi. Yarın verip pazartesi alacağım inşallah. 3 1 Yorum bağlantısı
Ali Darbaz Çarşamba 17:35 Paylaş Çarşamba 17:35 (düzenlendi) Hep bu Alkolik Almanlar yüzünden, Rollerde kimlern canını yaktıda ahları seni buluyor. Önce şanzıman sonra kaza 🚙💥🚗 umarım nazarı çıkmıştır. Geçmiş olsun. Çarşamba 17:35 tarihinde Ali Darbaz tarafından düzenlendi 1 Yorum bağlantısı
Metin Akbal Çarşamba 20:04 Paylaş Çarşamba 20:04 İnşallah satmissindir diye gelmiştim. Geçmiş olsun. 1 Yorum bağlantısı
Recommended Posts