İçeriğe Yönlendir

Anahtar kaybı ve yenileme süreci

Cem Dilmen

Recommended Posts

Cem Dilmen

Arkadaşlar merhabalar...

Geçtiğimiz hafta benim oğlan karda oynarken arabanın kumandalı olan anahtarını kaybetti ve halen de bulamadık. Malum her yer halen kar. Erisin diye bekliyoruz. Zaten bulunsa da bu kadar zaman kar altında kaldığı için çalışacağını sanmıyorum. Orjinal anahtar için kasko ile görüştüm servise giderseniz yılda 1 adet hakkınız var dediler. Malum Çankırı da yetkili servis yok. 

Bu anahtarlar sadece serviste mi yapılabiliyor yoksa anahtarcılar yapabilir mi?, Kodlama falan gerektiği için özellikle fordlarda zor olduğunu duymuştum ama yaptıran arkadaş var mı diye merak ettim. Yetkili servisten anahtar alma süreci nasıl işliyor. Hemen kodlayıp verebiliyorlar mı yoksa bir yerlerden getirtme süreci falan mı oluyor. 

Teşekkürler...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Abi bildiğim kadarıyla tüm kilit grubu değişiyor yetkili serviste. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
1 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

Abi bildiğim kadarıyla tüm kilit grubu değişiyor yetkili serviste. 

Hımmm o zaman iş biraz uzun Tahir cim. Teşekkür ediyorum...

Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Kasko teminatlarına göre değişiyordur ama sanırım 1000 lira civarı bir meblağ kasko teminatında. Bunun üstünü cebinden karşılamak durumunda kalabilrisin abi. 

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
(düzenlendi)

Anahtarın yedeği varsa elektronik oto anahtarı yapan bir anahtarcı aynısını yapar, yapılan yeni anahtara yeni kod veriliyor,bu kodun aynısını aracınıza tanıtıyor, elinizdeki yedek anahtarı da yeni koda ayarlıyor. Böylece kaybolan- çalınan anahtarınız işe yaramaz oluyor. Birisi bulsa bile sadece manuel olarak kapıları açabiliyor, aracı çalıştıramıyor. Ancak bu işlemi sanırım kasko karşılamaz (servis olmadığı için) , cepten gider. Ama maliyeti de sadece tek anahtar yaptırma parası.150-200 ü geçmez sanırım.

Ben bu yolu seçerdim,kısa ve etkili. Kilitleri değişmek uzun iş. Kaskoyu da delebilir.

tarihinde Önder Özcan tarafından düzenlendi
Yorum bağlantısı
Ali Gök
48 dakika önce, Cem Dilmen yazdı:

yetkili servise kasko evrağınızla gidip başvuru yapıyorsunuz. muhtemelen 10-15 güne gelir anahtar diyorlar. o arada kaskodan onay alıyorlar sonrasında gidiyorsunuz yarım saat içinde kodlayıp veriyorlar. tüm kilit sistemi değişmiyor sadece kaybolan anahtarı beyinden silip yeni anahtarı tanıtıyorlar. en azından benim hyundaide öyle olmuştu

Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
18 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Anahtarın yedeği varsa elektronik oto anahtarı yapan bir anahtarcı aynısını yapar, yapılan yeni anahtara yeni kod veriliyor,bu kodun aynısını aracınıza tanıtıyor, elinizdeki yedek anahtarı da yeni koda ayarlıyor. Böylece kaybolan- çalınan anahtarınız işe yaramaz oluyor. Birisi bulsa bile sadece manuel olarak kapıları açabiliyor, aracı çalıştıramıyor. Ancak bu işlemi sanırım kasko karşılamaz (servis olmadığı için) , cepten gider. Ama maliyeti de sadece tek anahtar yaptırma parası.150-200 ü geçmez sanırım.

Ben bu yolu seçerdim,kısa ve etkili. Kilitleri değişmek uzun iş. Kaskoyu da delebilir.

1 dakika önce, Ali Gök yazdı:

Teşekkür ediyorum. Öncelikle anahtarsı ile bir konuşayım. 150-200 ise bence de iyi olur. 

Yorum bağlantısı
Rıfat Çakar

Anahtar kaybı cam değişimi gibi değil. Kasko karşılar ve tramere bedelini hasar olarak işler. Hasarsızlık indirimi de kayıp olur. Dışarıda yaptırmak toplam maliyet açısından daha ucuz olur , zaman kaybı da asgari olur. 

Yorum bağlantısı
Hami Erışık

Benim ford aracın kaybolmustu.sanayide anahtarcıda 150 tl ye yaptirdim,eski anahtarı iptal etti.kaybolan anahtar aracı calıstıramaz,manuel kapıları açar..

