İçeriğe Yönlendir

Yedek subay adayı için Tavsiyeler..


Engin Akşen

Recommended Posts

Mustafa Arıkan

Hayırlı tezkereler.

Askerliğin mümkün olduğunca kısa ve hızlı geçeni makbuldur :)

Asteğmenleri en çok uzmanlar uğraştırıyor sanırım. En azından bizde öyleydi. Soğuk havalarda ayazlarda ortalarda kimse olmazdı, herkes ortadan kaybolur, eğitim vs tüm işler asteğmenlere kalırdı bizde. 

Allah kolaylık versin. 

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Akşen
14 saat önce, Koray Demir yazdı:

Eğitiminize önem verin ilk aşamada hiçbir husus eğitimden önemli değildir buradan hareketle kurs bitirme sınavında dereceye girmeye bakın avantajı çoktur tercih hakkı verebiliyorlar. Atacağınız her imzadan 5 yıl boyunca hukuki sorumluluğunuz var bunu unutmayın. Görevdeyken kimseye güvenmeyin kendi işinizi bizzat kendiniz görün ve astın sözüne güvenerek iş yapmayın. Istihbarata, bilgi gizliliği ve güvenliğine olabildiğince dikkat edin dersini verirler zaten. Disiplinli olun, verilen görevleri angarya görmeyin, en iyisini yapmak için çalışın vatana hizmet ediyorsunuz sonuçta. Sağlığınıza dikkat edin eğitim zamanı hasta olmamaya bakın.

Çok teşekkür ederim.

14 saat önce, Murat Ersel Çevik yazdı:

Koray'a katılmakla birlikte ek olarak acemi eğitimi sonrası gideceğiniz birlikte muhtemelen takım komutanı olursunuz. Takımınızın zimmetini sayfadan gözünüzle görmeden elinizle tutmadan sağlam olduğundan emin olmadan imzalayıp almayın. Kim sıkıştırırsa sıkıştırsın. 

Çok önemli bir detay .. Teşekkürler.

14 saat önce, Murat Ersel Çevik yazdı:

Bu açıklamayı talihsiz bir açıklama olarak kabul ediyorum. İşini yapana hiç kimse sıkıntı yaşarmaz. Sıkıntı yaşadığını söyleyen önce kendisinin ne kadar doğru hareket ettiğini kontrol etmeli. Netice de asker ocağı peygamber ocağıdır. Verdiğin her emek kutsaldır. Bugün Erbab da Güneydoğu da birçok Mehmetçik şehit oluyor. Eğer barışta ter dökmezsen savaşta kan dökersin. Dolayısı ile eğitimi hakkıyla yapacaksın ki sonra zorluk çekmeyesin. Yarın takım komutanı olduğunda emrindeki vatan evlatlarına gerekli eğitimi verebilmek için önce sen yapacaksın. 

Elimden geldiğince en iyisini yapmaya çalışacağım..

5 saat önce, Murat Sağdaş yazdı:

Yine mi askerlik muhabbeti. :D Anlat anlat bitmez şimdi [emoji16]

Askerliğini yapıp mutlu ayrılıp ayrılmamak hem kişinin kendisine hemde çevresinde ki insanlara bağlıdır. Ne kadar çok benimserseniz o kadar rahat edersiniz. ;)

Şimdiden hakkınızda hayırlısı olsun.

Teşekkür ederim ..

4 saat önce, Metin Akbal yazdı:

Derslere calis dikkat et kuraya kalmadan istedigin yeri secme sansina sahip ol. Dikkat edecek cokta bisey yok sorumluluk aliyorsun. Gittigin yerde buyuk ihtimal ust devrelerin olur onlara ulasirsin gitmeden birligini ararsin. Karakol komutani olursan herkes seni takiyor ama bircok yerde bascavus vs iplemiyor.

 

Askerler kafalamaya calisiyor cok iyilik etmistim ama satisa geldim ondan sonra acimadim. Merhametten maraz dogar, askerlerle cok muhatap olma bi laf var burda nasil diyeyim bilmiyorum:) Baktim isin seyi cikiyor tutanakta tuttum emrimi sorgulayan adama terste ciktim affetmedim. En sikintili mevzide saldiri ihtimali en riskli tarafta kor noktali bi yerde adam ustunu ortmus bide battaniye cekmis yatiyordu. Aferin mi diyeceksin. Obur askerlerin sucu ne. Fazla laubali olmalarina musade etmeyin.

 

 

Ustadim jandarma komando isen muhtemelen Cakirsogutte idin bende orada yaptim 2009 Eylul 2010 Haziran.

Hem iyi hemde mesafeli olmayım galiba. Aynı zamanda da disiplinli...

3 saat önce, Tahir Ak yazdı:

arkadaşlar güzel söylemiş. kendinizi ezdirmeyin aynı zamanda garip askerleri De ezmeyin. görevi neyse onu verin tabi sürekli boş bırakmaya da gelmez.
eğitimde dikkat edin iyi öğrenin görevinizi. Bizim tank taburunda asteklere tankı çavuşlar öğretiyordu haliyle askerler size içten içten gülüyor.
O nedenle her şeyi iyi öğrenin

Teşekkür ederim ..

2 saat önce, Özgen Acar yazdı:

Her işi ben yaparım gibi bir izlenim oluşturmayın fakat verilen işi de hakkıyla yapın,size o işi veren üstünüzün gözü arkada kalmazsa size de oralarda sıkıntı çektirmez..hayırlı tezkereler

Teşekkürler.

1 saat önce, Turhan Onat yazdı:

Yedek subay adaylığımı aynı yerde yapmış biri olarak öncelikle hayırlı olsun. Ben yapalı çok oldu ama askerlikte kurallar pek değişmez.  Eğitimler sıkıdır. Kurallar katıdır. Klasik 40 kişilik koğuş sistemi, tabldot yemek, ilk gün yemeğe sürünerek gitme, vs vs klasik eğitim. Sporcu bir kişiliğiniz varsa rahat edersiniz. Bir de bu kadar okumuş insan arasında hırsızlık mı olur diye düşünme aldığın eldiven, şapka vs kıyafet ve ekipmanlara çok dikkat et. Ranzada altta olmak iyidir. Isınan hava yukarı çıkar kuralı iyi çalışır.

Taarruz ve savunma eğitimlerinin verildiği  Tavşan tepe rüyalarınıza girecek denmişti ben giderken. Hakikaten girdi.

40 km susuz yürüyüş ( yada içemediğin bol tuzlu su ) efsanedir. Öncesi ve sonrası fotoğraf çektir mutlaka. Bir adamın tipi nasıl kayar göreceksin :) İlerisi için muhteşem bir anı.  

Biraz dersleri sıkı çalışırsanız derece alabilirsiniz O zaman kura çekmeden açık liste üzerinden istediğiniz yere gitme imkanınız olur.Ben kara kuvvetlerinden deniz kuvvetlerine geçmiştim. Aradaki farkı belirtmek için hemen söyleyeyim denizde komutanım çekmek yasaktır. Ya rütbe ile hitap edilir yada efendim denir. Karada 100 metre öteden selam verme hemen disiplin işler. 

 Bölük asteğmeninizin kıymetini bilin. Sizin için ceza alan adamdır o. "Asteğmen olmadan askerlik çekilmez" yorumunun ne kadar doğru olduğunun kanıtıdır.

Saygılar,selamlar.

Değerli tecrübeleriniz bizimle paylaştığınız için çok teşekkür ederim. Spor yönünde sıkıntı yaşayacağımı pek sanmıyorum ama 40 km'lik susuz yürüyüş gözümü korkutmadı değil :) 

1 saat önce, Korhan Şenörer yazdı:

Hayırlı tezkereler şimdiden. Allaha emanet olun. 

Teşekkürler Korhan abi .

Bir saat önce, Tufan Caliskan yazdı:

Bonus tavsiye;

 

Asteğmen aday kursunda derslerden tam not almaya bak. Sporda da iyi olman gerekir. Kendi bölüğünde not ortalamasında ilk 3'e girersen gideceğin yeri listeden kendin seçersin. (Ben son 3'e girdim ve kuradan Mardin çıktı. Torbacıya Kıbrıs)

 

 Gittiğin yerde Bonus tavsiye;

 

Yaşı 40'ı geçmiş astsubaylarla abi kardeş ilişkisi kurmaya bak. %90 tabur nöbeti tutarsın 24 saat sürer. Yanına bol kitap al. Araban varsa mutlaka yanında götür. Ev kiralayabilirsin ama tavsiye etmem. Otel tarzında misafirhane varsa orada kal. 

 

Geri kalanı da çok düşünme ;) 

Teşekkür ederim .

43 dakika önce, Mustafa Arıkan yazdı:

Hayırlı tezkereler.

Askerliğin mümkün olduğunca kısa ve hızlı geçeni makbuldur :)

Asteğmenleri en çok uzmanlar uğraştırıyor sanırım. En azından bizde öyleydi. Soğuk havalarda ayazlarda ortalarda kimse olmazdı, herkes ortadan kaybolur, eğitim vs tüm işler asteğmenlere kalırdı bizde. 

Allah kolaylık versin. 

Teşekkür ederim .