Yorum bağlantısı
Erol Güven

Ford servisi direk tüm kilitleri değiştiriyor geçmişte başıma gelmişti.

Yorum bağlantısı
Serdar Güngör

Servis mantığı komple değiştirmek. Benzin pompasını bile sadece pompayı değil komple sistemi değiştiriyor :) En uygunu ve hızlısı servise uğramamak.

Yorum bağlantısı
Semih İzgi

Eski citröen aracımızın orjinal kumandalı anahtarı yoktu, kumandasız yedeği ile kullanıyorduk.  Fransadan orjinal sıfır anahtar geldi (chip+immo+kumanda)  

Ucu, yedek anahtardan klavuz alınarak anahtarcıda şekillendirildi, ardından özel serviste obd'den aracın güvenlik kodlaması anahtara yüklendi. 

375TL civarı harcama yapmıştım.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter

Sadece kapıları açar aracı çalıştıramaz yaklaşımı çok yanlış bence. Kapıların açılması bile çok büyük risk. 

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Misafir
11 dakika önce, Tahir İlter yazdı:

Sadece kapıları açar aracı çalıştıramaz yaklaşımı çok yanlış bence. Kapıların açılması bile çok büyük risk. 

Sana katılıyorum, karların erimesini beklemek daha mantıklı. Sapasağlam da çıkabilir.

Yorum bağlantısı
Önder Özcan
22 dakika önce, Mükremin Kocataşkın yazdı:

Sana katılıyorum, karların erimesini beklemek daha mantıklı. Sapasağlam da çıkabilir.

Daha kötü, ya bizden önce başkası bulursa?

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Tahir İlter
1 dakika önce, Önder Özcan yazdı:

Daha kötü, ya bizden önce başkası bulursa?

Araba Cem abinin olduğuna göre siz de bulsanız başkası bulmuş oluyor :p 

Hem kalkıp taaa Çankırı'ya anahtar mı bulmaya gitcen. Bu arada kaybetmiş gibi yapsana CE5 in anahtarını biri hayrına bulup götürür belki :p

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Ahmet Türedi

Ben c-max in yedek anahtarını kaskodan yetkili serviste çıkarttım.Sadece kaybolan anahtarı yaptılar.Başvuru yaptıktan 10 gün sonra tekrar servise çağırdılar 2 saate anahtarı kodlayıp verdiler.Komple anahtar sistemi falan değişmiyor.Kasko teminatınıza bağlı olarak hasarsızlığınızda bozulmaz benim bozulmadı.Ama tramerde hasar kaydı oluşuyor.C-max anahtarsız çalıştırmalı anahtar için bedel 436 tl gibi bişeydi faturada yetkili  servis ücreti 2 sene önce.

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Önder Özcan
Bir saat önce, Tahir İlter yazdı:

Araba Cem abinin olduğuna göre siz de bulsanız başkası bulmuş oluyor :p 

Hem kalkıp taaa Çankırı'ya anahtar mı bulmaya gitcen. Bu arada kaybetmiş gibi yapsana CE5 in anahtarını biri hayrına bulup götürür belki :p

Kışt kışt. Evladım, çocuum git ötede oyna. Abiler bişey konuşuyor burda.

• Beğen 2
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen

Çok teşekkür ediyorum arkadaşlar. Öncelikli olarak yapabilirse dışarıda yaptırmak daha mantıklı gibi. 

Yorum bağlantısı
Ali Uymaz

Serviste yedek anahtarin üzerinde bir numara yaziyor bu hastalara takilan kol bandu gibi o numarayla kolayca cikartiliyor diye biliyorum ama fiyat kasko benzeri olayları bilmiyorum.

Kaskoyla ilgili şöyle bir durum var Allah göstermesin arac calinirsa yedegini teslim etmezseniz kaskodan para alamiyosunuz diye biliyorum bu durumu da goz onunde bulundurup ona göre karar verin. Inşallah tez zamanda bulursunuz...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
Cem Dilmen
10 saat önce, Ali Uymaz yazdı:

Serviste yedek anahtarin üzerinde bir numara yaziyor bu hastalara takilan kol bandu gibi o numarayla kolayca cikartiliyor diye biliyorum ama fiyat kasko benzeri olayları bilmiyorum.

Kaskoyla ilgili şöyle bir durum var Allah göstermesin arac calinirsa yedegini teslim etmezseniz kaskodan para alamiyosunuz diye biliyorum bu durumu da goz onunde bulundurup ona göre karar verin. Inşallah tez zamanda bulursunuz...

Teşekkür ediyorum Ali Hocam verdiğiniz bilgiler için...

• Beğen 1
Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

• Yeni Oluştur...