  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Fatih Mehmet Uslu
(düzenlendi)

2004 te önce eğirdir komando okulu (2 hafta) sonrasında tuzla piyade okulunda ve nihayet usta birliği de diyarbakır devegeçidinde yedek subay olarak yaptım. Birçoğunun dediği gibi eğitiminizi iyi alırsanız hem dereceye girerek istediğiniz yeri seçme şansınız olacaktır hem de usta birliğinde takım komutanı olduğunuzda askerlerinize vereceğiniz eğitimlerde bilgili olduğunuzu gösterirseniz hem ast hem de üstleriniz tarafından saygı göreceksiniz. Zira birçok rütbelinin silah ve muharebe bilgileri tozlanmaya başlamışken siz taze bilgilerle gideceksiniz. Misal uçaksavarların feyyür ayarı vardır. Ben tek başıma ayar yapınca bir çok rütbeli çok şaşırmıştı. Ast subay ve uzman çavuşlarla seviyenizi bozmadan bir ilişki kurmanız lazım. Çünkü yaş olarak sizden çoğu büyük olmasına rağmen siz onların üstü olacağınızdan sözünüzü dinletmeniz gerek. Bölük komutanı verdiği emrin hesabını sizden soracaktır. Cevap olarak söyledim ama yapmamışlar diyemezsiniz. Astsubay ve uzmanlara abi diye hitap etmeyin mesela, isminin arkasına astsubayım ya da uzman çavuşum gibi rütbesini de ekleyin. Yani bunu anlatmak zor ama kasıntı ve kibirli de olmayın laubali de. Anlatabilmişimdir inşallah. Bunları yazınca forumdaki asker arkadaşlar alınganlık göstermesin. Çok iyi insanlar da var ama kötü niyetli yaşlı kurt astsubaylara denk gelebilirsiniz diye söylüyorum. Benim en çok sıkıntı yaşadığım konu zimmetlerdi. Zimmeti babanızdan bile alsanız saymadan almayacaksınız. Bu sözü ben uydurdum ama atasözü olabilir :) Size ne malzeme veriliyorsa tek tek kontrolünü yaparak alın ve siz de astlarınıza zimmetleyin. Onun dışında maaş alarak askerlik yapmak güzel olsa da askerliğin en iyisi kısa olanıdır. Ancak şu aşamada bu sözün size bir faydası yok. Zevk almaya bakın. 1 yıllık farklı ve bambaşka bir tecrübeniz olacak. Allaha emanet olun.

tarihinde Fatih Mehmet Uslu tarafından düzenlendi
  • Beğen 1
Yorum bağlantısı
Engin Akşen
7 saat önce, Fatih Mehmet Uslu yazdı:

2004 te önce eğirdir komando okulu (2 hafta) sonrasında tuzla piyade okulunda ve nihayet usta birliği de diyarbakır devegeçidinde yedek subay olarak yaptım. Birçoğunun dediği gibi eğitiminizi iyi alırsanız hem dereceye girerek istediğiniz yeri seçme şansınız olacaktır hem de usta birliğinde takım komutanı olduğunuzda askerlerinize vereceğiniz eğitimlerde bilgili olduğunuzu gösterirseniz hem ast hem de üstleriniz tarafından saygı göreceksiniz. Zira birçok rütbelinin silah ve muharebe bilgileri tozlanmaya başlamışken siz taze bilgilerle gideceksiniz. Misal uçaksavarların feyyür ayarı vardır. Ben tek başıma ayar yapınca bir çok rütbeli çok şaşırmıştı. Ast subay ve uzman çavuşlarla seviyenizi bozmadan bir ilişki kurmanız lazım. Çünkü yaş olarak sizden çoğu büyük olmasına rağmen siz onların üstü olacağınızdan sözünüzü dinletmeniz gerek. Bölük komutanı verdiği emrin hesabını sizden soracaktır. Cevap olarak söyledim ama yapmamışlar diyemezsiniz. Astsubay ve uzmanlara abi diye hitap etmeyin mesela, isminin arkasına astsubayım ya da uzman çavuşum gibi rütbesini de ekleyin. Yani bunu anlatmak zor ama kasıntı ve kibirli de olmayın laubali de. Anlatabilmişimdir inşallah. Bunları yazınca forumdaki asker arkadaşlar alınganlık göstermesin. Çok iyi insanlar da var ama kötü niyetli yaşlı kurt astsubaylara denk gelebilirsiniz diye söylüyorum. Benim en çok sıkıntı yaşadığım konu zimmetlerdi. Zimmeti babanızdan bile alsanız saymadan almayacaksınız. Bu sözü ben uydurdum ama atasözü olabilir :) Size ne malzeme veriliyorsa tek tek kontrolünü yaparak alın ve siz de astlarınıza zimmetleyin. Onun dışında maaş alarak askerlik yapmak güzel olsa da askerliğin en iyisi kısa olanıdır. Ancak şu aşamada bu sözün size bir faydası yok. Zevk almaya bakın. 1 yıllık farklı ve bambaşka bir tecrübeniz olacak. Allaha emanet olun.

Çok teşekkür ederim.. :)

Yorum bağlantısı
  • Konuyu Görüntüleyenler   0 kullanıcı

    Sayfayı görüntüleyen kayıtlı kullanıcı bulunmuyor.

×
×
  • Yeni Oluştur...